Robi Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja 2 godziny temu, meser262 napisał: Popraw Swoje BUBLE, dopiero potem zwracaj uwagę innym. Ten model jest w trakcie budowy, a Twój już w dziale Galerie - czyli skończony. Lewa strona - Druga strona też do poprawki - tak jak Piszesz "Przyklejona do ziemi". Autora wątku przepraszam za wpis nie na temat. Pozdrawiam Krzysztof NO OK, ja się po prostu spytałem a nie rozpoczynałem temat moich ulepów. Wydaje mi się że każdy mój post według was odnosi się do każdego mojego popełnionego błędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 12 Maja Autor Super Moderator Share Napisano 12 Maja Odpoczynek po gąsiennicach od Pz3A, i męczył mnie Flak 41, dokładniej wózki bo zdjęć raptem kilka do tego kompletnie inaczej wyglądające podwozie no ale w sumie było ich ponoć tylko 6 szt więc może i coś tam kombinowali, skleiłem to co dał Trumpeter oczywiście z przeróbkami ale udało mi się chyba rozkminić jak to skręcało, w przyczepie do Famo siedział "kierowca" na końcu przyczepki z kierownicą i manewrował a tu nic takiego nie ma bo zastąpiono to mechaniką -chyba- aczkolwiek w modelu mi to działa czy tak było? Nie wiem trzeba to zostawić tak jak jest bo brak jakichkolwiek zdjęć w w/w temacie. jazda na wprost prawy dyszel do ciągnika lewy zaczepiony w uchwyt a teraz czary skręt ciągnika wymusza skręt przednich kół i jednocześnie zaczynając skręt - dyszel na końcu platformy zaczepiony w uchwycie powoduje skręt osi tylnej w drugą stronę tyle na dzisiaj 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja Fajny, taki futurystyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 12 Maja Autor Super Moderator Share Napisano 12 Maja Kawał działa, w 1/35 od tylnego koła do dyszla ma 428mm plus do tego DB8 jako ciągnik lub Famo. Także poprawki wyszły prawidłowo bo oryginał ma 15000 mm. A Trumpeterowi "zjadło" się na platformach tylko 20mm , każda musi zostać wydłużona o 10mm i trzeba zmienić położenie łożyska pod wózki (przesunąć do przodu platformy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja Skomplikowane to podwozie, to działo było kalibru 128mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja No widać że tu sporo roboty było, w realu musiało to niezłe wrażenie robić, ciekawa ta platforma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 12 Maja Autor Super Moderator Share Napisano 12 Maja @Adams M1A1tak 128mm do transportu 26t, dlatego po testach 6 sztuk zrezygnowano bo za ciężkie, poźniej wiekszość trafiła na platformy kolejowe (kiedyś zrobie) lub Flaktürme 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja Godzinę temu, Greif napisał: @Adams M1A1tak 128mm do transportu 26t, dlatego po testach 6 sztuk zrezygnowano bo za ciężkie, poźniej wiekszość trafiła na platformy kolejowe (kiedyś zrobie) lub Flaktürme Ciężkie to było to fakt, co ciekawe to 26,5t ważył też ten stacjonarny bliźniak z Flaktürm-ów. Działaj dalej, ta armata jest zdecydowanie lepsza niż te tanki, ale pociągi są najfajniejsze. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja 9 godzin temu, Adams M1A1 napisał: ale pociągi są najfajniejsze No a kto by nie chciał ciopągów oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 14 Maja Share Napisano 14 Maja W dniu 12.05.2026 o 21:42, Greif napisał: @Adams M1A1tak 128mm do transportu 26t, dlatego po testach 6 sztuk zrezygnowano bo za ciężkie, poźniej wiekszość trafiła na platformy kolejowe (kiedyś zrobie) lub Flaktürme Jak będziesz zgłębiał temat Flaktürme mam troszkę dokumentacji i formy do drzwi na elewacji w 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Maja Autor Super Moderator Share Napisano 14 Maja @Bartosz Ciesielski dzięki za info, będę pamiętał bo zwilling 128 leży 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 2 godziny temu Autor Super Moderator Share Napisano 2 godziny temu bębenki i koło zapasowe, odlew zdeformowany ale na flaka zapasowego się nadaje i walka z układem hamulcowym, bo Trumpeter go nie dodał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu Precyzja level 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi