Super Moderator Greif Napisano 27 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 27 Grudnia 2016 Czołem W ramach walki z marazmem odkopałem w mych czeluściach dawny projekt,nadszedł czas na kończenie udało się zakupić całkiem niezłe tory z Miniartu więc temat wrócił. Jak w opisie Mercedes Benz 4500 szt 2 w wersji do jazdy po szynach i między nimi na chwilę obecną klasyczny wagon towarowy tamtego okresu czyli Gedeckter Güterwagen G10. Co do modeli MB ze stajni Zvezda, całkiem fajny model (oczywiście koła sa najsłabszym elementem ale u mnie ich nie będzie) do tego koła i zestaw do jazdy po szynach z Plus model... też jakościowo powiedzmy taki sobie, ale jak się nie ma co się lubi... No i ostatni kwiatek układanki Gedeckter Güterwagen G10 z Ironside, w sumie mam 3 wagony z tej firmy , typowy short run ale w plastiku, w miarę poprawny nie powalający detalem ale umożliwiający zbudowanie w miarę przypominający wagon G10. Do tego z dodatków trąbki sygnałowe z RB Model , fabryczne z plusa niestety miałem uszkodzone, do Mercedesów blaszka Parta (osłona silnika) też poprawiana we własnym zakresie, do wagonu dodane brakujące nity płaskowniki i metalowe bufory też ze stajni RB Model, docelowo malowanie nie wybrane ale raczej szarak z czerwonawym wagonem coś z okolic początku agresji na Rosję... Za zdjęcia przepraszam ale tylko ziemniak... całość MB 4500 wagon G10 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 No ładne cacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Widzę że warsztat zaczyna gromadzić widownię - i to jaką. Mariusz, gdzieś ty się podziwał? Akurat niedawno zerkałem do twojego warsztatu Pz.II i myślałem że fajnie by było finał zobaczyć. Może jednak życzenie się spełni. Tomek, nie mów mi że to są te osłony silnika które mi dwa lata temu pokazywałeś? No bo jak tak to teraz jak masz warsztat to ni ma wyjścia o trzeba skończyć. I jakbyś mógł większe fotki wrzucać byłoby już całkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 28 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Grudnia 2016 Yo foty z wiaderka , nieco większe, a jak rozstawie się z namiotem to będzie coś większe bo na chwilę obecną to i tak nie ma większego znaczenia ;) taaa 2 lata powiadasz :P mo może i tak... hyh czas leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Ooo co za niespodzianka Sam chętnie pozagladam. Merca zdaje się widziałem. Grubo panie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 No niemożliwe Kolega Tomek pokaże warsztat Popatrzymy, bo temat nietuzinkowy a i wykonanie zapewne jak zwykle będzie na wysokim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 ... Mariusz, gdzieś ty się podziewał?... ...ano Panie za dużo WOT-a ostatnio... ale dłubie coś tam sporadycznie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 ... Mariusz, gdzieś ty się podziewał?... ...ano Panie za dużo WOT-a ostatnio... ale dłubie coś tam sporadycznie. Pozdro Mi przeszło bo zawsze znalazł się ktoś lepszym czołgiem od mojego. Ciekawe jak to jest że mój nigdy nie był najlepszy? Sorki Tomek za off-top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 No no zasiadam i podziwiam. ... Mariusz, gdzieś ty się podziewał?... ...ano Panie za dużo WOT-a ostatnio... ale dłubie coś tam sporadycznie. Pozdro Mi przeszło bo zawsze znalazł się ktoś lepszym czołgiem od mojego. Ciekawe jak to jest że mój nigdy nie był najlepszy? Sorki Tomek za off-top. No tak, widzę, że nie tylko ja wpadłem w pułapkę zabawy wirtualnymi czołgami, zamiast lepić modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 29 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Grudnia 2016 hehe no ja dla odmiany nie grałem z 2 miesiące teraz kilka bitew... mały postęp z wagonem skończyłem środek i tak mało co będzie widać obecnie walka trwa pod podwoziem... niestety pustka zmusza do odtworzenia przynajmniej w zarysie czegoś co się nazywało układem hamulcowym Kunze Knorr... Początek siłownik na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 A nie mówiłem, że będzie co oglądać P.S. Może to wina perspektywy zdjęcia, ale wydaje mi się, że lewa pokrywa siłownika lekko jest skrzywiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 Greif, mógłbyś wstawiać zdjęcia w pełnym rozmiarze, a nie jakieś gówniane miniaturki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 Fajowski skład . Kleć i maluj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Te miniaturki mi się badziewnie na telefonie otwierają, więc zlituj się i dawaj normalnie. Masz tu Tomek jedną fotę na zachętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 30 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 30 Grudnia 2016 Ja też poproszę o duże zdjęcia :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 30 Grudnia 2016 powoli naprzód... @Wosiek , możliwe że coś krzyo ciutkę bo to na "sztukę" nawet na dioramię g... będzie widać więc żeby dyndało coś pod podwoziem ;) w następnych wagonach z tej seri zrobię tylko wczesny typ maźnic i mocowania kół + szprychowe koła i wtedy nie będzie hamulcy i całego tałatajstwa... @bożo... uuu do malowania droga daleka... prawdopodobie dodam jeszcze jeden wagon... jaki jeszcze nie wiem (cysterna lub brankard albo coś innego ) ale tu i tam masa roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 30 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 30 Grudnia 2016 Piknie Panie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Ale czad! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 30 Grudnia 2016 No to żeś se Greif teraz poleciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Stycznia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Stycznia 2017 żeby nie było że nic się nie dzieje Powoli uzupełniam instalację hamulcową, w międzyczasie powstał projekt kalkomanii do wagonów jest jeszce kilka oznaczeń do dokończenia także powoli ale do przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Stycznia 2017 ...cd walki żeby nie było że nic się nie dzieje ... jeszcze kilka nitów , śrubek i kątowników i będzie czas na powrót do MB... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 ... a potem postawisz go na koła i połowa z tego nie będzie w ogóle widoczna, a reszta jak się schylisz Elegancka i czysta robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 30 Stycznia 2017 Pierwszorzędna robota Z jakich planów, dokumentacji korzystasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Jestem pod wrażeniem. Wiedziałem, że będzie super, ale to co widzę to perfekcja. Już trzeci raz patrzę (zacząłem jeszcze w nocy i potem spać nie mogłem ) i napatrzyć się nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Mnóstwo pracy, którą niestety średnio będzie widać Miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi