Super Moderator Greif Napisano 10 Marca Autor Super Moderator Share Napisano 10 Marca Dzisiaj pierwsze podejście do budynku stacji, coś muszę jeszcze wykombinować po prawej stronie co by tak pusto nie było może dojdzie kibelek... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca Sztosik jest , widać jeszcze sporo roboty będzie, ale to już wygląda jak małe miasteczko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca Ja pierdzielę, ale fajne... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 13 Marca Autor Super Moderator Share Napisano 13 Marca dzisiaj wstępnie pomaziane Kibelek czy raczej jego kawałeczek, no ale jest. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca zacnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca (edytowane) A kogo w tym kiblu zamurowali ? Edytowane 14 Marca przez produdi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 15 Marca Autor Super Moderator Share Napisano 15 Marca Dzisiaj wstępne maziania dobudówki, potem będą finalnie jakieś oleje na razie baza z Utimate Primer. no rynna doszła (wszystko jeszcze na sucho) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Marca Autor Super Moderator Share Napisano 19 Marca wróciłem do budynku stacji żeby zimno nie było dzisiaj piece kaflowe: 1 pietro parter i klamoty na strych się malują bleee 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 21 Marca Share Napisano 21 Marca Czołem! A na tym strychu o pajęczynach i pająkach nie zapomnisz. Muszą być, jak to na strychu Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 21 Marca Autor Super Moderator Share Napisano 21 Marca będą jak sie poskłada całość jako że pamięć ułomna przypomniało mi się że drzwiczki wymagają poprawek wszak kaflowe piece się zakręca na noc 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 21 Marca Share Napisano 21 Marca świetny piecyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Marca Share Napisano 21 Marca Gość jest niesamowity... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 21 Marca Share Napisano 21 Marca Jako były były palacz/użytkownik takiegoż pieca pamiętam, że drzwiczki były grubsze (tzn. bardziej wypukłe, wyraźnie odstawały ponad płaszczyznę) i posiadały zdobienia. STANOWCZO ŻĄDAM UWZGLĘDNIENIA POWYŻSZEGO! Nie no, żart oczywiście. Wiem, że nie wszystko da się odtworzyć. Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca W dniu 20.03.2024 o 00:19, Greif napisał: wróciłem do budynku stacji żeby zimno nie było dzisiaj piece kaflowe: 1 pietro parter i klamoty na strych się malują bleee Wszystko to jest OK nawet bardziej niż OK, ale jeden taki mały kamyczek do Twojego ogródka , te piece kaflowe wyszły Ci bardzo płasko , muszą mieć odpowiednią grubość i nie mogą być integralną częścią komina jak u Ciebie, a odprowadzenie spalin odbywa się rurą, myślę że temat prosty do poprawienia popatrz tu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 23 Marca Autor Super Moderator Share Napisano 23 Marca Miałem piec w kamienicy który był integralną częścią komina i nawet był podzielony na dwa pokoje, w jednym był dostęp do paleniska a w drugim tylko kafle (to był mój pokój) i szerokość w/w była na pół kafla ze ściany. Nie robiłem dodatkowo większych bo wiesz- wielkość budynku jest i tak już mizerna, jak gdzieś są plany prawdziwej (tylko takiej małej) stacji chętnie bym takową wydłubał ale tutaj to i tak jest kompromis za kompromisem bo zacząłem bazować na modelu Miniartu a ten ma więcej błędów jak elementów, może kiedyś zrobię sobie taką z życia wziętą stację istniejącą ale tutaj już zostanie tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 23 Marca Autor Super Moderator Share Napisano 23 Marca A w przerwie przy malowaniu okien i ich składaniu, wpadł tapeciarz i oblepił to i owo i ktoś powynosił graty na strych razem z praniem jeszcze trochę kurzu ,starych gazet i będzie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca (edytowane) No poziom Mistrzowski, masakra jak człek popatrzy i zda sobie sprawę ile tu rzeczy trzeba przypilnować, ogarniać, zwracać uwagę, a ile jeszcze do końca projektu, a zawsze jeszcze coś dojdzie, wpadnie pomysł do głowy, pajęczyny to jakiego szczura na strych w kącie jeszcze może dać , gdzieś widziałem w tej skali były . Edytowane 24 Marca przez Evildead 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca (edytowane) No to może jeszcze dodasz ze 2 wyczystki w kominie na strychu, nad ta drabiną? Edytowane 25 Marca przez Mariusz 72 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca (edytowane) W dniu 23.03.2024 o 21:26, Greif napisał: Miałem piec w kamienicy który był integralną częścią komina i nawet był podzielony na dwa pokoje, w jednym był dostęp do paleniska a w drugim tylko kafle (to był mój pokój) i szerokość w/w była na pół kafla ze ściany. Też mieszkałem w takiej kamienicy. Piec był dokładnie taki jak go opisałeś. Mój też ogrzewał dwa pokoje i ledwo co wystawał że ściany. Palenisko było w pokoju rodziców. Mój i siostry pokój był ogrzewany plecami tego pieca. Tylko jeden szczegół: między murem a piecem, naokoło była dylatacja. Może 3-5 centymetrów. Ale to nie istotny detal i można go absolutnie pominąć. Mariusz A mój pokój był tak wielki, że zimą wokół stołu jeździłem na rowerze Edytowane 25 Marca przez marioba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Marca Autor Super Moderator Share Napisano 25 Marca mała poprawka ad komina, jakoś mi się w poprzek przykleił ale już poprawiony w trakcie prac tynk się opsypał 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 27 Marca Autor Super Moderator Share Napisano 27 Marca wungiel jest można hajcować i nie co odświeżyć pomyjoka tyż można klosze jeszcze do dopracowania ale koncept jest i nie co nastroju i rzut oka ze stanem na dzisiaj trzeba skończyć malowanie mebli, potem boazeria i ławki w poczekalni, meble do kasy biletowej, zmontować okna , dorobić oświetlenie w kasie itd. czyli masa roboty jeszcze... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 29 Marca Autor Super Moderator Share Napisano 29 Marca stolarz wpadł, boazerie zrobił... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca Czołem! Strasznie porządne te ekipy budowlane masz! Boazerie i terakota wymiatają! Na pięterku, przy tych wyrach, nocniki by się przydały. Poza tym patrząc się na to co wyprawiasz , protezy się odklejają i walą o podłogi... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 31 Marca Autor Super Moderator Share Napisano 31 Marca pomaziana boazeria i produkcja lampy na kolejne biurko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca 16 minut temu, Greif napisał: pomaziana boazeria... Boazeria na wysoki połysk, że aż chce się powiedzieć "tu jest jakby luksusowo!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi