milczacy Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Sam model wyszedł jak wyszedł, natomiast pierwowzór urzekł mnie na tyle, że już planuję zakup i zrobienie modelu w skali 1/72. Póki co jednak 'maleństwo' na amatorskich zdjęciach Osłony tylnego podwozia zastąpiłem samoróbkami z blaszki po puszce piwa, z tej samej blaszki zrobiłem osłony na przednie koła. Z osłony tylnego kółeczka zrezygnowałem, gdyż Revell zrobił to kółko o wiele za krótkie i głupio wyglądało z osłonami - w zasadzie nie wyglądało, bo go nie było widać. No i zapomniałem o czerwonych końcówkach skrzydeł - zrobię to z kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Rzeczywiście maleństwo, fajnie wyszedł. Łosza dawałeś tylko od spodu czy po całości bo grzbiet jest chyba nietknięty? Muszę go sobie koniecznie popełnić w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2017 Dzięki. Wash tylko od spodu i skrzydła od góry. Sporo niedoskonałości jest, lecz i tak mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Mnie się podoba, po raz kolejny gratuluję tempa pracy... Model dobrze się skleja? leży u mnie na szafie razem z Tu-144 i czeka na lepsze czasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Wygląda zupełnie przyzwoicie. Łosz nie przegięty, połysk w sam raz - co wcale nie jest takie oczywiste. Powierzchnia modelu nie sprawia wrażenie jednolitej nudy tylko ma coś z prawdziwego samolotu. Detale dorobione tam gdzie faktycznie to ma sens. Myślałeś żeby złoszować okna kabiny pasażerskiej? Teraz wyglądają trochę "ślepo" PS. Arkusz brystolu na tło do fotek to naprawdę niewielki wydatek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Model bardzo fajny,subtelnie wyeksploatowany. Wydaje mi się że mogłeś jeszcze wymienić zestawowego pitota na dziobie na coś cieńszego. Tym razem lakier bezbarwny bez zarzutu,jakiego użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Lakier to tradycyjnie X-22A Tamiya. A zdjęcia będą jeszcze w wersji pro :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 7 Stycznia 2017 Fajny, widziałem na żywca troszkę późno no ale jak planujesz większego brata :P http://s1196.photobucket.com/user/GreifAB/library/Cocnorde?sort=3&page=1 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 dzięki. Zazdroszczę dotykania oryginału. Planuję jeszcze tę piękność w skali 1/72 więc zdjęcia bardzo się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 7 Stycznia 2017 jakbyś potrzebował więcej lub coś ekstra daj znać może się wybiorę ( 1h jazdy do muzeum ) no wejście na pokład ma swój klimat i licznik Macha robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Idź na całość i tego pyknij http://www.hphmodels.cz/en/model-kits-in-scale-148/82-concorde-101102-v-meritku-148.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 21 Lutego 2017 Autor Share Napisano 21 Lutego 2017 Też kiedyś na niego patrzyłem ;) Ale jest jednak za duży, teraz mam zamiar faktycznie popróbować 1/48 ale jednak mniejsze modele. Concorde w 1/72 zaś poczeka na swoją kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 2 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2017 Jeszcze kilka zdjęć zrobiłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Czerwca 2017 Share Napisano 22 Czerwca 2017 Strasznie małe okienka miał Concorde . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 22 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2017 Zgadza się - przy tych prędkościach musiał. Nawet więc nie mam "pretensji" do modelu, że okienka potraktowano po macoszemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi