Bengal Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Witam, w oczekiwaniu na chemię oraz gąsienice do Iraqa zakładam nowy warsztat a raczej na razie chce pozbierać dane oraz dodatki więc bohaterem jest: Żona już chce mnie zabić.... jej wyczucie w momencie robienia przelewu za zakupy jest cudowne:) a jeszcze nie zacząłem nic kupować do Merkavy Na początku planuje kupić blaszki,liny oraz na 90% gąsienice, choć te są inne niż od Iraqa gumowe hmmm Tak czy tak, mam nadzieje, że będzie podglądać i pomagać B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Jak gąsienice gumowe to do ........ Miłej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Jak gąsienice gumowe to do ........ Miłej zabawy. Oj tam od razu do doopy. Ja zrobiłem na gumiakach i nie było tak źle. Zresztą połowa gąsek i tak zasłonięta przez panele i niewiele widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Jak lecisz na bogato to proponowałbym zainwestować w takie cóś: https://www.eduard.com/store/Armoured-fighting-vehicles/1-35/Merkava-Mk-I-1-35.html Zobaczysz jak kupisz to kupno każdego modelu będziesz zaczynał od szukania blaszek. Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Jak lecisz na bogato to proponowałbym zainwestować w takie cóś:https://www.eduard.com/store/Armoured-fighting-vehicles/1-35/Merkava-Mk-I-1-35.html Zobaczysz jak kupisz to kupno każdego modelu będziesz zaczynał od szukania blaszek. Pozdrawiam A. To raczej, jeżeli chodzi o tę Merkavę, jest bardzo ubogo... Ale spoko, w jakimś tysiącu powinieneś się zamknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Jak gąsienice gumowe to do ........ Miłej zabawy. Gumowe Standardowo, zobaczę jak będzie mi się z nimi współpracować na początku. Dziękuje. Oj tam od razu do doopy. Ja zrobiłem na gumiakach i nie było tak źle. Zresztą połowa gąsek i tak zasłonięta przez panele i niewiele widać. Dokładnie, najpierw sprawdzę jak będę się z nimi dogadywał Jak lecisz na bogato to proponowałbym zainwestować w takie cóś:https://www.eduard.com/store/Armoured-fighting-vehicles/1-35/Merkava-Mk-I-1-35.html Zobaczysz jak kupisz to kupno każdego modelu będziesz zaczynał od szukania blaszek. Pozdrawiam A. Mam to w planach http://www.mojehobby.pl/products/Merkava-I-TAM.html na szczęście nie są drogie To raczej, jeżeli chodzi o tę Merkavę, jest bardzo ubogo... Ale spoko, w jakimś tysiącu powinieneś się zamknąć Nie za bardzo rozumiem Dorotka, możesz to rozwinąć Jeśli gumowe gąski będą marne to kupie : ATL-63 Merkava Mk I-II np. http://www.m-zone.pl/atl-63-merkava-mk-i-ii.html dodatkowo planuję (na 99%) lufę : http://rbmodel.pl/picture.php?dir=35B100 Dzięki Adams M1A1 Muszę namierzyć jeszcze liny bo zestawowe są do ..... coś jeszcze mogę dokupić ? i tak obiecuję sobie, że nie ruszę Merkavy dopóki nie skończę Iraqa (ale tak ciężko wytrzymać) spokojnej soboty B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 ... Nie za bardzo rozumiem Dorotka, możesz to rozwinąć ... Mogę... Merkava to model do którego jest tyle dodatków, że można zwątpić... Robią je chyba "wszyscy", różne rzeczy i na rózne sposoby. Stąd, kiedy Kolega napisał, że "jak chcesz na bogato" to kup zestaw dwóch blaszek, to trochę się zacząłem śmiać (bynajmniej nie złośliwie).... Ten model do doskonały sposób żeby Żona pozbawiła Cię życia... Ale sama go Ci kupiła, więc powinna chyba też zadbać o dodatki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Właśnie a jak znajdujecie dodatki do modeli ? Bo do tej pory patrzyłem na mojehobby i podspodem były dodatki Jest jakaś ogólna strona w której są dodatki i itp ? Sory za głupie pytanie z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Jeśli chodzi o lufę do Merkavy I to nie wiem czy w ogóle istnieje takowa. Ja się nigdy nie natknąłem w poszukiwaniach na metalową, żywiczną czy jakąkolwiek inną wersję lufy do Merkavy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Istnieje, ale jej jakość jakoś dupy nie urywa, w Polsce praktycznie nie do dostania ( na HobbyEasy też raczej nie dostępna) : https://accurate-armour.com/our-products/135th-accessories/b35003 Dlatego Bengal, zrób tak jak Ci to napisalem. Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Właśnie a jak znajdujecie dodatki do modeli ? Bo do tej pory patrzyłem na mojehobby i podspodem były dodatki Jest jakaś ogólna strona w której są dodatki i itp ? Sory za głupie pytanie z góry Tu choćby: https://www.scalemates.com/search-solr.php?fkSECTION[]=All&q=Merkava&fkSCALE[]="1:35" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2017 To jest silniejsze ode mnie Nie mogłem się oprzeć... tak ładnie patrzyła na mnie ... Musiałem, zacząłem ja składać Spokojnie wanna na razie, ale mam pytanie instrukcja tamiyi chce bym wklejał do wanny elementy Czy malować je przed wklejeniem czy na spokojnie olać to i tak ich nie będzie widać ? czy te blaszki są jedyne : Eduard 35574 Merkava Mk.I TAMIYA 35127 czy mam jeszcze jakiś wybór ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Stycznia 2017 Share Napisano 24 Stycznia 2017 To zależy od ciebie jak ci będzie wygodniej. Ja czasami rolki podtrzymujące wklejam i maluję bandaże pędzelkiem dość rzadką farbą. Delikatnie dotykasz a ona rozlewa się wokół "felgi". Ale możesz też pomalować osobno i wkleić potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Stycznia 2017 Share Napisano 24 Stycznia 2017 To jest silniejsze ode mnie Nie mogłem się oprzeć... tak ładnie patrzyła na mnie ... Musiałem, zacząłem ja składać .... Jakby Ci to powiedzieć... To akurat w tutejszym Towarzystwie Cię nie wyróznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2017 .. Ci... Cię . Nie wierze wkońcu z dużej:D ten szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Stycznia 2017 Share Napisano 24 Stycznia 2017 .. Ci... Cię . Nie wierze wkońcu z dużej:D ten szacun Gdybyś nie dorobił obejmy w teciaku, byłoby z małej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2017 Dobry, składam powolutku co mogę i mam pytanie : tych dziur nie powinno być right ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Lutego 2017 Autor Share Napisano 1 Lutego 2017 Dobry 2, i coś tutaj się ruszyło. Ogólnie zmieniłem założenia. Merkava będzie prosto z pudła (no prawie, bo te gumowe gąski są "dziwne")... Muszę ćwiczyć czyste sklejanie/składanie oraz malowanie, więc jeśli coś popsuję to nie będzie mi jej bardzo żal a, że już miałem z nią przygodę ponieważ koła napędowe sklejone wedle instrukcji były krzywe to musiałem ja troszkę przerobić. Na sucho złożona wanna, góra oraz wieża (jeszcze wszystko do przejechania papierem, tak jej nie zostawię). Powoli do przodu. B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 Będę wredny- żona jednak postawiła jakieś groźby w przypadku zakupu zestawu dodatków? Czy sklejanie spudła faktycznie tak z idei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 Będę wredny- żona jednak postawiła jakieś groźby w przypadku zakupu zestawu dodatków? Czy sklejanie spudła faktycznie tak z idei? Przecież napisał jaka jest idea...: ... Muszę ćwiczyć czyste sklejanie/składanie oraz malowanie, więc jeśli coś popsuję to nie będzie mi jej bardzo żal a, że już miałem z nią przygodę ponieważ koła napędowe sklejone wedle instrukcji były krzywe to musiałem ja troszkę przerobić..... Bardzo słuszna zresztą moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Lutego 2017 Autor Share Napisano 2 Lutego 2017 Będę wredny- żona jednak postawiła jakieś groźby w przypadku zakupu zestawu dodatków? Czy sklejanie spudła faktycznie tak z idei? Nie widzę tu żadnej złośliwości W tym przypadku żona nie nic do gadania, ja jej nie wyliczam zakupów Bardzo słuszna zresztą moim zdaniem Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć i hmm jeszcze raz ćwiczyć. Jako, że zbliża się nowy projekt, który będzie bardziej na bogato to trzeba ćwiczyć i tyle. Chyba nie ma innej metody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 4 Lutego 2017 Autor Share Napisano 4 Lutego 2017 Wycinanie siatki pod koszyk to samo zło.... przy okazji oglądam obcego od początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Lutego 2017 Autor Share Napisano 9 Lutego 2017 Cześć, jako, że dziś mam dostać chemię do Iraqa to posiedziałem wczoraj nad Merkavą. Złożona na 90%, km'y, łopata oraz "leżanka-nosze" zostaną osobno pomalowane. muszę pokombinować jak zaślepić tą szparę Więc odkładam Merkavę i wracam do Iraqa Oczywiście przepraszam za zdjęcia, wczoraj nie chciałem już budzić żony a dziś mało czasu przed robotą. B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 muszę pokombinować jak zaślepić tą szparę ... Raczej jak ją "wydłużyć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Lutego 2017 Autor Share Napisano 9 Lutego 2017 Hips czy szpachla ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi