Tomek Mroczkowski Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 Dla świętego spokoju to i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 Otwartym tekstem - raczej bym się martwił ja tę "szparę" powiększyć i zrobić po drugiej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Lutego 2017 Autor Share Napisano 9 Lutego 2017 By było symetrycznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 By było symetrycznie ? Bo w oryginale szpara którą chcesz zatykać jest i to "dłuższa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Lutego 2017 Autor Share Napisano 15 Lutego 2017 Dobry zrobiłem swoją pierwszą (gumową) gąskę, tj położyłem podkład, później nato black - desert dust, pigmenty i fixer. Wyszło jak wyszło zostawiam wam do oceny (mi się wydaję, że czeka mnie zakup nowych gąsienic ) zdjęcia robione wczoraj około godzinki po położeniu fixera, dziś z rana lepiej wyglądają. Jeszcze czekają mnie delikatne obicia i stalą przejechać, więc to nie jest ostateczny efekt. Pewnie mi nie wybaczycie, ja sobie wybaczam, pierwszy raz to robiłem i trzeba popsuć by się nauczyć B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Problem gumowych gąsienic to właśnie pękanie wszystkiego. Przy montażu zapewne większość budzenia odpadnie tworząc brzydkie dziury do farby lub nawet podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Wyrzuć to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Lutego 2017 Autor Share Napisano 15 Lutego 2017 No właśnie tu walczę z samym sobą, chciałem by była z pudełka .... Znalazłem : ATL-63 Merkava Mk I-II Chyba zmienię zdanie jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 No właśnie tu walczę z samym sobą, chciałem by była z pudełka ....Znalazłem : ATL-63 Merkava Mk I-II Chyba zmienię zdanie jednak Zamiast z jednego pudełka, będziesz miał z dwóch... Co to za różnica? Pudełko jest pudełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldox Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 fajny model zazdroszczę umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Nie wymieniłes tej tragicznej siatki na fototrawionke a furie zamontujesz nie ma w tym sensu zwłaszcza że i tak masz fartuchy Albo daj ogłoszenie ktoś napewno ma te gąski to ci odstąpi Albo wyczyść te patyczki higienicznym i białym spirytusem zamontujesz i pobrudz na modelu poprzecieraj miękim ołówkiem lub sucha pędzlem na srebro i będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 A mówiłem żeby blachy zakupić . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Nie wymieniłes tej tragicznej siatki na fototrawionke ... Spoko... Zaraz wymieni, przecież dokupi przy okazji gąsek... Samych gąsek przecież nie będzie kupował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Lutego 2017 Autor Share Napisano 15 Lutego 2017 fajny model zazdroszczę umiejętności Moje umiejętności są zerowe i pewnie takie będą przez dłuższy okres... Nie wymieniłes tej tragicznej siatki na fototrawionke a furie zamontujesz nie ma w tym sensu zwłaszcza że i tak masz fartuchy Albo daj ogłoszenie ktoś napewno ma te gąski to ci odstąpi Albo wyczyść te patyczki higienicznym i białym spirytusem zamontujesz i pobrudz na modelu poprzecieraj miękim ołówkiem lub sucha pędzlem na srebro i będzie super Z założenia model miał być prosto z pudła i taki pozostanie prócz lin, które zniszczyłem. Jak uda mi się wrócić wcześniej do domu i będzie w miarę jasno to zrobię zbliżenie na siatkę, która nie jest (moim zdaniem) taka tragiczna. Raczej skłaniam się do Twojej propozycji z wyczyszczeniem i pobrudzeniem ich na modelu. A mówiłem żeby blachy zakupić . Pozdr. A. Zgadza się Nie wymieniłes tej tragicznej siatki na fototrawionke ... Spoko... Zaraz wymieni, przecież dokupi przy okazji gąsek... Samych gąsek przecież nie będzie kupował OJ nie nie nie Nie przy tej Merkavie... przy następnej albo następnej B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Sorki źle napisałem nie twoje wykonanie siatki jest tragiczne tylko patent producenta ja się podałem i kupiłem metalową powodzenia z gaskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Lutego 2017 Autor Share Napisano 15 Lutego 2017 Sorki źle napisałem nie twoje wykonanie siatki jest tragiczne tylko patent producenta ja się podałem i kupiłem metalową powodzenia z gaskami Ja ją podzieliłem na 4 części i każdą osobno kleiłem . Ps. Czarny preshading wyszedł mi strasznie i zapewne będę go zmywał Takie testowanie aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 A widzisz ja próbowałem wyciąć w całości Spróbuj może poprawić jasna farba środki paneli Poprubuj różne ustawienia ciśnienia na jakimś złamie albo spodzie ważny, mi się dziś udało kamo na leopardusy bez odkurzu z ręki zrobić ario za 80zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Lutego 2017 Autor Share Napisano 26 Lutego 2017 Bry coś tam próbowałem : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Lutego 2017 Share Napisano 26 Lutego 2017 Kiedy zmywasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 26 Lutego 2017 Share Napisano 26 Lutego 2017 Ja swoich gumowych gąsek do merkavy nie malowałem praktycznie, zrobiłem mokrego washa z pigmentów miga, kolor się trzyma, a krawędzie przetarłem metalizerem. Odpukać się trzyma i nic nie pęka. Jak malowałem gumowe gasienice to pękały i łamały się po kilku latach. Też się do friuli przekonałem ostsatnio, składam gąski do Magacha 6b od merkavy mk.2 obecnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Marca 2017 Autor Share Napisano 1 Marca 2017 Miałbyć lajtowy ale jakoś czasu brak. Jak powiedziano tak zmyłem to co mi nie poszło 1 raz myłem cleanlux'em ładnie szybko poszło No i surfacer 1000, coś tam jeszcze poprawię przed ps powoli do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 1 Marca 2017 Share Napisano 1 Marca 2017 No i super działaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Marca 2017 Autor Share Napisano 2 Marca 2017 Dobry potrzebuję pomocy co robię źle :( dodatkowo : kompresor : Jak przy Iraqu jakoś mi szło to przy Merkavie nie mogę zrobić dobrej kreski :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Marca 2017 Share Napisano 2 Marca 2017 Napisz co za farba i jak rozcieńczasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Marca 2017 Autor Share Napisano 2 Marca 2017 tamiya nato black xf-69 + x-20A na oko, +/- 1:2 (farba - rozcieńczalnik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi