bartek33365 Napisano 3 Lutego 2017 Napisano 3 Lutego 2017 Scenka skończona. Sporo było przy niej pracy. Przy figurkach trochę trzeba było porobić. Z rikszą też miałem sporo pracy zwłaszcza, że to pierwszy scratch. Reszta w warsztacie. Cytuj
Super Moderator Greif Napisano 3 Lutego 2017 Super Moderator Napisano 3 Lutego 2017 Fajna scenka, ale ulica nie bardzo, kocie łby powinny być wyoblone... Reszta fajna brawo za pomysl. Pozdro Cytuj
pedzelek Napisano 3 Lutego 2017 Napisano 3 Lutego 2017 Jeśli chodzi o scenariusz to do mnie nie przemawia. Malowanie figur ładne. Kostka brukowa za czysta i za prosta jak terakota. Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 3 Lutego 2017 Super Moderator Napisano 3 Lutego 2017 Według mnie na drodze i chodniku jest zbyt "sterylnie". Trochę śmieci, piasku by się przydało. A i pokrusz gdzie niegdzie ten bruk. Cytuj
TerraIncognita Napisano 3 Lutego 2017 Napisano 3 Lutego 2017 Ładnie wymalowane figurki, ale ta lina jest zupełnie luźna, gość który ją trzyma robi to bez żadnego wysiłku. A przecież na jej drugim końcu wisi 60 do 80 kg. Scena też nie pasuje do Warszawy, przywodzi raczej na myśl Berlin w końcu kwietnia 1945. Cytuj
bartek33365 Napisano 4 Lutego 2017 Autor Napisano 4 Lutego 2017 Jeśli chodzi o scenariusz to do mnie nie przemawia. Trudno Ładnie wymalowane figurki, ale ta lina jest zupełnie luźna, gość który ją trzyma robi to bez żadnego wysiłku. A przecież na jej drugim końcu wisi 60 do 80 kg. Z liną kombinowałem na różne sposoby i nie da się naciągnąć. Latarnia jest giętka co skutkowało by jej wygięciem podczas naprężenia. Gruba przesada te 60-80 kg. Scena też nie pasuje do Warszawy, przywodzi raczej na myśl Berlin w końcu kwietnia 1945. Serio? Cytuj
hiwis Napisano 4 Lutego 2017 Napisano 4 Lutego 2017 Chodnik i ulica wyglądają jak wypucowana posadzka w centrum handlowym ;) Figurki i riksza nawet fajne. "Konspiracyjna Warszawa" robiła takie akcje z wieszaniem kukieł w niemieckich mundurach na latarniach ? Cytuj
Irgr Napisano 4 Lutego 2017 Napisano 4 Lutego 2017 Mundur wypełniony sianem na pewno nie waży tyle by dorosły mężczyzna miał problemy z utrzymaniem go na linie... W Berlinie za to chyba już nie kukły wieszali tak na latarniach =P Cytuj
bartek33365 Napisano 4 Lutego 2017 Autor Napisano 4 Lutego 2017 "Konspiracyjna Warszawa" robiła takie akcje z wieszaniem kukieł w niemieckich mundurach na latarniach ? Tak robiil jak i inne akcje dywersanckie. Można poczytać min w Kamieniach na Szaniec. Cytuj
hiwis Napisano 4 Lutego 2017 Napisano 4 Lutego 2017 Oj, Kamienie na Szaniec czytałem ponad 20 lat temu ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi