jaxiu Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 (edytowane) Model, który od początku był wielką przygodą. Planowałem kupić AFV, niestety okazał się trudno dostępny. Kupiłem Italeri i bardzo żałuję... Zaczęło się od malowniczo zgniecionej przez kuriera paczki, co już na wstepie wprawiło mnie w znakomity nastrój... Uszkodzenia wieży... Jakoś to pospinałem i wieża ma kształt zbliżony do fabrycznego.... Projektanci z Italeri uznali, że najlepsze są wypukłe linie, ja uznałem, że wgłębne są zdecydowanie lepszym pomysłem... Drobny nieistotny szczegół.... Tuleja na lufie, kto by się takimi detalami przejmował (brawo Italeri...) Szpachlum, szpachlum, szpachlum.... Edytowane 13 Lutego 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 13 Lutego 2017 Autor Share Napisano 13 Lutego 2017 Mr. Surfacer 1200 Bieda z nędzą jakoś zaczyna wyglądać. Przyspieszam pracę, bo blokuje warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Był to mój drugi model, malowany jeszcze sprayami Tamki, bardzo miło go wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Jakby jeszcze zdjęcia były widoczne, byłoby super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 13 Lutego 2017 Autor Share Napisano 13 Lutego 2017 Jakby jeszcze zdjęcia były widoczne, byłoby super Nie wiem dlaczego nie widać, wrzucałem jak zwykle przez TAPTALK... to powinno się wyświetlić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 U mnie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 To ostatnie już widać. Dobra robota z tym Paladinem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 U mnie widać wszystkie . Ładny model , takie przypłynęły do Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Masz zacięcie do "uatrakcyjniania" sobie żywota... Przyznam, ze na tym etapie- wybrnąłeś z godnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 13 Lutego 2017 Autor Share Napisano 13 Lutego 2017 To był ostatni kiepski model za jaki się zabrałem. Następny w kolejce jest t-55am od TAKOM a później chyba BTR-80A od Trumpetera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Drobny nieistotny szczegół.... Tuleja na lufie, kto by się takimi detalami przejmował (brawo Italeri...) Tuleja tuleją, ale pierścień nie przylega na płasko do tulei, bo jest obustronnie skręcany, niezależnie od wersji. Reszta tutaj http://www.primeportal.net/artillery/cam_alldredge/m109a6_paladin/index.php?Page=6 http://www.primeportal.net/artillery/david_lueck/developmental_m109/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Nie biadolić, tylko go ładnie pomalować. Dobrze się przy montażu sprawiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 13 Lutego 2017 Autor Share Napisano 13 Lutego 2017 Drobny nieistotny szczegół.... Tuleja na lufie, kto by się takimi detalami przejmował (brawo Italeri...) Tuleja tuleją, ale pierścień nie przylega na płasko do tulei, bo jest obustronnie skręcany, niezależnie od wersji. Reszta tutaj http://www.primeportal.net/artillery/cam_alldredge/m109a6_paladin/index.php?Page=6 http://www.primeportal.net/artillery/david_lueck/developmental_m109/ W finalnej wersji jest podwójny zobacz na zdjęciach w podkładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 ...ano to chyba, że tak, niestety na zdjęciach z podkładem nie widzę tego zbyt dokładnie, bo tuleja sprawia wrażenie bardzo grubej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 13 Lutego 2017 Autor Share Napisano 13 Lutego 2017 ...ano to chyba, że tak, niestety na zdjęciach z podkładem nie widzę tego zbyt dokładnie, bo tuleja sprawia wrażenie bardzo grubej Tak, grubość niestety mi nie wyszła. Zdjęcia w większej rozdzielczości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Wszystko cacy, ale robienie "linii podziału" to jeszcze trzeba by poćwiczyć... Strasznie to mocno zrobiłeś a one Panie cieniuteńkie powinny być, nie mówiąc już o tym, że na rogach zaokrąglone... Ale jako całość bardzo fajny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 14 Lutego 2017 Autor Share Napisano 14 Lutego 2017 Wszystko cacy, ale robienie "linii podziału" to jeszcze trzeba by poćwiczyć... Strasznie to mocno zrobiłeś a one Panie cieniuteńkie powinny być, nie mówiąc już o tym, że na rogach zaokrąglone... Ale jako całość bardzo fajny... No poszalałem z tymi drzwiami :( Czeska żyletka nie jest najlepszym narzędziem do trasowania linii - musze podjechać do kumpla odebrać Tamiyowski rylec do linii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 Pełen szacunek jeżeli chodzi o "wyprostowanie" wieży reszta również ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 A jakiż to kolorek na nie rzucisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 14 Lutego 2017 Autor Share Napisano 14 Lutego 2017 A jakiż to kolorek na nie rzucisz? Całość FS33531 Tym razem od Gunze/Mr. Hobby - H313 Na pewno będę cieniował, więc pewnie porozjaśniam i poprzyciemniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 A jakiż to kolorek na nie rzucisz? Całość FS33531 Tym razem od Gunze/Mr. Hobby - H313 Na pewno będę cieniował, więc pewnie porozjaśniam i poprzyciemniam. Mówi się trudno, patrzy się dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 14 Lutego 2017 Autor Share Napisano 14 Lutego 2017 A to zły kolor jest? Z mojego malowania kamuflażu, dam się pośmiać przy t-55AM i BTR-80A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 A to zły kolor jest? Z mojego malowania kamuflażu, dam się pośmiać przy t-55AM i BTR-80A Spoko... Twój model, twój kolor... Myślałem, że jakimś NAT-owskim poszalejesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 5 Marca 2017 Autor Share Napisano 5 Marca 2017 Preshading - Stojkovic - dzięki za podpowiedzi Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi