Panzer Machine Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Prace nad tym małym modelem trwały rok! Nie dlatego, że tyle energii i czasu w niego włożyłem. Dokładnie rok temu zakupiłem i zacząłem robić model i wróciłem do niego miesiąc temu aby go skończyć. W momencie kiedy otworzyłem pudełko z modelem (zestaw A02069) byłem zdumiony poziomem jaki producent: Airfix zaprezentował. Zupełnie nie można było porównywać tej jakości ze starszymi modelami firmy Airfix. Ramki bardzo ładne, eleganckie i detal odlewu po prostu przepiękny. Montaż przebiegał również bez żadnych problemów. Wręcz bym powiedział, że bardzo przyjemnie model się składało. kalkomanie rewelacyjnej jak dla mnie jakości. Momentami płyn zmiękczający w ogóle nie był potrzebny. W samym modelu wymieniłem tylko końcówki luf na rurki mosiężne od Trumpetera. Model godny polecenia każdemu i początkującym jak i zaawansowanym modelarzom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Podoba się. Czym (jak) robiłeś obicia? Też leży u mnie i (sz)czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Mnie Twoje prace zawsze się podobają. Ma swoje zdanie na temat takiego rozwiązania obracającego się śmigła (sam bym się na nie zdecydował) ale ogląda się przyjemnie. Efektowny - nie efekciarski - jak każdy Twój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Czarny jest wyjątkowo wredny ! Twoje malowanie jest OK, ale dla mnie jedynym właściwym jest Ewka z 307 ! z jaśniejszą górną powierzchnią ! Mam taką w planie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 18 Lutego 2017 Autor Share Napisano 18 Lutego 2017 Oj zdecydowanie czarny był wyzwaniem. Bardzo długo zastanawiałem się jak to zrobić, żeby efekt był miły dla oka. Cieszy mnie bardzo, że się udało Obicia malowałem srebrną farbką (chyba od Gunze... hmmm) pędzlem, trochę gąbeczką oraz srebrnym gelpenem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 18 Lutego 2017 Share Napisano 18 Lutego 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sniper Napisano 4 Marca 2017 Share Napisano 4 Marca 2017 Jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 4 Marca 2017 Share Napisano 4 Marca 2017 Dla mnie fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi