barszczo Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Przedstawiam nieco starszy model z moich zbiorów, zbudowany około dwa lata temu Trąbkowy T-38A Talon w malowaniu Agressor "Snake". Samolot w tych barwach należał w połowie lat siedemdziesiątych do 64 FWS i bazował w Nellis. Model jak to u Trąbki standardowo przerośnięty ale budował się znośnie. Uzupełniony o dużą blaszkę Edka, malowany Gunziakami z serii H. Miłego odbioru jak zwykle życzę . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Zawsze mnie kręciły skrzydła ale te malowanie intrygujące tzn. bardzo mi się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nużek Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Wszystko ładnie tylko ja bym widział bardziej wyraziste linie podziału i jakieś brudzenie delikatne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Bardzo ciekawy kamuflaż, ale model niezbyt udany. Brak jakiegokolwiek zróżnicowania kamuflażu, jakiegoś życia, przez co model wygląda płasko i niestety dość nijako. No i brak schludności: coś masz poprzyklejane do farby, jakieś paprochy i pyłki zdaje się. Nie wygląda to najlepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dranio Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Jakie zróżnicowanie kamuflażu masz na myśli? Analizując fotki T-38 i F-5 nie bardzo widać jakiekolwiek zróżnicowanie kamuflażu, a to co wyrabiają niektórzy modelarze, to przerost formy nad treścią i nie bardzo ma miejsce w rzeczywistości. dranio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Takie podejście do modelarstwa sprawia że model wygląda jak zabawka a nie miniaturowy oryginał. Pomiędzy płaskim pokrywaniem farbą modelem (bo malowaniem tego nie nazwę) a efekciarskim malowaniem s-f jest cała masa innych możliwości dzięki którym model wygląda efektownie i realistycznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JBB Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Niezgorszy,ale miejscami widać "skórkę pomarańczy".Oszklenie ma efekt soczewki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted February 19, 2017 Author Share Posted February 19, 2017 Brak jakiegokolwiek zróżnicowania kamuflażu, jakiegoś życia, przez co model wygląda płasko i niestety dość nijako. Model standardowo jak u mnie robiony według zdjęć, nie wszystkim to leży ale ten Talon tak właśnie wyglądał. Na konkurs na pewno wyglądałby inaczej . Co do paprochów masz rację, model trochę już stał i mimo odkurzenia na zdjęciach oczywiście coś widać. Niezgorszy,ale miejscami widać "skórkę pomarańczy".Oszklenie ma efekt soczewki? Trąbkowy Talon to model dla mniej wymagających, oszklenie w tym zestawie jest grube niemożliwie, skórka pomarańczy to standard po całości, pomimo szlifowania i polerowania po gruncie i tak wylazła tu i tam. Zamawiam niebawem Wolpackowego Talona, powinien być lepszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Fajny jest i podoba mi się. Faktycznie nie ma jakiś specjalnych efektów jeśli chodzi o malowanie i brudzenie, ale każdy robi tak jak mu się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts