Marudek Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Witam, Ostatnio modele, które aktualnie mam na warsztacie dały mi nieźle w kość. Właśnie dlatego sięgnąłem po coś co zawsze robiłem z przyjemnością i w miarę dobrze mi to wychodziło - czyli motorki w 1:72. Jakiś czas temu w oko wpadł mi motor, który łączy w sobie wszystkie moje pasje. Przedstawiam Wam Zero Rat Bike z garażu Karuga Shoten: Udało mi się znaleźć kilka zdjęć, które pokazują motor praktycznie z każdej strony Postaram się wykorzystać cały potencjał tych materiałów, żeby wykonać jak najwierniejszą replikę w skali 1:72. Na razie mogę powiedzieć tylko to, że tak skomplikowanej ramy jeszcze w 1:72 nie robiłem Mam też gotowe koła. Przednie wykorzystałem z innego motoru w skali 1:72, a tylne musiałem wyrzeźbić od zera. Mam nadzieję, że budowa tego modelu da mi wielką frajdę. Mimo to liczę na Wasz doping Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Fajny wątek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 W mnie masz wiernego kibica Masz zapał do tych maleństw Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 (edytowane) Nie przestajesz zadziwiać ;) PS Pogmerałem trochę w sieci, naprawdę bardzo ciekawa maszyna- szczególnie podoba mi się ten bak z zegarami http://www.flyingpiston.com/media/garage-built-bikes-zero-karuga-shoten-full-4851.jpg Edytowane 21 Lutego 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 21 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 21 Lutego 2017 no i masz się zaczyna... Nie wytrzymał :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 21 Lutego 2017 Wiosna się zbliża, Marudek zaczyna szaleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Ooo bardzo ciekawie kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 21 Lutego 2017 Autor Share Napisano 21 Lutego 2017 Hej chłopaki! Dzięki za doping. Te zegary są naprawdę super. Swoją drogą zastanawiam się czy w komplecie jest spadochron (pod tyłek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 Shovel Head. Niby klasyk, niby japończyk, ale wciąż jednak, niestety, Harley... . ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 23 Lutego 2017 Autor Share Napisano 23 Lutego 2017 Hej greatgonzo! Fajnie że tu zajrzałeś Zdaje się, że ten Harley pewnie by nie dogonił Twojego ścigacza, ale mi w nim najbardziej spodobał się oryginalny pomysł na połączenie motoru z samolotem. Zastanawiam się co postawić obok niego na podstawce. Myślałem o ścianie jakiegoś budynku stylizowanego na pagodę albo bramę świątyni, ale uznałem że to by zasłoniło model. A co sądzicie, żeby przy motorku postawić taką figurkę? Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 23 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 23 Lutego 2017 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 23 Lutego 2017 Autor Share Napisano 23 Lutego 2017 Dobra to na podstawkę dam pokład lotniskowca i właśnie taką figurkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 23 Lutego 2017 Share Napisano 23 Lutego 2017 Na szczęście i inne moto stylizuje się w ten sposób. Choćby motocykl wzorcowy ;) : A jeszcze lepiej, że modelarstwo rządzi się własnymi prawami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 23 Lutego 2017 Share Napisano 23 Lutego 2017 Ooo widzę następny ambitny projekt Oczywiście będę kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Lutego 2017 Share Napisano 23 Lutego 2017 Dobra to na podstawkę dam pokład lotniskowca i właśnie taką figurkę A może cuś takiego jako podstawka? Czy zbyt pstrokate i będzie odciągać uwagę od dwukółki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 23 Lutego 2017 Autor Share Napisano 23 Lutego 2017 Witaj Lordzie, Super że zaglądacie tu wszyscy! A możesz powiedzieć co to takiego? To trochę ryzykowne użyć tła z nieznanym napisem... Może motorek wyglądałby całmiem fajnie na środku Hinomaru, ale ogranicza mnie trochę wielkość podstawki. Dotychczas motorki stawiałem na podstawkach od modeli Schuco i kolejne chciałbym mieć na podstawce tych samych rozmiarów. Zresztą ja słaby jestem w kaligrafii - nawet moja parafka za każdym razem wychodzi mi inna W banku czasem się czepiają że podpis jest inny niż wzór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Lutego 2017 Share Napisano 23 Lutego 2017 No jestem, jestem, od samego początku Słuchaj, to rzecz jasna zdobyczna, ale zwrócona później rodzinie flaga "na szczęście" https://en.wikipedia.org/wiki/Good_Luck_Flag https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Signed_Hinomaru_flag_of_Eihachi_Yamaguchi.JPG Może uda się znaleźć coś więcej o tym człowieku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 23 Lutego 2017 Autor Share Napisano 23 Lutego 2017 Dzięki za linka Ciekawa sprawa z tą flagą. Myślałem, że Japończycy traktowali flagi z nabożną wręcz czcią, a tu koledzy się na niej podpisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 24 Lutego 2017 Autor Share Napisano 24 Lutego 2017 Witam w kolejnym odcinku Ostatnio udało mi się pomalować koła i ramę: Potem zająłem się struganiem zbiornika paliwa. Jest mniejszy niż pestka jabłka więc trudno było go utrzymać w palcach podczas szlifowania i polerowania A wczoraj zabrałem się za błotnik tylnego koła. Najpierw wykonałem kopyto, potem wytermoformowałem blister, z którego wreszczie wyciąłem błotnik Całkiem dobrze pasuje do ramy: Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 24 Lutego 2017 Share Napisano 24 Lutego 2017 Pracuj pracuj bo bardzo ciekawie się robi, czekam na więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 Będę podglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 Zazdroszczę cierpliwości straszny drobiazg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 25 Lutego 2017 Autor Share Napisano 25 Lutego 2017 Hej, Cierpliwości nie potrzeba aż tak wiele Teraz bardziej przydają się zdolności manualne Zbiornik paliwa jest tak mały, że nie raz mi zwiał zanim go w końcu dopadłem i pomalowałem Ale po kolei. Wczoraj zająłem się kalkomaniami. Nie chciało mi się czekać na wydruk, więc wyprodukowałem kalki metodą chałupniczą z arkuszy, któe zostały mi z innych modeli. Po prostu zaostrzyłem krawędzie dwóch metalowych rurek i wyciąłem nimi części Hinomaru. Może jest odrobinę za duże ale nie miałem bardiej pasownych rurek... Teraz przynajmniej widać nitowanie na błotniku... Oczywiście cały czas sprawdzam jak to wszystko do siebie pasuje: A tu jeszcze porównanie wielkości dla tych co malują Tamiyami Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 Robi wrażenie - miło znowu widzieć Cię w akcji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 Oj tam, oj tam - lepiej pokaż, jak te nakrętki do Tamiyi budujesz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi