Coppercat Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 (edytowane) Znalazłem wreszcie chwilę, żeby zrobić kilka fotek mojego ostatniego ulepu. Na warsztacie był Porsche 356A Roadster z silnikiem 1600. Bazą modelu był zestaw Fujimi 08223 EM-23. Model mocno waloryzowany. Użyłem zarówno zestawów gotowych, jak i własnych wynalazków. najważniejszymi zastawami, jakimi się posłużyłem były: - Gdetailfactory Standard i Engine, - KA-Models KS-00008 Wiele dodatków pochodzi od firm: Mr.Model (Brazylia), MFH, Top Studio, Hobby Design, T2M, ABER i innych. Po doświadczeniach z P356A Coupe zrobiłem własnej konstrukcji zawiasy porywy silnika i bagażnika. Zestawowe nie nadają się do niczego. Dzięki motywacji Kolegów z Forum powstały nowe pasy porywy bagażnika. Długo by pisać o szczegółach. Zainteresowanych odsyłam do wątku warsztatowego: tutaj Do modelu wykonałem podstawkę. Jest identyczna, jak do P356 Coupe. Model z kompletnym oświetleniem na LED'ach. Zasilanie i sterowanie z podstawki. Opis w warsztacie. Zapraszam do Koszęcina 18-19.03.2017, gdzie po raz pierwszy pokażę model publicznie. Wersję 356A Coupe i silniki również. Fotki: I tyle Edytowane 20 Maja 2021 przez Coppercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 Mieć takiego na półce i w garażu to chyba marzenie każdego z nas... Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 13 Marca 2017 Autor Share Napisano 13 Marca 2017 Dzięki wielkie Bengal za dobre słowo o moim modelu Co do skali 1:1 - mam podobne marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 13 Marca 2017 Share Napisano 13 Marca 2017 piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 13 Marca 2017 Share Napisano 13 Marca 2017 Co tu dużo mówić Gratulacje kolejnego Pięknego modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 13 Marca 2017 Share Napisano 13 Marca 2017 Fantastyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 Model pierwsza klasa! Cały czas śledzę Twoje warsztaty i jestem pod wrażeniem efektu, a i z warsztatów można sporo ciekawych rzeczy wynieść Wysłane z mojego CAVION_10_3GRQ przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 14 Marca 2017 Autor Share Napisano 14 Marca 2017 Model pierwsza klasa! Cały czas śledzę Twoje warsztaty i jestem pod wrażeniem efektu, a i z warsztatów można sporo ciekawych rzeczy wynieść Wysłane z mojego CAVION_10_3GRQ przy użyciu Tapatalka Proszę nic nie wynosić z moich warsztatów A poważnie: cieszę się, że Ci się podoba mój ulep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 Co by nie napisać to i tak to nie odda piękna tego modelu. A w realu to nie chciałbym go mieć--- spanie w nocy miałbym z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 Jest moc. Tylko ten rocznik to chyba na żółtych rejestracjach powinien stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 14 Marca 2017 Autor Share Napisano 14 Marca 2017 Jest moc. Tylko ten rocznik to chyba na żółtych rejestracjach powinien stać Pewnie masz rację, bo to lata pięćdziesiąte. Przemyślę zmianę tablic. To nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 Masz foto z podstawka i uruchomionym oświetleniem? Model wyszedł meeega.. Zresztą wszystkie Twoja porszaki to pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 18 Marca 2017 Autor Share Napisano 18 Marca 2017 Oczywiście model jest na podstawce z zasilaniem i sterowaniem oświetleniem. Identycznie, jak w przypadku wersji coupe. Cieszę się, że Ci się podoba Mnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 20 Marca 2017 Share Napisano 20 Marca 2017 Ślicznota!!! Gratuluję świetnej roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 23 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2017 Linki fotek zaktualizowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 23 Sierpnia 2017 Share Napisano 23 Sierpnia 2017 Wielkie brawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 31 Sierpnia 2017 Share Napisano 31 Sierpnia 2017 Nigdy mi się to auto nie podobało. Jednak twój model to inna bajka. Jest na co popatrzeć i chętnie bym go widział na swojej półce. Oczywiście w takim wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 31 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2017 Dzięki Panowie za miłe słowa Prosiaczek (z bratem bliźniakiem coupe) do obejrzenia na żywo w Jaworznie, a potem w Łasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thescalefactory Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Widziałem na żywo w Bytomiu cudowny model detale na najwyższym poziomie. Coś pięknego!!! Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 29 Marca 2018 Autor Share Napisano 29 Marca 2018 Dzięki za miłe słowa Cieszę się, że model się podoba. Nie tylko mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 Miazga Jacku, miazga. Brak słów. Swoje Enthusiasty to chyba będą w kartonach, bo co by nie zrobić to Twój może być niedoścignionym wzorem. Klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi