martinello Napisano 14 Marca 2017 Autor Share Napisano 14 Marca 2017 Spoko, tematykę brytyjskich kolorów troszkę znam; damy radę. Wracając do dowcipu - będzie łądny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 Spoko, tematykę brytyjskich kolorów troszkę znam; damy radę.Wracając do dowcipu - będzie łądny. I o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 Tylko się drażnimy z Ojcu (ciach, ciach) Moderatoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 To jeszcze tylko przy malowaniu prosiłbym o dokładne informacje odnosnie farb i kolorów. Ja mam na razie jakiś tam sposób z farbami Tamiya, ale zawsze warto poznać inne opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 14 Marca 2017 Autor Share Napisano 14 Marca 2017 To jeszcze tylko przy malowaniu prosiłbym o dokładne informacje odnosnie farb i kolorów. Ja mam na razie jakiś tam sposób z farbami Tamiya, ale zawsze warto poznać inne opcje. U mnie malowanie będzie nieprędko... Inna sprawa,że miałem długą przerwę w modelowaniu i wyschła mi cała chemia. Tak więc będę musiał spróbować czegoś nowego. Może kupię zestaw HATAKI do pojazdów brytyjskich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterpanzer Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 Szkoda, że nie było u Nas żadnego wozu o nazwie Gdańsk... Będzie trzeba zrobić Gdynię i Pomorzanina żeby zadośćuczynić lokalnemu..... Był Gdańsk w 1Pamot, m4A4 OP, tyle, że zdjęcia jeszcze nie mam, gdzie napis widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 15 Marca 2017 Autor Share Napisano 15 Marca 2017 Ja to bym zlepił jakiegoś "WROCŁAWIA" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 16 Marca 2017 Autor Share Napisano 16 Marca 2017 Wzorem dla mojego modelu będzie to zdjęcie, ale jeszcze przed zniszczeniem : Wieża - nie za bardzo widać jakiego jest pod-typu, więc moja w modelu będzie podobna do tej : Wieczorem postaram się wkleić fotki modelowej wieży. Mam do niej prawie wszystko, poza trakami od Pantery na dopancerzenie (które już mam obiecane ) Myślę jeszcze nad zakupem metalowej lufy M1AC bez hamulca wylotowego (http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=DEF-DM35050), bo mam "zwykłą" M1A1 z modelu dragona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Marca 2017 Share Napisano 16 Marca 2017 Na fotce widać bardzo luźną gąsienicę. Zawsze myślałem że Shermany miały je dość napięte. Tu nie widać za bardzo aby zawieszenie było uszkodzone, więc niezła ciekawostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 16 Marca 2017 Autor Share Napisano 16 Marca 2017 Bo to są spalone T-48 (gumowe) Jak się guma wypaliła, to zrobił się luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Marca 2017 Share Napisano 16 Marca 2017 Naomi faktycznie, teraz dopiero lepiej się przyjrzałem. Patrząc na komórce myślałem że to T47 lub jakaś ich odmiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Marca 2017 Share Napisano 16 Marca 2017 O ile ten Sherman na fotce jest w ogóle z 1. Dywizji... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luzak Napisano 16 Marca 2017 Share Napisano 16 Marca 2017 Wieża na fotce ma na pewno inny właz dowódcy niż ta z muzeum. Na fotce z epoki widać wczesną kopułkę dowódcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 16 Marca 2017 Autor Share Napisano 16 Marca 2017 O ile ten Sherman na fotce jest w ogóle z 1. Dywizji... ;) Poszukam jeszcze... ... choć konfiguracja się z grubsza zgadza. Wieża na fotce ma na pewno inny właz dowódcy niż ta z muzeum. Na fotce z epoki widać wczesną kopułkę dowódcy. Na zdjęciu widać właz ładowniczego. Właz dowódcy to na 99,99999999 % kopułka jak na zdjęciach zachowanej wieży. Widziałem chyba tylko jedno zdjęcie shermana z tą wieżą (dwa okrągłe włazy) z innym układem włazów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luzak Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 Martinello, faktycznie to właz ładowniczego, pomyliły mi się strony . Przepraszam za zamieszanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 ...... choć konfiguracja się z grubsza zgadza... No wiesz... Jak się uprzesz, to nic się nie poradzi, a i psuć Ci zabawy nie warto... Tylko pamiętaj, że Walentynowicz pstrykał od cholery fotek, większości z nich nie podpisywał i do pewnego czasu w większości publikacji brano każdego sfotografowanego przez niego Shermana za "tego" z 1. Dywizji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 Zniszczony Sherman z 2 Pułku Pancernego, okolice kanału Küsten, Kwiecień 1945 Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 ...Zniszczony Sherman z 2 Pułku Pancernego, okolice kanału Küsten, Kwiecień 1945... To zdjęcie z Sikorskiego, gdzie jest opisane jako pochodzące z listopad/grudzień 1944/szw. dow. 10.BKPanc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 19 Marca 2017 Autor Share Napisano 19 Marca 2017 Dzięki za zdjęcie, którego nie miałem. Oba pojazdy są bardzo podobne w konfiguracji - praktycznie różni je tylko typ zamocowanego deflektora. Dodatkowe opancerzenia, skrzynki, podwozie, koła i gąsienice - takie same. Zdjęcia wieży z mojego modelu, na razie sama skorupa: Oraz lekko zdetalowana wanna i osłona transmisji : To białe - to tyle ile dragonowi (w tym modelu) brakuje do ideału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterpanzer Napisano 20 Marca 2017 Share Napisano 20 Marca 2017 A gdzie nawiercone otworki w wypustkach do mocowania liny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 20 Marca 2017 Autor Share Napisano 20 Marca 2017 U mnie nie będą widoczne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 23 Marca 2017 Autor Share Napisano 23 Marca 2017 Witam Wspomóżcie radą w zakresie elektrotechniki -> viewtopic.php?p=842404#p842404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 24 Marca 2017 Autor Share Napisano 24 Marca 2017 Witam W miarę postępu prac nabieram ochoty na wykonanie pierwszej w życiu dioramki czy też winietki. Wstępny plan - ulica w Belgii, nasz czołg, cywilny samochód z cywilami... I tylko jeden problem - z czego zrobić naszych czołgistów ? Jedyne co mam to kalki z dystynkcjami. Możecie polecić jakiś zestaw figurek do przeróbek ? To będzie dobre ? -> http://www.miniart-models.com/index.htm?/35078.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 24 Marca 2017 Share Napisano 24 Marca 2017 WitamW miarę postępu prac nabieram ochoty na wykonanie pierwszej w życiu dioramki czy też winietki. Wstępny plan - ulica w Belgii, nasz czołg, cywilny samochód z cywilami... I tylko jeden problem - z czego zrobić naszych czołgistów ? Jedyne co mam to kalki z dystynkcjami. Możecie polecić jakiś zestaw figurek do przeróbek ? To będzie dobre ? -> http://www.miniart-models.com/index.htm?/35078.htm Mundury ok, tylko trzeba pousuwać brytolskie dystynkcje i dodać polskie, zestaw może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 24 Marca 2017 Autor Share Napisano 24 Marca 2017 A nakrycia głowy naszych czołgistów ? A może dokupić główki -> http://www.hornetandwolf.com/Hornet/headsets/PAGES/HH04.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi