kowal76 Napisano 23 Marca 2017 Share Napisano 23 Marca 2017 Zabrałem się za Tu 154 M Zvezdy. Malowanie nasze z nr 101. Coś tam zacząłem dłubać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 23 Marca 2017 Share Napisano 23 Marca 2017 Niezłe masz tempo Będę kibicował A czy wybierasz się może do Inowrocławia? Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 23 Marca 2017 Share Napisano 23 Marca 2017 Tupolew 154ty miał naprawdę elegancką linie.Ciekawe czy 737 stanie się podstawowym VIPoloteṃ? Skrzydła tym razem dobrze się złożyły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Marca 2017 Autor Share Napisano 24 Marca 2017 Co do Inowrocławia to nie, bo ja nie wybieram się jeszcze na wystawy czy konkursy. Co do skrzydeł to było wszystko ok. Pasowałem też z kadłubem i jest wszystko dobrze, więc chyba w tym co kiedyś robiłem musiałem coś źle zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Marca 2017 Share Napisano 24 Marca 2017 A czyje to zestawy masek i kalkomanii? To są dwa różne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Marca 2017 Autor Share Napisano 24 Marca 2017 Tak dwa różne. Jedne to kalki same, a drugie to kalki i maski do pomalowania pasów. W sumie to się zastanawiam które wybrać ?. Teraz nie ma mnie w domu i nie pamiętam co to za firmy. Model robię pod zamówienie i okna mają być w postaci szkiełek, a nie kalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Marca 2017 Autor Share Napisano 26 Marca 2017 Sołowiow D-30 KU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 31 Marca 2017 Autor Share Napisano 31 Marca 2017 To czego bardzo nie lubię, czyli szlifowanie i szpachlowanie już za mną. Teraz pozostało wytrasować linie zatarte przy szlifowaniu łączenia. W sumie to szpachli użyłem minimalnie, w trzech miejscach na całym kadłubie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2017 Podwozie Kółka zestawowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 2 Kwietnia 2017 Share Napisano 2 Kwietnia 2017 Heh, tego łączenia na kadłubie w ogóle nie wixać A z czego zrobiłeś lampy na przednim podwoziu? Ładnie pomalowane te kółka - kibicuję dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2017 Dzięki. Dokładnie zobaczę jak wyszło łączenie jak dam podkład, ale mam nadzieję że będzie ok. Reflektory są z zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2017 Brzozy nie będzie:). Jak będę robił dla siebie to będzie LOT. Zresztą takowy czeka w magazynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2017 Gotowy do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2017 Przed białym zapuściłem linie łoszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 6 Kwietnia 2017 Share Napisano 6 Kwietnia 2017 Też tak raz spróbowałem, ale niewiele to potem dało. Przy kilku warstwach białego mam wrażenie, taki preshading znika. Daję washa tylko na biały. Ciekaw jestem jak teraz wyjdzie u Ciebie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2017 Ja też jestem ciekaw jak to wyjdzie. Na Ił 62 wyszło mi w miarę dobrze. Trzeba delikatnie i transparentne warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 7 Kwietnia 2017 Share Napisano 7 Kwietnia 2017 Myślę że dobrym rozwiązaniem pod technikę łosza/preszejdingu jest biały surfejser. Planuję taki sobie zwkupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 7 Kwietnia 2017 Share Napisano 7 Kwietnia 2017 Mam ten biały surfacer i jest to niezła rzecz - bardzo ładnie kryje. Aczkolwiek, kiedyś ktoś mądrzejszy pisał tu na forum, że on nie ma właściwości "szpachlujących" i wydaje mi się, że tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 7 Kwietnia 2017 Share Napisano 7 Kwietnia 2017 Często jednak jest podkreślane, że przynajmniej Mr.Surfacer (w zależności od ziarnistości) ma też właściwości podobne do płynnej szpachli i pozwala na zniwelowanie drobnych rysek i niedoskonałości. Chyba, że się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eliesu Napisano 7 Kwietnia 2017 Share Napisano 7 Kwietnia 2017 Już fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 7 Kwietnia 2017 Share Napisano 7 Kwietnia 2017 Swojego białego Victora malowałem mr.base white, bez preshadingu, na łysy plastik. Z kryciem było różnie, generalnie dużo cienkich warstw, więc może taki preshading ma szanse powodzenia. Potem zapuszczałem niektóre linie jasnoszarym łoszem, niektórym dowalałem łosiem ziemistym, niektórym brązowym. Na białym bałbym się stosować mocnego, ciemnego washa. Na koniec polerowałem filcem wybrane fragmenty poszycia (tu chyba nie do zastosowania, bo będzie połysk po wszystkim). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2017 Biały położony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalse Napisano 11 Kwietnia 2017 Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Ładnie się prezentuje. sam przymierzam się do tego modelu ale jakoś wciąż brakuje czasu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 11 Kwietnia 2017 Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Tu-154 to piekny samolot, a Tobie wychodzi ładny model. Ostatnio robisz je coraz fajniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Dzięki. Mam nadzieję, że nie zepsuję czegoś pod koniec. Trochę boję się kalek, bo kładzenie ich na samolotach pasażerskich jakoś mi nie idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi