Hafes Posted March 26, 2017 Share Posted March 26, 2017 Czołem! Rok przerwy w modelowaniu i w końcu coś stworzyłem KW-1 w niemieckim wydaniu z HobbyBossa w skali 1/48. Paćkany Gunze, łosz z olejnych i jakieś pigmenty. Można się powyżywać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted March 26, 2017 Share Posted March 26, 2017 nie czepiam się bo się nie znam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkin Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Świetnie ubrudzony, odrapany, zakurzony. Super robota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Model łądny. Aczkolwiek )nie widac tego na zdjęciach) reflektor można było rozwiercic i wypełnić jakimś przejrzystym specyfikiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ams Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Bardzo ładny. Podoba mi się wykończenie modelu. Wydaje mi się jednak, że Niemcy dość wyraziście oznaczali zdobyczne pojazdy. Wszak o pomyłkę w ferworze walki nietrudno :c) Dodaj oznaczenia i będzie git :c) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 To bodajże jedyna taka przeróbka z tego co czytałem. Znane zdjęcie..... Mam go w planach tyle ,ze w,1:72 z PST Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Właśnie... też mi się to rzuciło w oczy że brakuje oznaczeń co przy niemieckim skrupulanctwie sytuacja niepodobna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hafes Posted March 31, 2017 Author Share Posted March 31, 2017 Dzięki:) z oznaczeniami miałem problem bo w modelu były tylko czarne krzyże a na foci są białe. Jak zacząłem kombinować z wycinaniem szablonu to mi krzywy wychodził. Może jeszcze raz się zmobilizuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiwis Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 Dzięki:) z oznaczeniami miałem problem bo w modelu były tylko czarne krzyże a na foci są białe. Jak zacząłem kombinować z wycinaniem szablonu to mi krzywy wychodził. Może jeszcze raz się zmobilizuję Na "foci" krzyże są czarne z białymi belkami. Jeśli się czegoś czepiać zestawowych kalkomanii to raczej wielkości krzyży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hafes Posted March 31, 2017 Author Share Posted March 31, 2017 Faktycznie. Po bliższym przejrzeniu widać ze jednak sa czarne:/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted March 31, 2017 Super Moderator Share Posted March 31, 2017 Szkoda że nie wykonałeś klosza do tego reflektora z przodu. No ale jak miałeś rok przerwy to ok. O Bazylms mnie uprzedził. Model fajnie wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hafes Posted March 31, 2017 Author Share Posted March 31, 2017 Roczna przerwa mnie nie tłumaczy. Mogłem zrobić ale nie pomyślałem. Czasem za dużo na raz i za szybko bym chciał. Następnym razem będzie lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 Lampę zawsze można poprawić, to akurat nic modelowi nie zaszkodzi. Rozwiercić, pomalować na srebrno w środku i zalać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts