Skocz do zawartości

Pz.Kpfw. KW-1 756 (r) HobbyBoss 1/48

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem!

Rok przerwy w modelowaniu i w końcu coś stworzyłem

KW-1 w niemieckim wydaniu z HobbyBossa w skali 1/48.

Paćkany Gunze, łosz z olejnych i jakieś pigmenty.

Można się powyżywać

1_zps3hazq0hl.jpg 3_zpsrmlfmebv.jpg 5_zpszz0vqxdm.jpg 4_zpstejj4kxh.jpg 6_zpsbymtinxu.jpg 2_zpsxidzmooi.jpg 7_zpssvza1mix.jpg 8_zpstvfqrl7u.jpg9_zpsezrl4pkv.jpg

Napisano

Model łądny. Aczkolwiek )nie widac tego na zdjęciach) reflektor można było rozwiercic i wypełnić jakimś przejrzystym specyfikiem.

Napisano

Bardzo ładny. Podoba mi się wykończenie modelu.

Wydaje mi się jednak, że Niemcy dość wyraziście oznaczali zdobyczne pojazdy. Wszak o pomyłkę w ferworze walki nietrudno :c)

Dodaj oznaczenia i będzie git :c)

Napisano

kv1c3_zpsqx4ortt1.jpg

To bodajże jedyna taka przeróbka z tego co czytałem. Znane zdjęcie.....

Mam go w planach tyle ,ze w,1:72 z PST

Napisano

Dzięki:) z oznaczeniami miałem problem bo w modelu były tylko czarne krzyże a na foci są białe. Jak zacząłem kombinować z wycinaniem szablonu to mi krzywy wychodził. Może jeszcze raz się zmobilizuję

Napisano
Dzięki:) z oznaczeniami miałem problem bo w modelu były tylko czarne krzyże a na foci są białe. Jak zacząłem kombinować z wycinaniem szablonu to mi krzywy wychodził. Może jeszcze raz się zmobilizuję

Na "foci" krzyże są czarne z białymi belkami.

Jeśli się czegoś czepiać zestawowych kalkomanii to raczej wielkości krzyży.

• Super Moderator
Napisano

Szkoda że nie wykonałeś klosza do tego reflektora z przodu. No ale jak miałeś rok przerwy to ok.

O Bazylms mnie uprzedził.

Model fajnie wygląda.

Napisano

Roczna przerwa mnie nie tłumaczy. Mogłem zrobić ale nie pomyślałem. Czasem za dużo na raz i za szybko bym chciał. Następnym razem będzie lepiej.

Napisano

Lampę zawsze można poprawić, to akurat nic modelowi nie zaszkodzi. Rozwiercić, pomalować na srebrno w środku i zalać.