cooper69 Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 Evolution i Infinity ma takie same igły i dysze - nic nie zyskasz w tym temacie. Masz na 99% nie do końca czystą dyszę. Jak używasz farb vinylowych, Vallejo, AK, MIG masz to w pakiecie. Trzeba dobrze rozcieńczać i myć dokładnie po użyciu. Cytuj
Seb Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 Mam ultre i już trzecią dyszę, słabe :/ Skrobak do dyszy za 12 zł amazing art vs 73 zł hs - działają identycznie. Cytuj
Bartas89 Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 cooper69 Aero rozkręcony na części pierwsze i wypucowany także to raczej nie to. Inna sprawa to jak zrobić żeby aero malował takie cienkie linie jak długopisem (minuta 12:00) Zmniejszam ciśnienie do 0,8 bara a ona dalej wali takie grube rozpryskujące się linie. Cytuj
Marak Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 Zmniejszam ciśnienie do 0,8 bara a ona dalej wali takie grube rozpryskujące się linie. To potwierdza, że jednak masz brudną dyszę. (Jeśli nie jest uszkodzona) Cytuj
Seb Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 Zmniejszam ciśnienie do 0,8 bara a ona dalej wali takie grube rozpryskujące się linie. No na pewno nie na tym ciśnieniu. Wszystko zależy od twojego palca i farby. Cytuj
Bartas89 Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 Dobre to to? https://www.mojehobby.pl/products/Aerograf-TGX-Vision-4715380.html Cytuj
Bartas89 Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 Jeżeli twierdzisz że dysza jest czysta, to prawdopodobnie jest kopnięta. Kup nową, zmień, sprawdź. Cienkie linie - ciśnienie na granicy plucia farbą, rozcieńczenie na poziomie 1:12-1:15. 1 jednostka farby i 12-15 jednostek rozcieńczalnika? Wiecie czy ten aero z linku jest wart tych pieniędzy? Cytuj
Bartas89 Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 Tak, dokładnie. Kładziemy kilka-kilkanaście warstw żeby było widoczne. No i oczywiście jest jeszcze kwestia twoich umiejętności i twojej ręki. Trzeba być delikatnym..Nie znam firmy, nie używałem, nie wypowiadam się. Spoko, dzięki Dysza w mojej ultrze jest na pewno dobra bo niedawno ją wymieniałem. Jak dalej tak będzie mi pluć farbą to kupuję coś innego od H&S. Cytuj
milczacy Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 Musisz mieć jednak coś nie tak z aerografem - mam 2 Ultry i całkiem dobrze się nimi lakieruje. Aczkolwiek bardzo należy dbać o 'higienę/czystość' tych aerografów. Jak zresztą chyba każdych. Cytuj
Solo Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 Spoko, dzięki Dysza w mojej ultrze jest na pewno dobra bo niedawno ją wymieniałem. Jak dalej tak będzie mi pluć farbą to kupuję coś innego od H&S. Dysze H&S mają to do siebie, że w przypadku gdy ich się nie czyści bardzo dokładnie, osiadają przy ich wylocie drobinki farby, co z czasem powoduje problemy podobne do tych jakie opisałeś. Moja rada: namocz dyszę w rozcieńczalniku i zrolowaną chusteczką spróbuj dobrze wyczyścić wylot dyszy. Dodatkowo fajnie mieć firmowy skrobak H&S, który bardzo pomaga usunąć takie "złogi". Jeśli go nie masz postaraj się znaleźć coś innego, czym delikatnie dałbyś radę poskrobać w tym najwęższym miejscu dyszy. Sądzę że po tym wszystkim aerek zacznie pracować jak nowy. Cytuj
klondike Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 Kolego, chcesz na bank wymieniać dyszę to słuchaj ......... porad od solo. 6.Niedopuszczalne jest stosowanie tonu oraz słownictwa poniżającego lub wyszydzającego innych Użytkowników, a także prowadzenie dyskusji w sposób celowy urażający drugą ze stron. jawkers Cytuj
cooper69 Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 Zaostrz sobie w odpowiedni stożek wykałaczkę papierem ściernym i tym po moczeniu delikatnie przeczyść mokrą dyszę (w porównaniu do innych aero, których miałem są one z "plasteliny"). Myślę, że na 99% wyjdą złogi. H&S jest bardzo wrażliwy na zabrudzenie w porównaniu do Procona, Tamiya, Paasche, które miałem. No i uważaj na teflonową uszczelkę dyszy i płaszczyznę jej styku z korpusem (musi być absolutnie czysta) bo inaczej bąbelkowanie w zbiorniku dostaniesz w pakiecie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi