Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
Napisano
http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/tru/kit_tru_1005.shtml

Prezentuje się pięknie, tylko ta cena...

Trumpka chyba pogięło z tymi cenami. 95 dolarów ? No cóż kolejny "model-półkownik" , który się sprzeda w ilości parunastu sztuk w Polsce. Chwała Trąbce za ciekawe "ruskie" tematy, ale jak już robią modele byłego CCCP to i niech cenę dadzą "sowiecką" a nie amerykańską.

Napisano
ale jak już robią modele byłego CCCP to i niech cenę dadzą "sowiecką" a nie amerykańską.

Heh ale zapominasz, że za amerykańską cenę, otrzymujesz amerykańską jakość...

Napisano
Japońska jakość jest najwyższa ;)

No i dla japońskiej jakości Tamiyi - mamy japońską cenę... Patrz Jagdtiger, albo Sd.Kfz 232.

Napisano

Wystarczy mi, że w 1/72 cenę mają japońską a jakość (gąsienice, uproszczenia, błędy itp) wybitnie chińską, i to z tych dolnych stanów niskich.

Napisano

Czyli nie jest tragicznie. Spowdziewałem się o wiele wyższej ceny.

PS. A widzieliście to? http://www.martola.com.pl/pl629/produkty28547/2_cm_flakvierling_38_auf_selbstfahrlafette_sd_kfz_

Cena o sporo niższa od Dragona, więc chyba trzeba będzie odłożyć troszkę kaski i "zanadobyć" ten model. Z recki na jednej z angielskich stron wynika że model wart jest uwagi.

Napisano

To jednak Trumpeter wygrał. Teraz biję się z myślami, który z modeli, kupić, bo podoba mi się kilka zestawów (między innymi nowy MAZ Trumpka, B-4 tej firmy i kilka innych )

Napisano

Ale zestaw Slt-56 jest sporo gorszy jakościowo od MAZ-ów, przynajmniej od tego z lawetą. MAZ-y chodzą teraz po ~280 zeta.

PS.Na allegro SLT jest za 220 złotych.

• 3 weeks later...
Napisano
No uwaga w tym miesiącu najprawdopodobniej wyjdzie T-62

Można zobaczyć komputerowego in-boxa niektórych częsci...

Ja bym się tak nie cieszył. Fotki ramek i sklejonego modelu krążą po sieci już dość długo. Ja bym raczej obstawiał, że będzie po wakacjach.

Napisano

TU jest info o przesunięciu sprzedaży tego modelu na październik (notka w ramce)

Jędrek

Napisano
TU jest info o przesunięciu sprzedaży tego modelu na październik (notka w ramce)

Jędrek

No tak. Studenci mają dłuższe wakacje więc i model wejdzie na rynek jak już się żacy wyszaleją i pełni zapału do nauki i klejenia wrócą na uczelnie.