jarex15 Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 (edytowane) Po zmaganiach z modelem głównie z powodu braku czasu udało mi się go skończyc oto moje wypociny. Ogladajci i komentujcie. Tylko nie za mocno Edytowane 13 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Gratulacje!!! Bardzo ładny i malowanie ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Fajnie, ze zrobiles swoj model z otwarta kabina i hamulcem aerodynamicznym. Nie wiem czy taka konfiguracja wystepuje w rzeczywistosci, jeszcze klapy tylne wypuszczone... ale jest efektowna. Nastepny duzy plus to wash na dolnych powierzchniach, ktory szczegolnie przypadl mi do gustu. Z minusow podam dwa. Przy masie startowej tego samolotu ok.20 ton mogles pokusic sie o zrobienie efektu ugietych opon. Wystarczylo lekko pociagnac pilnikiem kola. A drugi to nieco zabawkowo wygladajace rakiety. Szkoda, ze nie zapusciles im linii podzialu. Pozostale zonki pewnie wytkna Ci inni. Generalnie jak moi koledzy z Angoli, z ktorymi obecnie pracuje zobaczyli Twoje dzielo to zrobili tak i niech to bedzie najlepszym komentarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2008 mogles pokusic sie o zrobienie efektu ugietych opon. Wystarczylo lekko pociagnac pilnikiem kola. Wiesz co zapomniałem ale może zaraz coś wykombinuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 13 Stycznia 2008 Share Napisano 13 Stycznia 2008 Nie wiem czy taka konfiguracja wystepuje w rzeczywistosci, jeszcze klapy tylne wypuszczone...Czesto na wszelakich ekspozycjach statycznych, podczas imprez lotniczych, otwieraja/wychylaja co sie da, zeby sie "obiekt" efektowniej sie przezentowal. Cos w rodzaju stroszenia piorek. Mozna przyjac, ze to egzemplarz wystawowy. Bardzo fajny model. Czy napisy eksploatacyjne sa w angolskich samolotach po angielskiemu? Ps. Koniecznie zrob cos z tymi oponami, bo teraz wyglada to nienaturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 13 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2008 Podciąłem oponki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrgie Napisano 13 Stycznia 2008 Share Napisano 13 Stycznia 2008 Bardzo ciekawie się twój modelik prezentuje i to malowanie faktycznie efektowne Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 13 Stycznia 2008 Share Napisano 13 Stycznia 2008 (edytowane) Świetna robota, I daj trochę więcej fotek z bliska będzie można lepiej ocenić wykonanie detali. EDIT, jak było potrzebne to nie mogłem tego znaleźć....... Edytowane 14 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 13 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2008 Mam nadzieję, że to wystarczy więcej juz z mojego canona nie wycisnę A to link do albumu w fotosiku wszystkie foty z budowy do końca http://jarex15.fotosik.pl/albumy/332831.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 13 Stycznia 2008 Share Napisano 13 Stycznia 2008 SUPER, dzięki, podtrzymuję swoją wcześniejszą opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 14 Stycznia 2008 Share Napisano 14 Stycznia 2008 Fajny modelik w ciekawym kamo gratulacje i czekam na kolejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Noo coool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2008 Dzięki wszystkim serdecznie . Narazie czekam na książkę i zacznę robić coś nowego, narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalg78 Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Super model Mam pytanie, jak i czy malowałeś silniki, żeby uzyskać taki fajny efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Pięknie zrobiony model. Tylko, jak wspomniał jeden z moich przedmówców.... te rakiety. I już nie chodzi nawet o to, że nie mają 'łosza', ale sa po prostu nieładne. Może pokusisz się o ich mały 'apgrejd'? Przede wszystkim zetnij im te paskudnie grube skrzydełka i dodaj zrobione z blaszki, kawałka cienkiego plastiku lub (polecam) z papieru (najlepiej do kolorowych drukarek laserowych - bardzo dobry i w miarę sztywny, za to idealnie gładki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 ten model to czyjej produkcji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 wow,fajny bydlak i kamo nieczego sobie.jak skleje juz wszystkie czolgi swiata to sie wezme za latadla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 Czy napisy eksploatacyjne sa w angolskich samolotach po angielskiemu? A nie jest tak, że tradycja wspierania Angoli i jej ludu w walce z kolonializmem przetrwała upadek ZSRS i nadal szkoli się pilotów i techników w Kraju [Nowych] Rad? Chyba cyrylicę opanowali.... Korci mnie , by Harriera Gr3 w tych barwach zrobić - takie "łot if ?" , także pytanie jarex15 - to kalki HDL, czy też insze wynalazki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 2 Października 2008 Autor Share Napisano 2 Października 2008 Witam , dawno mnie nie było bo miałem dużo na głowie ale postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania Mam pytanie, jak i czy malowałeś silniki, żeby uzyskać taki fajny efekt? Alclady według tego przepisu( tak mnie więcej), i duzo sido przed malowaniem olejnymi. http://www.naritafamily.com/howto/Su27/photo_frame.htm w "zakładce" engine ten model to czyjej produkcji?? Academy skala 1/48 pytanie jarex15 - to kalki HDL, czy też insze wynalazki? Tak to jest HDL i są super dużo opcji malowania np. etiopia, eritrea, ja polecam kaleczki. Dzięki wszystkim za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi