Stojkovic Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Witajcie. Jako że mój stolik warsztatowy nie znosi pustki (choć nie do końca takowa panuje bo jest M1151 i M113 w trakcie budowy). To jednak miesiąc bez klejenia "Niemca" miesiącem straconym... Tym razem coś kompletnie odjechanego jak na moje standardy. Nie dość że małe to jeszcze dziwne. Panzer I ze zdalnym odpalaniem ładunków wybuchowych. Dla ciekawych in-boxa: https://www.mojehobby.pl/products/Pz.Kpfw.I-mit-Abwurfvorrichtung.html Na razie rozpoczynam od przeszukania sieci w celu zebrania informacji foto o tym ustrojstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Ciekawy temat, a w cenie chyba friule i kupa blach :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Maja 2017 Autor Share Napisano 25 Maja 2017 Tak... Pełen żywiczny interior i metalowe lufy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Maja 2017 Autor Share Napisano 25 Maja 2017 Poszperałem nieco w necie i znalazłem kilka ciekawych fotek tego maszkaronka. Najpierw art.-box Następnie malowanie jakie wybrałem No i garść fotek z epoki, oczywiście w celach konsultacyjnych Jak widać jakość i wyrazistość na niektórych fotkach pozostawia trochę do życzenia, ale zawsze to jakiś materiał poglądowy. Teraz pytanie czy to była wersja Panzer I ausf. A czy B? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Teraz pytanie czy to była wersja Panzer I ausf. A czy B? B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Zasiadam na widowni. Zgadza się montowano to ustrojstwo na Pz.Kpfw.I ausf.B. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Ciekawy pomysł używania jako suszarki na pranie. Może też coś takiego wymyślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Ciekawy model się szykuje chętnie podopinguje. Tak wogóle do czego to służyło mógłby ktoś oswiecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Maja 2017 Super Moderator Share Napisano 25 Maja 2017 podjechało pod np bunkier zostawiało niespodziankę a potem kabummmm ;) tak w skrócie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Maja 2017 Autor Share Napisano 26 Maja 2017 Generalnie zamysł był taki, żeby odciążyć straty w saperach podczas natarcia. Podjeżdżał taki karaluszek pod bunkier/umocnienie i oztsawiał skrzyneczkę z uruchomionym zapalnikiem czasowym. Odjeżdżał na bezpieczna odległość, a załoga i okolicznie zebrana gawiedź obserwowała wybuch. Podobny system montowali na Panzer II. Co do innych wersji to nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 No fotki są , pranie też ma być więc do dzieła :-) swoją drogą tyłem podjeżdżać do bunkra, to trza mieć coś z głową, najgrubszy pancerz to miało z przodu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Maja 2017 Autor Share Napisano 26 Maja 2017 Mając klamrę "Got mit uns" to co może się złego stać? Nie od dziś wiadomo, że pancerniacy to niezłe krejzole byli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 Mimo wszystko chyba bym wolał żeby toto wisiało z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 No fotki są , pranie też ma być więc do dzieła :-)swoją drogą tyłem podjeżdżać do bunkra, to trza mieć coś z głową, najgrubszy pancerz to miało z przodu :-) Ekspertem to ja nie jestem ale on chyba z każdej strony "nie miał tak samo pancerza" po 13mm[GRINNING FACE WITH SMILING EYES] wiec wszystko jedno czy przodem czy tyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 Mimo wszystko chyba bym wolał żeby toto wisiało z przodu. Wystawione na ostrzał snajperów i innych strzelców ppanc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 Myślę że dla snajpera to wsio rawno gdzie to było. A od zadka strony to i baki z paliwem, przedział silnikowy no i kierowca g...o widział. Dużo więcej pola do popisu przy ostrzale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 Do mnie najbardziej przemawa: Hanz we no szybko zrzuc ten balast bo strzylaja do nas! Moment moment Helmud musze im zawrócić na trzy:-) a potem jeszczy raz by pójść za natarciem:) hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 Mimo wszystko chyba bym wolał żeby toto wisiało z przodu. Wystawione na ostrzał snajperów i innych strzelców ppanc. Pocisk karabinowy nie zdetonuje trotylu :-), z resztą ta skrzynka jest widoczna tak z przodu jak i z tyłu. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Maja 2017 Autor Share Napisano 26 Maja 2017 W zasadzie to chyba ten patent się sprawdzał max. do kapanii we Francji bo potem byle co takiego Panzer I rozwalało na strzepy z ładunkiem czy bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Października 2017 Autor Share Napisano 5 Października 2017 Czołem! Budowa tego modelu nadal postępuje, mimo, że powoli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Listopada 2017 Autor Share Napisano 4 Listopada 2017 Model obecnie na etapie malowania. No i fotki samego ustrojstwa. Linka zestawowa była zdecydowanie za gruba, więc musiałem wyszperać jakąś cieńszą z innego modelu Dragona. To chyba największy babol tego zestawu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 4 Listopada 2017 Share Napisano 4 Listopada 2017 O, jeny.... Weź ja Cię proszę wymień linkę bo jeszcze gorzej wygląda albo ją wyprostuj. Zakup nowej eureki to byłoby to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 4 Listopada 2017 Share Napisano 4 Listopada 2017 Pomijając ch...kiepską linę to warto by było poprawić te szpary gdzie normalnie powinny być spawy (góra podstawy wieży na wannie) o MG 13 nie wspomnę -nie musisz kupować abera wystarczy igła 0,3 i pół godziny wkładu własnego walcz dalej bo warto pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Listopada 2017 Autor Share Napisano 5 Listopada 2017 Postaram się wyprostować tę linkę. Prawda jest taka, że i tak w orginale była z 4 razy cieńsza. Nie mam poczucia, żeby była aż tak dramatyczna. Dragon dał 2 x grubszą. Postaram się ją wyprostować, żeby wyglądało naturalniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 5 Listopada 2017 Share Napisano 5 Listopada 2017 Postaram się wyprostować tę linkę. Prawda jest taka, że i tak w orginale była z 4 razy cieńsza. Nie mam poczucia, żeby była aż tak dramatyczna. Dragon dał 2 x grubszą. Postaram się ją wyprostować, żeby wyglądało naturalniej. Eh lina to akurat naj mniejszy babol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi