jrminiatures Napisano 12 Czerwca 2017 Share Napisano 12 Czerwca 2017 Witajcie. Ukończyłem kolejny zlecony projekt. Ponownie model Su 27 - tym razem w wersji 2 osobowej UB - Flanker C. Model w skali 1:72 od Trumpetera. Z dodatków to standardowo blaszki do kokpitu i elementy kadłuba i podwozia, żwyiczne dysze i koła od Airsa oraz rurka piota od Mastara. Model był częściowo znitowany przez producenta więc poleciałem całego nitowidłem. Sam model dużo słabszy od Zvezdowskiego. Kolory mieszane aby pasowały w/g tego co dał nam Trumpeter. Ogladajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 12 Czerwca 2017 Share Napisano 12 Czerwca 2017 Pisałem już na FB i tu napisze trzymasz cały czas wysoki poziom model przekozak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 12 Czerwca 2017 Share Napisano 12 Czerwca 2017 Ja także pisałem na FB Uwielbiam te twoje mazanie po ruskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Czerwca 2017 Share Napisano 13 Czerwca 2017 czarny, czy bardzo ciemny wasz niszczy efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2017 Na modelu zastosowalem kilka odcieni washa, od szarego po ciemny niebieski mieszajac je miejscami. Dodartkowo przeryte linie też pogłębiły ten effekt. Niestety ale lubie jak tak to wychodzi -chodź nie ma nic wspolnego z realem - taki juz mój styl. Dzieki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 13 Czerwca 2017 Share Napisano 13 Czerwca 2017 Lubię Twój styl. Model mi się bardzo podoba, ale spód w okolicy silników wygląda jak po awaryjnym lądowaniu na trawie Jak dla mnie trochę za mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Czerwca 2017 Share Napisano 13 Czerwca 2017 Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 Na modelu zastosowalem kilka odcieni washa, od szarego po ciemny niebieski mieszajac je miejscami. Dodartkowo przeryte linie też pogłębiły ten effekt. Niestety ale lubie jak tak to wychodzi -chodź nie ma nic wspolnego z realem - taki juz mój styl. Dzieki :-) Nie rozumiem tej gadki o stylu... To trochę tak jakbyś się snobował na bycie artystą nowoczesnym. Szkoda, że masz "własny styl" bo na przykład dysze wyszły ci bardzo dobrze, mimo, że nie widać na nich "Twojego stylu". PS. Była kiedyś taka gazeta dla kobiet "Twój Styl".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 14 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2017 Lubię Twój styl. Model mi się bardzo podoba, ale spód w okolicy silników wygląda jak po awaryjnym lądowaniu na trawie Jak dla mnie trochę za mocno. Brudzenie spodu robiłem trochę na czuja i fantazja mnie poniosła - i faktycznie mogłem to bardziej pościerać/zmniejszyć intensywność - ale kurcze już tego nie zmienię bo model już po akceptacji klienta stoi zapakowany. Tutaj zdjecie oryginału - jest nawet czysto ( chodź wydawało mi się że ruski są brudasami od spodu)poza smugami na środku - Nie rozumiem tej gadki o stylu... To trochę tak jakbyś się snobował na bycie artystą nowoczesnym. Szkoda, że masz "własny styl" bo na przykład dysze wyszły ci bardzo dobrze, mimo, że nie widać na nich "Twojego stylu". PS. Była kiedyś taka gazeta dla kobiet "Twój Styl".... Nie traktuję się artystą - i jestem dumny ze "swojego stylu" w jakim robię swoje prace - a dysze - to już któryś tam Su w moim wykonaniu i akurat do dysz się przyłożyłem - bo w tym modelu całą zabawę dają silniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 Też bym powiedział, że model w "Twoim stylu" - pastelowy Ale nie mówię, że mi się nie podoba, bo się podoba. Tym fotem powyżej bym się nie sugerował przy brudzeniu, bo wygląda jak samolot z pomnika czy muzeum, na pewno nielot i ta ruda smuga pod jedną czy drugą gondolą wygląda jak zaciek syfu zmytego deszczem Warto sobie znaleźć informację, gdzie jest jaki drenaż, czy odpowietrzenie pod silnikiem, wtedy łatwiej planować na modelu, skąd i co ma cieknąć, taki hint na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 Tutaj zdjecie oryginału - jest nawet czysto ( chodź wydawało mi się że ruski są brudasami od spodu)poza smugami na środku Tym fotem powyżej bym się nie sugerował przy brudzeniu, bo wygląda jak samolot z pomnika czy muzeum, na pewno nielot i ta ruda smuga pod jedną czy drugą gondolą wygląda jak zaciek syfu zmytego deszczem Warto sobie znaleźć informację, gdzie jest jaki drenaż, czy odpowietrzenie pod silnikiem, wtedy łatwiej planować na modelu, skąd i co ma cieknąć, taki hint na przyszłość. Przeglądałem w ostatnim czasie dużo fotek Su-27 i... one, wbrew pozorom, rzadko bywają brudne przy silnikach Czasem jednak są i wygląda to dokładnie tak, jak na fotce, którą wrzucił jrminiatures, czyli cienki pasek na środku tunelu silnika. Brudzenie spodu robiłem trochę na czuja i fantazja mnie poniosła - i faktycznie mogłem to bardziej pościerać/zmniejszyć intensywność - ale kurcze już tego nie zmienię bo model już po akceptacji klienta stoi zapakowany. Jeżeli klientowi się podoba, to chyba jest tak, jak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 14 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2017 Klient zadowolony, ja również - zabawa przy budowie wspaniała - czego chcieć więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 15 Czerwca 2017 Share Napisano 15 Czerwca 2017 Faktycznie w twoim wypadku możan mówić o "twoim stylu" jak tylko zobaczyłem tem model pomyślałem że już wudziałem gdzieś takie "pastelowe" malowanie. Mnie się podoba tem model wygląda ciekawie osłony silników są bardzo fajnie wykonane a to jak zwykle wizytówka rodziny Su-27. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 15 Czerwca 2017 Share Napisano 15 Czerwca 2017 Podoba sie! Kamo malowales od reki, bez maskowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 15 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2017 Podoba sie! Kamo malowales od reki, bez maskowania? Dokładnie tak, bez maskowania - od ręki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno Wątpliwy Napisano 16 Czerwca 2017 Share Napisano 16 Czerwca 2017 Lubię taki styl. W przeciwieństwie do forumowych mistrzów fotoszopa model prezentuje się świetnie i naturalnie. Powodzenia przy następnym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 Super zrobiony model i bardzo fajna dokumentacja fotograficzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi