KRL Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Panowie zakładam temat dotyczący modeli w jedynej słusznej skali. Mam pytanie interesuje mnie takie coś: Czy ktoś z kolegów ma jakieś doświadczenie z tym modelem? krótko mówiąc czy jest wart kupienia? Myślę wstępnie o wykonaniu takiego modelu: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
net_sailor Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Budować nie budowałem, ale wszystkie problemy montażowe są pokazane tutaj: https://www.cybermodeler.com/hobby/builds/rod/build_rod_0321.shtml Generalnie jest to nowy model i po sklejeniu ładnie oddaje sylwetkę Boxcara, ale wymaga trochę pracy przy spasowaniu belek ogonowych,. Za to w przypadku sytuacji jak na zdjęciu nawet wnętrza kokpitu nie trzeba będzie odtwarzać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marudek Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Fajowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 KRL, co skłoniło Ciebie, zwolennika skali 1:32 do zrobienia modelu w 1:144 Oczywiście bardzo się z tego cieszę, ale i byłbym wdzięczny za odpowiedź Bo ja, z kolei, mam wielką ochotę na ruch odwrotny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRL Posted June 13, 2017 Author Share Posted June 13, 2017 Zerknij do galerii 144 tam już jest mój model w tej skali więc nie będzie to mój pierwszy raz. A co mnie skłania ciekawość i chęć nauczenia się czygos nowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Faktycznie - już się zachwycałem Constellation :-) Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipsg Posted April 18, 2020 Share Posted April 18, 2020 Widzę, że to w założeniu miał być wątek zbiorczy, a moje pytanie chyba nie jest warte osobnego wątku - zapytam tu, a co mi tam Czy miał ktoś okazję porównać Rafale w wykonaniu Revella i Trumpetera? Słyszałem, że Revell dość swobodnie podszedł do detali odróżniających prototyp i wersję morską, ale informacje w sieci nie dają mi odpowiedzi, który z modeli jest lepszym punktem wyjścia do porządnej eMki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter_D Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 Ja nie wiem czy rozmiary i detale do siebie pasują na 100%, ale wiem, że Rafale od Revella (Ace corp) to wyborny model, chyba jeden z pierwszych 1:144, który był na tak wysokim poziomie za tak niewielką cenę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 Potwierdzam dobrą opinię o Revellu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noxet Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 Sam kleiłem Rafale z Revell'a. Spasowanie było bardzo dobre jak na tak niewielką cenę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts