KRL Napisano 13 Czerwca 2017 Napisano 13 Czerwca 2017 Panowie zakładam temat dotyczący modeli w jedynej słusznej skali. Mam pytanie interesuje mnie takie coś: Czy ktoś z kolegów ma jakieś doświadczenie z tym modelem? krótko mówiąc czy jest wart kupienia? Myślę wstępnie o wykonaniu takiego modelu: 1 Cytuj
net_sailor Napisano 13 Czerwca 2017 Napisano 13 Czerwca 2017 Budować nie budowałem, ale wszystkie problemy montażowe są pokazane tutaj: https://www.cybermodeler.com/hobby/builds/rod/build_rod_0321.shtml Generalnie jest to nowy model i po sklejeniu ładnie oddaje sylwetkę Boxcara, ale wymaga trochę pracy przy spasowaniu belek ogonowych,. Za to w przypadku sytuacji jak na zdjęciu nawet wnętrza kokpitu nie trzeba będzie odtwarzać. Cytuj
milczacy Napisano 13 Czerwca 2017 Napisano 13 Czerwca 2017 KRL, co skłoniło Ciebie, zwolennika skali 1:32 do zrobienia modelu w 1:144 Oczywiście bardzo się z tego cieszę, ale i byłbym wdzięczny za odpowiedź Bo ja, z kolei, mam wielką ochotę na ruch odwrotny Cytuj
KRL Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Napisano 13 Czerwca 2017 Zerknij do galerii 144 tam już jest mój model w tej skali więc nie będzie to mój pierwszy raz. A co mnie skłania ciekawość i chęć nauczenia się czygos nowego. Cytuj
milczacy Napisano 13 Czerwca 2017 Napisano 13 Czerwca 2017 Faktycznie - już się zachwycałem Constellation :-) Dzięki. Cytuj
filipsg Napisano 18 Kwietnia 2020 Napisano 18 Kwietnia 2020 Widzę, że to w założeniu miał być wątek zbiorczy, a moje pytanie chyba nie jest warte osobnego wątku - zapytam tu, a co mi tam Czy miał ktoś okazję porównać Rafale w wykonaniu Revella i Trumpetera? Słyszałem, że Revell dość swobodnie podszedł do detali odróżniających prototyp i wersję morską, ale informacje w sieci nie dają mi odpowiedzi, który z modeli jest lepszym punktem wyjścia do porządnej eMki. Cytuj
Peter_D Napisano 20 Kwietnia 2020 Napisano 20 Kwietnia 2020 Ja nie wiem czy rozmiary i detale do siebie pasują na 100%, ale wiem, że Rafale od Revella (Ace corp) to wyborny model, chyba jeden z pierwszych 1:144, który był na tak wysokim poziomie za tak niewielką cenę. Cytuj
milczacy Napisano 20 Kwietnia 2020 Napisano 20 Kwietnia 2020 Potwierdzam dobrą opinię o Revellu. 1 Cytuj
Noxet Napisano 20 Kwietnia 2020 Napisano 20 Kwietnia 2020 Sam kleiłem Rafale z Revell'a. Spasowanie było bardzo dobre jak na tak niewielką cenę. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi