KRL Napisano 13 Czerwca 2017 Share Napisano 13 Czerwca 2017 Panowie zakładam temat dotyczący modeli w jedynej słusznej skali. Mam pytanie interesuje mnie takie coś: Czy ktoś z kolegów ma jakieś doświadczenie z tym modelem? krótko mówiąc czy jest wart kupienia? Myślę wstępnie o wykonaniu takiego modelu: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 13 Czerwca 2017 Share Napisano 13 Czerwca 2017 Budować nie budowałem, ale wszystkie problemy montażowe są pokazane tutaj: https://www.cybermodeler.com/hobby/builds/rod/build_rod_0321.shtml Generalnie jest to nowy model i po sklejeniu ładnie oddaje sylwetkę Boxcara, ale wymaga trochę pracy przy spasowaniu belek ogonowych,. Za to w przypadku sytuacji jak na zdjęciu nawet wnętrza kokpitu nie trzeba będzie odtwarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 13 Czerwca 2017 Share Napisano 13 Czerwca 2017 Fajowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 13 Czerwca 2017 Share Napisano 13 Czerwca 2017 KRL, co skłoniło Ciebie, zwolennika skali 1:32 do zrobienia modelu w 1:144 Oczywiście bardzo się z tego cieszę, ale i byłbym wdzięczny za odpowiedź Bo ja, z kolei, mam wielką ochotę na ruch odwrotny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2017 Zerknij do galerii 144 tam już jest mój model w tej skali więc nie będzie to mój pierwszy raz. A co mnie skłania ciekawość i chęć nauczenia się czygos nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 13 Czerwca 2017 Share Napisano 13 Czerwca 2017 Faktycznie - już się zachwycałem Constellation :-) Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 18 Kwietnia 2020 Share Napisano 18 Kwietnia 2020 Widzę, że to w założeniu miał być wątek zbiorczy, a moje pytanie chyba nie jest warte osobnego wątku - zapytam tu, a co mi tam Czy miał ktoś okazję porównać Rafale w wykonaniu Revella i Trumpetera? Słyszałem, że Revell dość swobodnie podszedł do detali odróżniających prototyp i wersję morską, ale informacje w sieci nie dają mi odpowiedzi, który z modeli jest lepszym punktem wyjścia do porządnej eMki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Ja nie wiem czy rozmiary i detale do siebie pasują na 100%, ale wiem, że Rafale od Revella (Ace corp) to wyborny model, chyba jeden z pierwszych 1:144, który był na tak wysokim poziomie za tak niewielką cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Potwierdzam dobrą opinię o Revellu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Sam kleiłem Rafale z Revell'a. Spasowanie było bardzo dobre jak na tak niewielką cenę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi