Bengal Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2017 Z usuwaniem tych szwów tak się nie rozpędzaj. One tam są, ale znacznie mniejsze. Po prostu przejedź po nim tępą stroną nożyka i będzie wyglądało ok. Musisz poszukać (o ile chcesz) zdjęć zawieszenia Abramsa. usuwam wszystkie, przynajmniej się wprawię Chcesz hmm muszę ? mam mieć jakieś problemy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 Te elementy jak sie nie myle sa odlewane i zostaja na nich slady laczenia form. Troche je tutaj widac http://data4.primeportal.net/tanks/jeff_derosa/m1a1_details/images/m1a1_details_419_of_435.jpg http://data4.primeportal.net/tanks/jeff_derosa/m1a1_details/images/m1a1_details_424_of_435.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2017 no to u mnie ich nie będzie widać ..... przynajmniej przy pierwszych dwóch ale mam dalsze problemy, wątpliwości : lewa strona : prawa : środek: brak symetrii... why ? moja wina czy modelu ? bo już wariuje .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 Odpowiedz brzmi: drążki skrętne, resztę informacji znajdź sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 Cos jest nie halo. Czy te czesci weszly do konca na swoje miejsce. Mam wrazenie ze oski sa cout za dlugie i element nie wchodzi do konca przez co pin lokujacy nie ustawia ich we wlaciwej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2017 ok, jedna strona jest przymocowana więc mogę robić obroty o 90stopni, dalej nie ma symetrii.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2017 Cos jest nie halo. Czy te czesci weszly do konca na swoje miejsce. Mam wrazenie ze oski sa cout za dlugie i element nie wchodzi do konca przez co pin lokujacy nie ustawia ich we wlaciwej pozycji. przepraszam post za postem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 Czy pierwsza para jest juz przymocowana? jak robisz ruchome zawieszenie to pierwsza i ostatnia pare wklejasz na stale a na reszte dziala grawitacja i same sie ustawiaja. Wiec jesli pierwsza para trzyma poziom to nie masz sie za bardzo o co martwic tylo zamociuj ostatnia tak zeby byl rowny poziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke-83 Napisano 1 Lipca 2017 Share Napisano 1 Lipca 2017 Więc szukam blach do Menga. E.T. Model E35-251 - to są blachy do Mengowego Abramsa TS-026. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Lipca 2017 Autor Share Napisano 1 Lipca 2017 Dobra sobota, coś tam się dzieje Po motywacyjnym zjebie od Jacka zawieszenie poprawione : no i blaszki, hmmm ciężki temat, to nie takie proste no i wymieniłem chyba są lepsze? Więc szukam blach do Menga. E.T. Model E35-251 - to są blachy do Mengowego Abramsa TS-026. Dziękuje, ale jednak chyba odpuszczę, jeszcze ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 1 Lipca 2017 Share Napisano 1 Lipca 2017 Powiesz co bylo nie tak z zawieszeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Lipca 2017 Autor Share Napisano 1 Lipca 2017 Instrukcja - zamieniłem części pozycjami i teraz jest jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Lipca 2017 Share Napisano 1 Lipca 2017 chyba są lepsze? Są zdecydowanie gorsze niestety.... Zacznij oglądać oryginał jak coś poprawiasz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Lipca 2017 Autor Share Napisano 1 Lipca 2017 krótko, ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 2 Lipca 2017 Share Napisano 2 Lipca 2017 Możesz coś takiego wygiąć z kawałka polisterynu jak chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Lipca 2017 Autor Share Napisano 2 Lipca 2017 Możesz coś takiego wygiąć z kawałka polisterynu jak chcesz Poprawiłem - lepiej nie będzie, później pokaże. Natomiast mam inną wątpliwość, jak to poprawić by wyglądało jak w rzeczywistości Pomalować boczne(zewnętrzne) ścianki a środek pomalować odpowiednim kolorem ? kolejna rzecz co to jest ? tu jest a tu nie zdjęcia z http://www.primeportal.net/tanks/jeff_derosa/m1a1_details/index.php?Page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 2 Lipca 2017 Share Napisano 2 Lipca 2017 Jeżeli chcesz zrobić wycieraczki to kable możesz zrobić z drucików o odpowiedniej średnicy. Eureka XXL oferuje szeroki asortyment takowych drucików. Co do wycieraczek to możesz je wyrzeźbić z kawałka polisterynu albo wyciąć z mosiężnej blachy. Co do malowania i kolorów optyki. Niektórzy robią je z barwionych szkiełek albo płyt CD. Efekty są naprawdę fajne. Ja jeszcze nie mam wprawy w takim rzeźbiarstwie, ale jeżeli byś chciał to na pewno ktoś na forum się znajdzie co Ci doradzi co i jak. Ja na razie robię to tak: po pomalowaniu modelu podkładem maluję całą optykę aluminiową farbką. Następnie maluję aero transparentnymi kolorami. Ammo, Tamiya, AK wszystkie mają coś w swojej ofercie. Po pomalowaniu natryskuję błyszczący varnish. Czekam aż wyschnie przez 24h a nawet lepiej jest odczekać czasem 48h. Następnie maskuję albo taśmą maskującą Tamiya albo maską w płynie. Następnie maluję całość modelu robię w odpowiednich kolorach. Na samym końcu (przed washem) ściągam maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 2 Lipca 2017 Share Napisano 2 Lipca 2017 Cześć po pierwsze czy nie wkleiłeś wizjerów (elementów przeźroczystych) włazu kierowcy "tyłem do przodu" bo tak to wygląda na zdjeciu? A ten drugi element o który pytasz to prawdopodobnie wtyczka pod kabel którym łączy się trał przeciwminowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Lipca 2017 Share Napisano 2 Lipca 2017 AFV CLUB robi naklejki imitujące powłokę antyrefleksyjną na wszelkie wizjery do Abramsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Lipca 2017 Autor Share Napisano 2 Lipca 2017 Cześć po pierwsze czy nie wkleiłeś wizjerów (elementów przeźroczystych) włazu kierowcy "tyłem do przodu" bo tak to wygląda na zdjeciu? A ten drugi element o który pytasz to prawdopodobnie wtyczka pod kabel którym łączy się trał przeciwminowy Nie wklejałem ich jeszcze, są na sucho przyłożone bo nie byłem pewny czy nie trzeba ich osobno lepiej pomalować. AFV CLUB robi naklejki imitujące powłokę antyrefleksyjną na wszelkie wizjery do Abramsa. o to chodzi ? AFV Club - Nr. AFAC3512 - 1:35 https://www.scalemates.com/kits/216576-afv-club-afac3512-m1a1-m1a2-abrams-reflection-stickers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Lipca 2017 Autor Share Napisano 2 Lipca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Lipca 2017 Share Napisano 2 Lipca 2017 Nabądź sobie folię do wizjerów i przestań marudzić. Wystarczy Ci na ten i 10 kolejnych Abramsów, za jakieś 15 zeta z przesyłką http://www.hobbyeasy.com/en/data/46216.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Lipca 2017 Autor Share Napisano 2 Lipca 2017 Nabądź sobie folię do wizjerów i przestań marudzić. Wystarczy Ci na ten i 10 kolejnych Abramsów, za jakieś 15 zeta z przesyłką http://www.hobbyeasy.com/en/data/46216.html Dziękuje ale chyba tak bardzo nie marudzę ? zacząłem robić gąski fajny patent menga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 2 Lipca 2017 Share Napisano 2 Lipca 2017 Nabądź sobie folię do wizjerów i przestań marudzić. Wystarczy Ci na ten i 10 kolejnych Abramsów, za jakieś 15 zeta z przesyłką http://www.hobbyeasy.com/en/data/46216.html Wygląda ciekawie. Kaj to można dostać u nas w kraju i jak to aplikować na model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Lipca 2017 Share Napisano 2 Lipca 2017 Nabądź sobie folię do wizjerów i przestań marudzić. Wystarczy Ci na ten i 10 kolejnych Abramsów, za jakieś 15 zeta z przesyłką http://www.hobbyeasy.com/en/data/46216.html Wygląda ciekawie. Kaj to można dostać u nas w kraju i jak to aplikować na model? W Polsce nie ma, trzeba kupować poza granicami, choćby z adresy który podałem. Co do wykorzystania to bardzo cienka folia, którą przyklejasz na cokolwiek i różnie "świeci" w zależności od kąta podania światła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi