OLO Napisano 19 Listopada 2017 Share Napisano 19 Listopada 2017 Dawaj dalej bo wyciągam swojego zTiger Model w 72jce i mam zamiar się wzorować pozdrawiam /OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 19 Listopada 2017 Share Napisano 19 Listopada 2017 Witam. Miło czytać, że ktoś chce się wzorować na moim modelu, który w sumie miał pójść w zapomnienie, ale tak się złożyło, że wróciła mi na niego ochota i mam zamiar go dokończyć. A o to etap na jakim jestem: Troszkę się podmalował. Pomalowałem model farbką: Moim zdaniem rewelacyjna farba do współczesnych pojazdów USA. Niestety osłony przeciw kumulacyjne i koła napędowe jeszcze nie pomalowane, na skutek mojego gapiostwa. Ot przewróciłem otwarta buteleczkę i było po ptokach. Nowa już jedzie, więc już wkrótce dokończę malowanie. Mam taka małą prośbę koledzy. Podpowiedzcie jakieś konkretne produkty do " łederingu ". Pytam o fitry itp. Dziękuje za ewentualne podwpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Listopada 2017 Share Napisano 19 Listopada 2017 Cieszy fakt że wróciłeś. Działaj dalej, bo mimo iż nie jestem fanem współczesnych pojazdów, to twój Abrams wygląda bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 20 Listopada 2017 Share Napisano 20 Listopada 2017 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 5 Grudnia 2017 Share Napisano 5 Grudnia 2017 Czekamy co z nim dalej będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 5 Grudnia 2017 Share Napisano 5 Grudnia 2017 Hej, dajcie mi skończyć K2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 6 Grudnia 2017 Share Napisano 6 Grudnia 2017 Miałem nadzieję że wrócisz do tego modelu i się nie myliłem . Ja dzisiaj zaczynam swojego i będę miał się na kim wzorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 6 Grudnia 2017 Share Napisano 6 Grudnia 2017 Wrócę do tego Abramsa, ale potrzebowałem się troszkę od niego oderwać i zbudować coś lżejszego, dlatego zająłem się koreańczykiem. Dam Ci dobrą radę Kamil. Odłóż Rye Fielda na inną okazję. Uzbieraj kasę, kup Abramsa V2 od Academy, i elementy z DEF MODEL przeszczep do Academy. Zaoszczędzisz sobie nerwów. . Jeszcze jedna rada. Jeśli zdecydujesz jednak na Abramsa V2 od Academy, to nie bierz modelu o numerze kat. 13298,lecz ich nowy wypust o numerze 13504. Dają w nim ogniwkowe gąski Def model, oraz kalki do wersji czołgu, którą Ty planujesz zbudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 Witam! Z okazji awarii aerografu, a konkretnie szybkozłącza do aerografu, postanowiłem że dokończę sobie kalkowanie Abramsa. Zacząłem od czaszek Punishera na przedmuchiwaczu lufy i... szlag mnie trafił. Kolor kalkomanii tak bardzo różni się od koloru modelu, że patrzeć na to nie mogę: Fotki z daleka: i jedna z bliska Od samego początku wiedziałem, że kolor kalki mocno odstaje od koloru modelu, ale nie wiedziałem, że będzie tak źle. Koledzy, bardzo Was proszę, podpowiedzcie, czy można to jakoś zniwelować, np., filtrami? Chcę dokończyć ten model, choć doprowadza mnie do pasji. Uprzejmie proszę o jakieś podpowiedzi. Z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 Całkiem nieźle to teraz wygląda. Gbybym to był ja to bym to tak zostawił. Moim zdaniem czasem w modelarstwie trzeba iść na kompromis i uważam że to jest właśnie ten moment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 Całkiem nieźle to teraz wygląda. Gbybym to był ja to bym to tak zostawił. Moim zdaniem czasem w modelarstwie trzeba iść na kompromis i uważam że to jest właśnie ten moment. Kolega ma zdecydowanie racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 Dokończ i postaw na półce nikt cię za to nie powiesi a stać będzie ciekawy model pozdrawiam OLO, ps wnerwiamy się bo kalki coś nie tak a nie trzymamy skali w ściankach wewnętrznych, brak wnętrza nie przeszkadza a to już kompromis więc skończ model . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 Z drugiej strony... Mogłeś zrobić sobie na zamówienie Maski do tego malowania... Wykon na zamówienie wyszedł by chyba tyle samo co ten komplet kalek. A może nawet mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 11 Grudnia 2017 Share Napisano 11 Grudnia 2017 Z drugiej strony... Mogłeś zrobić sobie na zamówienie Maski do tego malowania... Wykon na zamówienie wyszedł by chyba tyle samo co ten komplet kalek. A może nawet mniej Przeszło mi to przez myśl, ale znam tylko jedną firmę która robi takie rzeczy. Niestety naczytałem się o tej firmie tu na forum i raczej z ich usług nie skorzystam. Są jakieś inne firmy oprócz MM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 11 Grudnia 2017 Share Napisano 11 Grudnia 2017 Z drugiej strony... Mogłeś zrobić sobie na zamówienie Maski do tego malowania... Wykon na zamówienie wyszedł by chyba tyle samo co ten komplet kalek. A może nawet mniej Przeszło mi to przez myśl, ale znam tylko jedną firmę która robi takie rzeczy. Niestety naczytałem się o tej firmie tu na forum i raczej z ich usług nie skorzystam. Są jakieś inne firmy oprócz MM? Postaram się kogoś znaleźć Ja kiedyś załatwiłem sobie maski przez grupę na Facebooku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 11 Grudnia 2017 Share Napisano 11 Grudnia 2017 Było by super. Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 12 Grudnia 2017 Share Napisano 12 Grudnia 2017 (edytowane) Witam Może po prostu kup przezroczysty film do drukowania kalek i wydrukuj sobie sam. Trzeba tylko znaleźć dobrą grafikę w sieci. Drukować najlepiej na drukarce laserowej z ustawieniami do druku wolno schnącego. Nie wiem czy na to co jest położyłeś już jakiś lakier. Jeśli nie to usuń stare oznaczenie i nałóż wydrukowaną przez siebie. Jeśli tak to przemaluj. Edytowane 12 Grudnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Grudnia 2017 Share Napisano 12 Grudnia 2017 WitamMoże po prostu kup przezroczysty film do drukowania kalek i wydrukuj sobie sam. Trzeba tylko znaleźć dobrą grafikę w sieci. Drukować najlepiej na drukarce laserowej z ustawieniami do druku wolno schnącego. A jeszcze lepiej na atramentowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 12 Grudnia 2017 Share Napisano 12 Grudnia 2017 (edytowane) Nie wiem co oznacza ta ikonka( czy kolega się ze mnie nabija), ale ja tak przygotowywałem oznaczenia 9bbkp na twadziela i jakoś dało radę. Po prostu to co ma być przeźroczyste w grafice malujemy na biało można nawet w głupim Paint'cie. Edytowane 12 Grudnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Grudnia 2017 Share Napisano 12 Grudnia 2017 Nie wiem co oznacza ta ikonka, ale ja tak przygotowywałem oznaczenia 9bbkp na twadziela i jakoś dało radę. Ja natomiast nie wiem w jakiej drukarce laserowej można ustawić coś "do druku wolno schnącego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 12 Grudnia 2017 Share Napisano 12 Grudnia 2017 (edytowane) Wiesz nie pamiętam dokładnie nazwy opcji, ale możliwe, że to było coś dotyczące druku zdjęć. drukowałem na hp kolorowym Edytowane 12 Grudnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Grudnia 2017 Share Napisano 12 Grudnia 2017 Wiesz nie pamiętam dokładnie nazwy opcji, ale możliwe, że to było coś dotyczące druku zdjęć. A typ drukarki pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 12 Grudnia 2017 Share Napisano 12 Grudnia 2017 Jakaś hp kolorowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Grudnia 2017 Share Napisano 12 Grudnia 2017 Jakaś hp kolorowe Bardzo jestem ciekaw co miało po druku w tej drukarce laserowej wyschnąć? To znaczy czym ta drukarka laserowa drukowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 12 Grudnia 2017 Share Napisano 12 Grudnia 2017 laserjet 100, a ustawienie to typ papieru folia Color Laser lub Papier HP Color Laser Photo błyszczący. Powodowało to, że druk odbywał się wolniej bo przy zwykłym papierze toner odchodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi