Radek Modelarz Napisano 9 Sierpnia 2017 Share Napisano 9 Sierpnia 2017 Witam! Mam małe pytanie odnośnię farb do Aerografu.Ostatnio postanowiłem przenieś się na areograf i chcę wiedzieć czy farby Vallejo Model Color mogą być do malowania aerografem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 9 Sierpnia 2017 Share Napisano 9 Sierpnia 2017 Mogą, ale będziesz się męczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Modelarz Napisano 9 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2017 Męczył czyli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Sierpnia 2017 Share Napisano 9 Sierpnia 2017 Do aerografu można wlać w zasadzie wszystko, tylko po co się męczyć skoro są dobre farby? Pomyśl raczej o farbach Tamiya, Gunze C, H, albo Mr. Paint. Te farby warto używać do aerografu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Sierpnia 2017 Share Napisano 9 Sierpnia 2017 To są dobre farby... do pędzelkowania. Do aerografu to ostatni wybór. Jak Ci się nie chce czytać myliona wątków na ten temat na forach to i mi się nie chce więcej pisać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 10 Sierpnia 2017 Share Napisano 10 Sierpnia 2017 A ja maluje aerografem farby Vallejo Model Color (oraz Model Air). Do tych pierwszych dodaję "wody" 40% by była gęstość mleka i nie narzekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Sierpnia 2017 Share Napisano 10 Sierpnia 2017 No nawet Pactrą da się malować przecież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 10 Sierpnia 2017 Share Napisano 10 Sierpnia 2017 Są ludzie ,którzy malują tymi farbami i nie narzekają. Najważniejsze to umieć je rozcieńczyć... Ale od siebie polecam gunziaki z serii c bądź h rozcieńczane mr.color thinnerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 10 Sierpnia 2017 Super Moderator Share Napisano 10 Sierpnia 2017 i jak to w życiu bywa jeden lubi blondynki drugi brunetki itp... każdy maluje tym co mu odpowiada opinie są różne, trzeba przetestować samemu... dalszą dyskusje uważam za bazcelową Zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi