Radek Modelarz Napisano 9 Sierpnia 2017 Napisano 9 Sierpnia 2017 Witam! Mam małe pytanie odnośnię farb do Aerografu.Ostatnio postanowiłem przenieś się na areograf i chcę wiedzieć czy farby Vallejo Model Color mogą być do malowania aerografem.
Solo Napisano 9 Sierpnia 2017 Napisano 9 Sierpnia 2017 Do aerografu można wlać w zasadzie wszystko, tylko po co się męczyć skoro są dobre farby? Pomyśl raczej o farbach Tamiya, Gunze C, H, albo Mr. Paint. Te farby warto używać do aerografu.
cooper69 Napisano 9 Sierpnia 2017 Napisano 9 Sierpnia 2017 To są dobre farby... do pędzelkowania. Do aerografu to ostatni wybór. Jak Ci się nie chce czytać myliona wątków na ten temat na forach to i mi się nie chce więcej pisać :P
Drozdek Napisano 10 Sierpnia 2017 Napisano 10 Sierpnia 2017 A ja maluje aerografem farby Vallejo Model Color (oraz Model Air). Do tych pierwszych dodaję "wody" 40% by była gęstość mleka i nie narzekam.
Wojtek-Krowa Napisano 10 Sierpnia 2017 Napisano 10 Sierpnia 2017 Są ludzie ,którzy malują tymi farbami i nie narzekają. Najważniejsze to umieć je rozcieńczyć... Ale od siebie polecam gunziaki z serii c bądź h rozcieńczane mr.color thinnerem.
Super Moderator Greif Napisano 10 Sierpnia 2017 Super Moderator Napisano 10 Sierpnia 2017 i jak to w życiu bywa jeden lubi blondynki drugi brunetki itp... każdy maluje tym co mu odpowiada opinie są różne, trzeba przetestować samemu... dalszą dyskusje uważam za bazcelową Zamykam
Rekomendowane odpowiedzi