Skocz do zawartości

Bristol Blenheim Mk I, Airfix, 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, wrzucam parę fotek Blenheima zrobionego z zestawu Airfixa. Model przyjemny w budowie, zrobiony prosto z pudła, bez dodatków

GSdf6Ze.jpg

Th6fPxk.jpg

8FEaEEW.jpg

mNbgplj.jpg

OCoKnh7.jpg

utWa6l2.jpg

Napisano

Widzę Towarzyszu, że wolisz dłubać herbaciarzy niż Jaki.

A tak na poważnie to całkiem fajny Blenheim wyszedł.

Nowy Airfix to już wyższy poziom zarówno pod względem zdetalowania jak i składalności.

Napisano
Widzę Towarzyszu, że wolisz dłubać herbaciarzy niż Jaki.

Odpowiem jak w znanym filmie: "Nie prawdą to jest!"

Blenheima popełniłem zaraz po premierze więc ma już kilka wiosen.

A co do Jak-ów - jestem świeżo po powrocie z Kłajpedy i zabieram się za nitowanie

Napisano
A co do Jak-ów - jestem świeżo po powrocie z Kłajpedy i zabieram się za nitowanie

Jak wrażenia z Kłajpedy?

A samolocik całkiem, całkiem.

Napisano

Jak wrażenia z Kłajpedy?

.

Imprezka całkiem spoko, chociaż bariera językowa praktycznie nie do przebrnięcia . Dobrze że się w podstawówce rosyjskiego uczyłem

Jedna blacha w kolekcji przybyła

Fotki z imprezy postaram się zamieścić w dziale "Konkursy..." dotyczącym Kłajpedy

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Napisano

Witam wszystkich.

Po raz pierwszy na forum.

Ładny modelik.Co do oznakowania maszyny jest to ze strony Airfiksa próba rekonstrukcji maszyny Artura Scarfa z 62 sqn.ponieważ nie ma żadnego zdjęcia tej maszyny.Wiąże się z tym sentymentalna historia opisana w kilku książkach.9.12.41 ciężko ranny Scarf ląduje w pobliżu szpitala w którym pracuje jego żona,niestety Scarf umiera po 2godz. na rękach swojej żony.Jednak po wojnie okazało się że historia została wymyślona.Szkoda.