lesio-69 Napisano 27 Sierpnia 2017 Share Napisano 27 Sierpnia 2017 Witam Po długich przygotowaniach udało mi się w końcu obfotografować galerę. Wyniki tej walki zamieszczam poniżej. Co mogę powiedzieć o samym modelu? Model przepiękny. Jeden z 4 modeli Hellera z tzw. "must have" dla tych co sklejają żaglowce ( pozostałe to Victory, Le Soleil Royal oraz Le Chebec). Le Chebec na warsztacie, pozostałe leżakują w szafie. Model sklejałem około 1,5 roku. Na nim uczyłem się malować "drewno". Model zakwalifikowałbym jako średnio trudny (jeśli skleja się prosto z pudełka). Ja "niestety" poszedłem swoja drogą i wtedy to już tak lekko nie było . Ale chyba warto było. Nie będę wymieniał tu wszystkich przeróbek. Można przeczytać o tym wszystkim w warsztacie: La Reale De France Czy wykonałbym go po raz drugi ?. Nie. Ale to tylko z tego względu, że nie wiedziałbym co w nim jeszcze na nowo zrobić, czy też przerobić. Jeszcze jedna uwaga dla oglądających galerię. DUŻA ILOŚĆ ZDJĘĆ. Ale jak się już zdecydowałem zrobić galerię, to chciałem pokazać jak najwięcej, bo fotografowanie takiej wielkości okrętu do najłatwiejszych nie należy. Miłego oglądania. Mam nadzieję, że Admin mnie nie wyrzuci z forum za taką ilość zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 27 Sierpnia 2017 Super Moderator Share Napisano 27 Sierpnia 2017 Cudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 No Panie, dorzuciłeś do pieca! Widziałem na żywo na konkursach i powiem tak - zdjęcia fajne ale niestety nie oddają ogromu i całego piękna tej galery Kto nie widział na żywo, niech żałuje Cudny Zgadzam się w pełni z "przedpiszącym" ale powinno być napisane CUDNY! Mam nadzieję że na "Le Chebeca" nie każesz nam czekać zbyt długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 28 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Mam nadzieję że na "Le Chebeca" nie każesz nam czekać zbyt długo Założenia są żeby się wyrobić na gwiazdkę 2018. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Świetnie wygląda. Nic tylko czekać na pozostałe żaglowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Września 2017 Share Napisano 10 Września 2017 kurcze, tylko kurzyć się strasznie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 11 Września 2017 Autor Share Napisano 11 Września 2017 kurcze, tylko kurzyć się strasznie będzie Stoi już tak sobie około 15 miesięcy i tylko kilka razy go jakoś przed zawodami odkurzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 19 Września 2017 Share Napisano 19 Września 2017 Model genialny, zapierający dech w piersi i imponujący, to chyba jedna z bardziej oczekiwanych galerii w dziale okrętowym Sam model na pewno zasługuje na fotkę admina, tylko czemu na tą fotkę wybrano grafikę która nie przestawia modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 19 Września 2017 Autor Share Napisano 19 Września 2017 Model genialny, zapierający dech w piersi i imponujący, to chyba jedna z bardziej oczekiwanych galerii w dziale okrętowym Sam model na pewno zasługuje na fotkę admina, tylko czemu na tą fotkę wybrano grafikę która nie przestawia modelu? Pisałem w tej sprawie do Adminów, ale na razie cisza. Też jestem zaskoczony, że wybrano grafikę, która nie przedstawia rzeczywistego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 20 Września 2017 Share Napisano 20 Września 2017 model po prostu zachwyca. Po prostu zachwyca... przepiękny sam w sobie - a w połączeniu ze świetnym wykonaniem - po prostu zachwyca wielkie gratulacje !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 28 Września 2017 Share Napisano 28 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi