Mikele Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 T-34/76 m.1943 z zestawu Zvezdy. Dodana lufa RB, elementy fototrawione Armory i trochę elementów dorobionych we własnym zakresie. Lakierowany Gunze C, wash Tamiya, suche pigmenty i błotko Ammo Mig. Kalkomanie z zestawu Toro Model. I to by było na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 CzołK ok, ale podstawka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2017 A precyzyjniej? Co sie nie podobuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Niemiłosiernie obity w 35 było by za dużo co dopiero w 72 . Podstawka nie zgrywa się z modelem , mokre błoto dookoła a model zaschnięte ma wszędzie .Reszta ok pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 1. A tobie podoba się ta piaskownica ? Ramka jest do doopy. 2. Czołg jedzie przez podmokły teren, a wygląda jakby jechał po asfalcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Mnie tam się ramka podoba. A że czołg nie jest utopiony w błocie? Zrobię zdjęcie jutro jak całość wyschnie, bo foty robione tuż po zakończeniu robót - myślę, że tak mokro już nie będzie. Grzęzawisko to to nie jest, bo gąsienice nie są schowane w błocie, więc tylko one są w świeżym błocie plus tu i tam na błotnikach. Ot, leci na skróty przez łąkę - i tyle ideologii za podstawką. Jak Jeepem z asfaltu w błoto zjadę to też nie jest od razu uwalony po dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Nie przekonuje mnie to, ale skoro ci się podoba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Błoto na podstawce wyschło, może teraz będzie mniej kontrowersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Model naprawdę ładny, dlatego wszyscy czepiają się detali... Mi poza dość szerokimi deskami podstawki (ramka?) nie leży chyba jednak troszkę za gruba antena a najbardziej przedni właz. Czy on jedzie na ślepo, czy tak miało być? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Te deski to właśnie ramka, zwykła do zdjęcia 9x13cm. Dlatego sama scenka siedzi dość głęboko i jest efekt "piaskownicy", jak to Taki Jeden określił. A co do osłon wizjerów kierowcy - pola do popisu nie było, bo zamknięte były w zestawie, a zestaw fototrawionek mimo iż bogaty to ich nie zawierał. Więc są zamknięte. Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Całkiem ładny model. Ale zgodności z oryginałem to się "czepnę". Kalki Toro podają ten czołg jako wóz z lat 50-ych. I w instrukcji narysowany jest czołg z inną wieżą (tzw. "formoczką"). Co do wieży nie upieram się że Toro ma rację, bo musiał by to być wrak radzieckiego czołgu ściągnięty z pobojowiska i wyremontowany ("formoczek" nie dostaliśmy w ramach dostaw radzieckich). Przy założeniu że jest to wóz powojenny wzór orła jest poprawny. Tylko że wtedy do nie pasują starego typu zbiornik i dodatkowe na tylnym pancerzu - powinny być nowsze, takie "beczkowate" na bocznym pancerzu. A tak wyszła trochę hybryda "studziankowsko - powojenna". Ale to tylko moje złośliwe czepialstwo "maniaka polskich 34-ek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Ja też i nie twierdzę, że profesurę z T-34 robiłem tym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 Świetnie zrobiony . Musiałem się dobrze wpatrywać, by uwierzyć, że to 1:72 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Września 2017 Autor Share Napisano 8 Września 2017 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 26 Września 2017 Share Napisano 26 Września 2017 Bardzo Ładny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Miarka Napisano 26 Września 2017 Share Napisano 26 Września 2017 Z czego zrobione jest szkło reflektora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Września 2017 Autor Share Napisano 27 Września 2017 Żywica epoksydowa, przezroczysta. Reflektor zestawowy nawierciłem, pomalowałem na srebrno i zapuściłem kroplą żywicy wymieszanej z utwardzaczem. Schnie w jakieś 10-15 minut. Do znalezienia w pierwszym lepszym markecie na półce z klejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 22 Października 2017 Share Napisano 22 Października 2017 Bardzo ładny model. Fajna podstawka. Ja nie mam nic przeciwko robieniu podstawek z ramek na zdjęcia. Jest to najtańsza i najszybsza forma do zrobienia podstawki. Sam tak robie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi