toled Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 Teraz wygląda znacznie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 Nabiera wyrazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 Ale w tedy tracę na ostrości fotek Zestaw bezcieniowy: od 150zł już coś znajdziesz" https://allegro.pl/kategoria/wyposazenie-studia-sprzet-bezcieniowy-148925?order=p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 20 Września 2017 Autor Share Napisano 20 Września 2017 Bluszcz pomalutku zarasta sobie budynek. Na razie ścianę frontową. Ale wiadomo, że bluszcz porasta prawie wszystko. Pierwsze listki w tym sezonie, a może ostatnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Września 2017 Share Napisano 20 Września 2017 Te pędy bluszczy bombowe to sznurek konopny czy jakiś inny patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Września 2017 Share Napisano 20 Września 2017 Te pędy bluszczy bombowe to sznurek konopny czy jakiś inny patent? Podejrzewam, ze korzonki roślin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 20 Września 2017 Autor Share Napisano 20 Września 2017 Te pędy bluszczy bombowe to sznurek konopny czy jakiś inny patent? Podejrzewam, ze korzonki roślin. Masz racje, to korzenie ogolnie dostepnego chwasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 20 Września 2017 Share Napisano 20 Września 2017 Bardzo fajnie wyszły te bluszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Września 2017 Share Napisano 20 Września 2017 Skoro korzenie to bajerancko wyszło... muszę tego kiedyś spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 20 Września 2017 Autor Share Napisano 20 Września 2017 Jutro wstawię fotkę rośliny do pozyskiwania korzonków, nawet na liany się nadaje. Pokrzywa też ma fajne cienkie. Ja dalej walczę z bluszczami, a liście to mnie chyba pokonają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 21 Września 2017 Autor Share Napisano 21 Września 2017 Trochę powalczyłem i zakończyłem temat kałuż, mam nadzieję, że wyszły dobrze Sprawa bluszczy też w miarę zakończona, bo co za dużo to nie zdrowo, chociaż nad płytowiskiem jeszcze popracuję. Walka z liśćmi to męczarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 21 Września 2017 Share Napisano 21 Września 2017 spróbuj te listki posklejać razem po 2-3 sztuki (tak jak są na wspólnym "ogonku") i wtedy dopiero przyklejaj do tych korzonków no i mam nadzieję, że te wszystkie trawy itp. to jeszcze będziesz malował, żeby całość była bardziej stonowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Września 2017 Share Napisano 21 Września 2017 Trawka i mchy są zbyt jaskrawe jak na mój gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 21 Września 2017 Share Napisano 21 Września 2017 Kwestię mchu już omawiano, w świetle lampy jest tak intensywny, normalnie jest bardziej stonowany ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 21 Września 2017 Autor Share Napisano 21 Września 2017 Kwestię mchu już omawiano, w świetle lampy jest tak intensywny, normalnie jest bardziej stonowany ;-) Dzieki, bo mi juz nie chce sie tego komentowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 21 Września 2017 Share Napisano 21 Września 2017 Schody od półpiętra w górę wyglądają bardzo realistycznie, zupełnie jak w ruinach, po których za małolata się goniło. Coraz lepiej, oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 22 Września 2017 Autor Share Napisano 22 Września 2017 Obiecałem pokazać roślinę z której pozyskuję korzonki. Na pewno ją znacie. I uwaga nie zawsze wielkie zielsko ma fajne korzenie. Najlepsze są z roślin średniej wielkości i rosnących na żwirze, asfalcie i różnych śmieciach. Pierwsze dwie foty, roślina wielka rosnąca na żyznej glebie Następne dwie, rosnąca na asfalcie z 1,5cm ziemio-śmieci A i jeszcze jedna ważna uwaga ABSOLUTNIE TEGO NIE PŁUCZCIE W WODZIE zniszczycie sobie zbór. Jak wyrwiecie to wulgarnie walić tym o podłoże, drzewo jak chcecie. Potem w domu jak wyschnie jeszcze raz ale delikatnie postukać i pozbyć się nadmiaru ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Września 2017 Share Napisano 22 Września 2017 Obiecałem pokazać roślinę z której pozyskuję korzonki... Komosa biała ( Chenopodium album ) czyli popularna.... lebioda Moja śp. babcia wspominała że w czasie wojny często się na tym zupę gotowało.. sorry za OFFTOP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 25 Września 2017 Autor Share Napisano 25 Września 2017 Klejenie liści po jednej sztuce to naprawdę mordęga, ale ciągle do przodu, chociaż efektu nie widać Trochę żałuję, że nie kupiłem jakiegoś gotowca bluszczu. Łatwiej i szybciej by to poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 25 Września 2017 Share Napisano 25 Września 2017 Jak tak obsadzasz to możesz jeszcze w tej narożnej hałdzie na piętrze nie duże drzewko dać. I piszę to całkiem poważnie. Osobiście widziałem dwa takie przypadki drzew rosnących w opuszczonych kamienicach, chyba jeszcze w latach '90 XX wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Pomysł ciekawy ale postaraj się o trochę lepsze zdjęcia bo na tych niewiele widać, a te przekłamane, przejaskrawione kolory roślinności sprawiają że całość jest w odbiorze niezbyt zachęcająca. I drobna uwaga odnośnie "bluszczu" - ekspertem od roślinności nie jestem, ogrodnikiem też nie , ale na podstawie obserwacji odnoszę wrażenie że liście na poszczególnych pędach-odnogach-gałęziach zmieniają kolorystykę etapami i "w miarę" równomiernie - a u Ciebie jeden listek suchy, następnie: zielony-czerwony-żółty-suchy-czerwony-zielony-suchy-żółty ... itp.itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Obserwuje temat od początku, pomysł jest bardzo ciekawy. Jednak tak jak Hiwis mam wątpliwości co do tego ,, bluszczu". W rzeczywistosci żywy bluszcz w ogóle nie zmienia barwy, cały rok jest zimozielony, no chyba że jest martwy i suchy, ale to już inna rzecz. To co ty zrobiłeś jeśli już to bardziej przypomina dzikie wino, jednak, tak jak wspomniał przedmówca, tego typu rosliny barwią się na jakiś kolor całościowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 27 Września 2017 Autor Share Napisano 27 Września 2017 Pomysł ciekawy ale postaraj się o trochę lepsze zdjęcia bo na tych niewiele widać, a te przekłamane, przejaskrawione kolory roślinności sprawiają że całość jest w odbiorze niezbyt zachęcająca.I drobna uwaga odnośnie "bluszczu" - ekspertem od roślinności nie jestem, ogrodnikiem też nie , ale na podstawie obserwacji odnoszę wrażenie że liście na poszczególnych pędach-odnogach-gałęziach zmieniają kolorystykę etapami i "w miarę" równomiernie - a u Ciebie jeden listek suchy, następnie: zielony-czerwony-żółty-suchy-czerwony-zielony-suchy-żółty ... itp.itd. Obserwuje temat od początku, pomysł jest bardzo ciekawy. Jednak tak jak Hiwis mam wątpliwości co do tego ,, bluszczu". W rzeczywistosci żywy bluszcz w ogóle nie zmienia barwy, cały rok jest zimozielony, no chyba że jest martwy i suchy, ale to już inna rzecz. To co ty zrobiłeś jeśli już to bardziej przypomina dzikie wino, jednak, tak jak wspomniał przedmówca, tego typu rosliny barwią się na jakiś kolor całościowo. Dzięki, że pomysł wydaje się wam ciekawy Co do fotek? to jest warsztat i fotki robione na warsztacie przy takim a nie innym oświetleniu itd. Do galerii będą takie jakie mają być. Co do bluszczu to że nie jesteśmy ekspertami to się w pełni z wami zgadzam bo ja też nim nie jestem. Chciałbym Panowie jeszcze raz wam przypomnieć i prosić żeby czytać posty z zrozumieniem, tym bardziej, że sami napisaliście o obserwowaniu tego tematu więc wiecie, że ta praca nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, jest robiona na podstawie książki i wizji autora o świecie post apokaliptycznym, gdzie nie rodzą się zdrowe dzieci, tylko mutanty. Już widzę jakie gromy poleciały by na moją głowę gdybym zrobił kolor tego bluszczu jaki opisuje autor, lub roślinę o liściu wielkości dachu samochodu wyrastającym z ziemi z kilku ogonków. "hiwis" ja uważnie obserwuję twój temat i szanuję pracę jaką wkładasz w swoją "Post Apo Jesień" nie krytykuję i przyjmuję, że to jest twoja wizja świata jaki tworzysz chociaż też mam zastrzeżenia. Panowie zarzucajcie mi, że liści jest za mało i mogło być więcej żeby było ciekawiej, ale nie piszcie że kolory nie te itd bo już przerabiałem kolor wody który podobno jest u mnie seledynowy, ale to jest sci-fi nikt nie wie jakie rośliny będą rosnąć na skażonej ziemi i na jakie choroby będą cierpieć, czy będzie to czarna plamistość itp. Gdy fotki będę robił na ciemnym tle odbiór też będzie inny. Miłego oglądania i krytykowania. Dodam, że kałuże mają fale od wiatru i nie jest szklana płaska tafla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 27 Września 2017 Super Moderator Share Napisano 27 Września 2017 Fajne ale mimo wszystko pomaluj trawę, te kolory z "fabryki" są słabe, lepiej delikatnie zmienić odcień i możesz zróżnicowac bardziej kolor... Oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Normalnie jumanji Mi się ten winobluszcz podoba - sprytnie kryje "chudość" murów chociaż chyba za duży mix kolorów liści... ja to bym raczej rozkładał kolor obszarami --> z jednej strony bardziej brązowy i żółty a z drugiej zielonkawe odcienie. Teraz trochę jest za duży "chaos" kolorystyczny co nie wygląda naturalnie... Nie podoba mi się też ten linowy bluszcz na biegach schodowych - leci jak po sznurku... niezbyt naturalnie Niezły pomysł z tą oponą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi