Kamil K. Napisano 18 Października 2017 Autor Share Napisano 18 Października 2017 Ale Twój za to jest odbajerzony na maxa i ma plusa za polskie malowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 19 Października 2017 Autor Share Napisano 19 Października 2017 Wyłoszowany i nieco obity. Wchodzę w etap, na którym model zaczyna podobać się mi samemu, więc może teraz pracę pójdą nieco żwawiej. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 Dla mnie bomba! Wszystko jest stare. Jedynie reflektor chyba kupiony niedawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 19 Października 2017 Autor Share Napisano 19 Października 2017 Po lakierze matowym nie powinien już tak bić po oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 23 Października 2017 Autor Share Napisano 23 Października 2017 Powoli brudzę. Na początek odrobina dust&dirt deposits od AK, ale przede wszystkim akryle Vallejo. Te ostre zacieki to tylko baza pod dalsze zabiegi - na razie wyglądają dziwnie, ale to dopiero początek. Planuję minimalną ilość rdzy tu i ówdzie i trochę więcej wszelakich olejów, smarów i inkszych nieczystości. Model jest mały, więc trzeba wszystko z głową robić, bo jak się człowiek zapędzi z jednym, to miejsca na pozostałe efekty nie będzie. Osłona wlotu powierza nad silnikiem odkleiła się, ale na razie nie ruszam, bo przy byle manipulacji odkleja się znowu. Poprawię to na sam koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 24 Października 2017 Share Napisano 24 Października 2017 Dobre to jest. I malowanie z tą crveną zviezdą efektowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 26 Października 2017 Autor Share Napisano 26 Października 2017 Lecimy dalej z brudzingiem. Na modelu nie ma jeszcze ani grama pigmentów. Wyraziste zacieki brudu robione farbami krylowymi uzupełniłem lżejszymi przy pomocy dust&dirt deposits od AK. Pojawiło się też trochę zacieków benzyny, smarów i wszelakich innych brudów, które tu i ówdzie mogły się zebrać. Też specyfikami AK. Teraz czas na błoto poniżej błotników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 27 Października 2017 Autor Share Napisano 27 Października 2017 Ubłocony. Do końca bliżej niż dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 29 Października 2017 Autor Share Napisano 29 Października 2017 Zaczynam przymiarki do malutkiej podstaweczki. Nie mam jeszcze gąsek, a zamierzam kupić metalowe, jak będą to założymy i wtedy zgram go z podłożem jak należy. Będzie trochę trawki, suchych liści, typowo jesiennie. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Października 2017 Share Napisano 29 Października 2017 Robiłeś coś z tym błotem od ostatniej aktualizacji? Na zdjęciach z piątku wyglada lepiej. Bardzie zróżnicowane, a tu jakoś tam ciemno. Chyba, ze za kołami zniknęło...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 29 Października 2017 Autor Share Napisano 29 Października 2017 Myślę, że sam sobie odpowiedziałeś. Do tego inne światło, wtedy skierowane bezpośrednio na wannę, teraz oświetlające cały model wraz z podstawką. Siłą rzeczy szczegóły giną w cieniu błotników i kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 29 Października 2017 Share Napisano 29 Października 2017 Świetnie się ten teciak prezentuje. Pierwszorzędna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Listopada 2017 Share Napisano 1 Listopada 2017 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 1 Listopada 2017 Share Napisano 1 Listopada 2017 Ja bym prosił opis błota jak robiłeś. Jakie pigmenty, chemia. Wszystko jak na spowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 2 Listopada 2017 Autor Share Napisano 2 Listopada 2017 Oj, o szczegóły to będzie trudno... bo ja biorę paletkę z rozsypanymi pigmentami i wedle uznania sobie dosypuję, mieszam i ciapam... Ale w skrócie - podstawa to kolorki wpadające w szarość i piaskowy. Mieszane z benzyną i pryskane z pędzla o wykałaczkę, albo palucha. Potem dolne powierzchnie potraktowałem mieszanką Fresh Mud+czarne i brązowe pigmenty+nieco gipsu, trawki elektrostatycznej itp syfków. (to to, co jest ciemne, za kołami) Potem górną część wanny pochlapałem najjaśniejszym pigmentem jaki mam - Europe Dust MIG. Tu uwaga, że pędzel nie może być bardzo mokry, a pigment rozcieńczony - musi być dość gęsty, żeby kropeczki były wyraziste. Dolną część, tam gdzie ciemne błoto potraktowałem Fresh Mud+ Fuel Stains, który jest błyszczący. Dotykając lekko pędzelkiem, tak żeby płyn sam spłynął na grudki błota i się rozprowadził wedle uznania. A potem to już tylko jakieś pojedyncze zacieki i inne cuda w/w płynami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 4 Listopada 2017 Autor Share Napisano 4 Listopada 2017 Pierwsze kolorki na podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 4 Listopada 2017 Share Napisano 4 Listopada 2017 k... ale cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 5 Listopada 2017 Share Napisano 5 Listopada 2017 Kawał dobrej roboty Kamil.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 7 Listopada 2017 Autor Share Napisano 7 Listopada 2017 Dzięki, robię co mogę. Ale tymczasem, ma być jesień to i podstawkę obsiałem trawką i roślinkami. Produkty "dedykowane" pod jesień miałem na wykończeniu więc większość była malowana na podstawce. Teraz zamierzam uzupełnić kępki trawy suchymi liśćmi, może jakieś gałązki etc. I trochę farb olejnych/pigmentów żeby skontrastować grunt z trawką. Jeśli macie jakieś propozycje, co tu jeszcze zrobić to piszcie śmiało, bo ja w podstawkach jestem zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 9 Listopada 2017 Share Napisano 9 Listopada 2017 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 9 Listopada 2017 Share Napisano 9 Listopada 2017 Bez roślin chyba bardziej mi się podobało. Bardziej mroczno. Czołg bardziej rzucał się w oczy. To moje zdanie. I nie znaczy ,że z roślinami jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 9 Listopada 2017 Autor Share Napisano 9 Listopada 2017 Bez roślin chyba bardziej mi się podobało.Bardziej mroczno. Czołg bardziej rzucał się w oczy. To moje zdanie. I nie znaczy ,że z roślinami jest źle Rozumiem o co chodzi. Ostatecznie będzie bardziej bajkowo, sowiecka złota jesień mi wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 11 Listopada 2017 Autor Share Napisano 11 Listopada 2017 Podstawka gotowa. Może jeszcze jakieś drobne detale ulegną zmienia, ale to jak już model dorobi się kapci i ustawię go na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 18 Listopada 2017 Autor Share Napisano 18 Listopada 2017 Kapcie złożone. Drugi raz składam gąski Masterclub, drugi raz mówię sobie "nigdy więcej", ale ostatecznie... pewnie za jakiś czas będzie trzecia odsłona walki z żywicznymi mikro-pinami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 23 Listopada 2017 Autor Share Napisano 23 Listopada 2017 Myślę, że to ostatnie zdjęcia przed galerią. Jeśli ktokolwiek ma jakiekolwiek uwagi, propozycje, lub chce wytknąć babola - to ostatni moment. Model już zgrany z podstawką. Jak widzicie, pojawiło się na nim więcej "tójwymiarowych" syfów - liści, ziemi, itp. Teraz idzie na dzień-dwa-trzy do gabloty i jak po tym czasie go wyjmę, obejrzę i nic nie wymyślę, to będzie galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi