Super Moderator jawkers Napisano 8 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Września 2017 Dziękuję, sam robiłem. Nie potrafie zrobić tego projektu wektorowego, czy jak to się nazywa, by je zlecić komuś do zrobienia kalkomanii. Będę je drukował na zwykłej kartce papieru. Już sprawdzałem są wyraźne. Na koniec zabezpieczę je bezbarwnym lakierem i nie będzie widać że to kartka papieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Września 2017 Witam. Witamy w nowym studio. Serwisant pomalował silnik. Podczas gdy on malował silnik, ona szukała więcej informacji na temat tego samochodu. Jutro zostaną pomalowane kolejne części silnika. Części chromowane trafiły do czyszczenia w komorze chemicznej. Po wyjęciu z komory ramki z częściami dziennikarka i serwisant poddali części, kontroli jakości. Dziennikarka przyniosła kolektor wydechowy. serwisant z zachwytu chwycił się za głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Września 2017 Share Napisano 9 Września 2017 Jaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Września 2017 Witam. Mechanik zamontował w silniku aparat zapłonowy, pokrywę zaworów głowicy, oraz bagnet. Na czarno pomalował, rozrusznik, prądnicę i filtr oleju. Dziennikarka usiadła po długim dniu pracy i podzieliła się swoimi ustaleniami z mechanikiem. Z ustaleń dziennikarki wynika iż samochód został zamówiony 04.10.1963r., 4 lata po premierze która była na "London Motor Show" w 1959r. Samochód został zamówiony przez Patrick'a i Emma Autumn. Pochodzili oni z małej wioski "Lane End" położonej 51 km na zachód od Londynu. Jutro może uda się mu zamontować przewody wysokiego napięcia oraz upaćkać silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 10 Września 2017 Share Napisano 10 Września 2017 Tu jest już amelaniowa żebrowana pokrywa, która jak czarna powinna wyglądać tak klasycznie wygląda tak zakręcana jest na tzw. T-bar rozdzielacz zapłonu wg. mnie niepodobny do niczego i kolor jakiś dziwny/niespotykany Tu masz zdjęcia poglądowe Jak będę za bardzo upierdliwy daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Września 2017 Pokrywę pomalowałem na czarno jak mi napisałeś. Kopułka w aparacie też miała być czarna, ale zmianiłem ponieważ po dodaniu przewodów nie będzie nic widać. Aparat jest tamiyowski, będzie mało widoczny po zamontowaniu nadwozia. Coś mam przemalować? Upierdliwy, z mojego punktu widzenia jest to bardzo przydatne podczas budowy modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 10 Września 2017 Share Napisano 10 Września 2017 Pokrywę pomalowałem na czarno jak mi napisałeś. Kopułka w aparacie też miała być czarna, ale zmianiłem ponieważ po dodaniu przewodów nie będzie nic widać. Aparat jest tamiyowski, będzie mało widoczny po zamontowaniu nadwozia. Coś mam przemalować? Upierdliwy, z mojego punktu widzenia jest to bardzo przydatne podczas budowy modelu. Ja bym brzegiem pędzla w srebrzance zrobił te żebra od góry (normalnie się zbiera papierem ściernym na klocku farbę do aluminium), korek pokrywy zaworów satynowy (w rzeczywistości plastik). W aparat wbij pręciki z polistyrenu potem doklejasz przewody z cienkiej cyny i nasuwasz kapturki z izolacji cienkich przewodów. Fajki na świece robisz podobnie. Wbrew pozorom jak będziesz robił otwartą maskę będzie widać. Rzeczywisty silnik bez pucowania masz na zdjęciu razem z ramą pomocniczą także jak pobrudzić już wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Września 2017 Witam. Mechanik stwierdził, że silnika mył nie będzie. Ponieważ stracił by on to coś. Po wyschnięciu, zostanie on pryśnięty matem i jeszcze przykurzony. Ożebrowanie mechanik pociągnął suchym pędzlem. Zrobiona została rdza i pordzewiał nam kolektor wydechowy. Dziennikarka pomaga w przygotowaniach do przekładki. Złożyli deskę rozdzielczą Mechanik nie mógł się doliczyć elementów, które wyciął w celu przełożenia. I próba oraz ustalanie umiejscowienia kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 Fajnie wyszedł silnik. Fajny warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Września 2017 Fajnie wyszedł silnik. Fajny warsztat. Dziękuję Silnik zmienił się delikatnie przez noc. Mechanik jeździł i jeździł i zrobił nim 85000km. Wieczorem uaktualnienie warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 Wygląda lepiej. Będziesz musiał zabić ten połysk bo z moich doświadczeń to się nigdy tak nie świeciło Tutaj i tutaj znajdziesz duużo inspiracji i zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Września 2017 Wygląda lepiej. Będziesz musiał zabić ten połysk bo z moich doświadczeń to się nigdy tak nie świeciło Tutaj i tutaj znajdziesz duużo inspiracji i zdjęć. Dzięki za cenne rady oraz linki Poczekajcie aż wrzucę zdjęcia, to ocenicie jak silnik wygląda na obecną chwilę. Ponieważ już nie wygląda jak na powyższych zdjęciach. W tym momencie pracuję nad przekładką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Września 2017 Witam. Serwisant prezentuje dziennikarce, jak przebiega etap przekładania kierownicy z prawej na lewą stronę. Nierówności i otwory zostały zaszpachlowane. Pomalowali też sanki i stabilizator. Złożył hamulce bębnowe. Czyszczeniu poddali kolumnę kierowniczą i zespół dźwigni sterujących sprzęgłem, hamulcem oraz gazem. Mechanik sprawdzał silnik. Tak się zagalopował, że przejeździł całą noc i silnik teraz wygląda na 85000km. W tle widać jak dziennikarka trenuje i przeprowadza z mechanikiem wywiad. Doszły przewody wysokiego napięcia, kolektor wydechowy oraz ssący. Wiem za gruba ta rdza, ale to dopiero w "makro" wyszło wszystko. Na szczęście nie będzie kolektor widoczny. I druga strona. A nasi bohaterowie późno ale otrzymali imiona. Dziennikarka Ela i mechanik Wiesiek. Ela ustaliła nowe fakty. Po odebraniu samochodu z fabryki, Pan i Pani Autumn byli bardzo podekscytowani. Pani Autumn zaczęła planować wspólne przejażdżki i wypady na piknik, a pan Autumn nie mógł się doczekać kiedy pochwali się samochodem swoim kolegom. Samochód był czerwony z białym dachem i dwoma białymi paskami biegnącymi przy krawędzi maski. Miał srebrne felgi na których były założone opony Dunlop. Wnętrze było dobrane pod kolor nadwozia, fotele czerwone z białym lub kremowym pasem biegnącym wzdłuż oparcia i siedzenia, podobnie na kanapie tylnej. Deska rozdzielcza i zegary najprawdopodobniej czerwone z chromowanymi wstawkami i czarnym pasem gdzie znajdują się przełączniki. Boczki na drzwiach w kolorze białym lub kremowym. Silnik w wersji 1275S w kolorze czerwonym z miską w kolorze metalicznym. Czarna pokrywa zaworów ze srebrnym użebrowaniem. CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Września 2017 Witam. Wiesiek zamontował silnik na sankach. Sanki otrzymały wash koloru "Raw sienna", oraz zostały przykurzone. Od spodu Elka z Wieśkiem szlifowali wnętrze, a teraz biegną po silnik, który na próbę zamontują do samochodu. Ela chwali się jak pomalowała stabilizator. Wiesiek go delikatnie z wash'ował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAND Napisano 13 Września 2017 Share Napisano 13 Września 2017 Ładnie to wygląda, obserwuje dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 13 Września 2017 Share Napisano 13 Września 2017 Silnik wygląda jakby auto wjechało w burzę piaskową. Przewody do świec miały fajki, a nie były mocowane na sztorc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 13 Września 2017 Share Napisano 13 Września 2017 Ela chwali się jak pomalowała stabilizator. Wiesiek go delikatnie z wash'ował. Chyba Grażyna i Janusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 13 Września 2017 Share Napisano 13 Września 2017 Nie przekonuje mnie kolor bloku na zdjęciach od cooper69 był czerwony z nutą pormarańczowego, a wyszedł sino bordowy. Ela chwali się jak pomalowała stabilizator. Maglownice ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Września 2017 NAND dziękuję. Silnik wygląda jakby auto wjechało w burzę piaskową. Przewody do świec miały fajki, a nie były mocowane na sztorc. Pigment można zawsze zetrzeć, nie ma żadnego problemu. Przewodów już nie zmienię. Chyba Grażyna i Janusz. Chyba jednak nie Nie przekonuje mnie kolor bloku na zdjęciach od cooper69 był czerwony z nutą pormarańczowego, a wyszedł sino bordowy. Ela chwali się jak pomalowała stabilizator. Maglownice ;) Malowałem kolorem "Fire red" a wyszedł jaki wyszedł, trudno. Co do maglownicy to masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Września 2017 Też nie dawał mi spokoju ten kolor, więc postanowiłem silnik przemalować na szybko, na kolor czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenevil Napisano 14 Września 2017 Share Napisano 14 Września 2017 Silnik "nufka" sztuka nie smigana a kolektor wydechowy zardzewialy jak pierun. To mi się kupy nie trzyma. Tapniete z widelca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Września 2017 Silnik "nufka" sztuka nie smigana a kolektor wydechowy zardzewialy jak pierun. To mi się kupy nie trzyma. I dobrze że się nie trzyma, ponieważ nigdzie nie jest napisane że to silnik nowy będzie, ani że jest on skończony. Silnik przemalowałem późnym wieczorem, a na mokrą farbę nie nakłada się wash'a. Ale to chyba wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenevil Napisano 14 Września 2017 Share Napisano 14 Września 2017 Silnik "nufka" sztuka nie smigana a kolektor wydechowy zardzewialy jak pierun. To mi się kupy nie trzyma. I dobrze że się nie trzyma, ponieważ nigdzie nie jest napisane że to silnik nowy będzie, ani że jest on skończony. Silnik przemalowałem późnym wieczorem, a na mokrą farbę nie nakłada się wash'a. Ale to chyba wiesz. Spoko. Po prostu nawet kolektor w moim 21 letnim samochodzie był mniej pordzewialy Obserwuję dalej. Tapniete z widelca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Września 2017 Spoko. Po prostu nawet kolektor w moim 21 letnim samochodzie był mniej pordzewialy Obserwuję dalej. Może rzeczywiście ciut przesadziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Września 2017 Silnik otrzymał lekki wash. Doszły też zwrotnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi