Super Moderator jawkers Napisano 15 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 15 Września 2017 Witam. Wiesiek z Elą skończyli przekładkę. Teraz kierownica będzie po lewej "Polskiej" stronie. Wiesiek usunął stare Tamiyowskie przewody hamulcowe, będą zastąpione nowymi ołowianymi o grubości o,3mm. Ela przeglądała dokumentację od samochodu i od 1963 roku do dzisiaj samochód nie miał ani jednej stłuczki. Pan Autumn regularnie serwisował samochód, oraz dokonywał napraw jeżeli takie były konieczne. Podczas rozmowy z Panią Emmą, Ela dowiedziała się, że samochód miał malowaną maskę, po tym jak pewnej Niedzieli po powrocie do domu Pan Patrick wjechał tyłem na podjazd do swojego garażu, poprosił Panią Emmę by podniosła drzwi od garażu. Pani Emma była nie wysoka i podniesienie drzwi do końca w celu ich zablokowania często kończyły się niepowodzeniem. Tak też było i tym razem, Pani Emma podniosła drzwi lecz te nie zostały zablokowane. Pan Patrick ruszył i w momencie jak tylne koła przekroczyły próg garażu, drzwi zaczęły opadać. Szczęście w nieszczęściu, Pani Emma zobaczyła to i starała się złapać drzwi, lecz te wyśliznęły się jej z rąk i z niewielką siłą spadły na maskę, rysując tylko ich małego Mini Coopera. Następnego dnia w Poniedziałek Pan Patrick zawiózł samochód do pobliskiego lakiernika, który to w kilka godzin poradził sobie z tym zadaniem. We wtorek samochód wrócił tam gdzie było jego miejsce, czyli do garażu Państwa Autumn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Września 2017 Witam. Przewody hamulcowe i paliwowe zrobione. Nadszedł czas na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Września 2017 Witam ponownie. Wiesiek zapodkładował kilka elementów Progi i elementy nadkoli pomalowane na czerwono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAND Napisano 16 Września 2017 Share Napisano 16 Września 2017 Miło popatrzeć na postęp prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Września 2017 Dzięki NAND Cały dzień dłubałem przy nim, a postępy niewielkie. Już się nie mogę doczekać jak skończę pracę przy silniku, to wtedy już chyba pójdzie praca do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Września 2017 Witam. Pomalowane zostało podwozie. Wiesiek coś tam montuje. Ściana grodziowa też otrzymała kolor czarny. Pomalowane zostały deska rozdzielcza, osłona chłodnicy, kolumna kierownicy, i jak wyczytałem gdzieś na internecie "zespół pedałów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 Nic w kolorze nadwozia sobie nie przypominam na desce i zegarach... tu masz oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Września 2017 Nic w kolorze nadwozia sobie nie przypominam na desce i zegarach... tu masz oryginał Proszę Ja zrobię troszkę inaczej, myślałem o tym wnętrzu co pokazałeś. Zegary będą czerwone, a reszta czarna. Cooper69 zawsze można zmienić malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 To poniżej to nie jest Cooper 1275 Jak chcesz się bawić w tjunink to spadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Września 2017 Przemaluje się, nie widzę żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 On ma kierownicę na środku czy to złudzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Września 2017 Może tylko takie złudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenevil Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Widzę ze wnęka przy zegarach jest w kolorze dywanu i boczkow. Poszukaj kolego po internetach jakie konfiguracje były dopuszczane i wybierz najbliższą swojemu oku ;) Tapniete z widelca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Widzę ze wnęka przy zegarach jest w kolorze dywanu i boczkow. Poszukaj kolego po internetach jakie konfiguracje były dopuszczane i wybierz najbliższą swojemu oku ;) Tapniete z widelca W naprawdę starych był winyl, a w nowszych wykładzina. W najnowszych (po 1990 roku do 2000) była deska z pięknego orzechowego drewna i skóra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Września 2017 Witam. Prace nad podwoziem dobiegają końca, jeszcze parę dupereli, to pomyślałem, że spróbuję zasyfić podwozie. Chciałem żeby podwozie było ubłocone, jak to jesienią bywa, po odcinku górskim na mecie rajdu. Ale chyba trochę przesadziłem. Mam zmywać? Osłona chłodnicy też usyfiona. Przednie "gumowe amortyzatory" Silnik od spodu. Żartowałem z tym błotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Września 2017 Witam. Podwozie przez Wieśka zakurzone. Deska poprawiona, na czarno z szarą półka. Obręcze zegarów chromowane, a za szkła posłużył mi lakier bezbarwny. Obrotomierz też gotowy do wklejenia. Chłodnica odnowiona i czeka na swoją kolej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenevil Napisano 20 Września 2017 Share Napisano 20 Września 2017 Czy miniak jak każdy przeciętny samochód nie powinien mieć czarnych nadkoli? Tapniete z widelca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Września 2017 Według instrukcji mają być w kolorze nadwozia. Więc takie zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Września 2017 Share Napisano 20 Września 2017 Instrukcje zestawów często bywają najgorszą dokumentacją z możliwych, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Września 2017 Dzięki Mikele za zdjęcie podwozia. Spokojnie Panowie, wszystko się da przemalować. To żaden problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenevil Napisano 20 Września 2017 Share Napisano 20 Września 2017 Zwróć jeszcze uwagę na progi - IMHVO powinny też być czarne. ;) BTW - ja nie jestem panem Tapniete z widelca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 20 Września 2017 Share Napisano 20 Września 2017 Akurat według mnie na tym foto to nie oryginał tylko ktoś sobie zabezpieczył, nawet pas tylny jest czarny. I progi na pewno nie powinny być czarne. Co do nadkoli nie wiem, ale znalazłem takie foto, ale sam nie wiem czy to nadkole czy jakaś wstawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Września 2017 Panowie chyba racji tak do końca nie macie. I nie ważne czy to starsze mini czy nowsze odnowione czy nie. Nadkola i progi co widać są w kolorze nadwozie. Na tuning to nie wygląda. Nic w moim modelu nie zmieniam, ponieważ do końca nie ma pewności a spierać się nie będziemy. Te żółte strzałki to już były. Zdjęcia z internetu Mam jeszcze jedną niewiadomą. Czy w Mini rura wydechowa szła do końca centralnie na środku, czy pod koniec a dokładnie przed końcem tunelu była wygięta na lewą stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 20 Września 2017 Share Napisano 20 Września 2017 Panowie chyba racji tak do końca nie macie.I nie ważne czy to starsze mini czy nowsze odnowione czy nie. Nadkola i progi co widać są w kolorze nadwozie. Na tuning to nie wygląda. Nic w moim modelu nie zmieniam, ponieważ do końca nie ma pewności a spierać się nie będziemy. Te żółte strzałki to już były. Zdjęcia z internetu Mam jeszcze jedną niewiadomą. Czy w Mini rura wydechowa szła do końca centralnie na środku, czy pod koniec a dokładnie przed końcem tunelu była wygięta na lewą stronę? To było zależne od wersji silnikowej. Coopery miały też 2 zbiorniki paliwa. I wbrew pozorom, a właścieie "mądrościom ludowym" nie każde mini było Cooperem. To mniej więcej tak jakby każde BMW było w wersji M Power, a każdy Mercedes to AMG Mini występowało pod wiklina markami. Zęsto się sporo różniąc. Były to Austin, Morris, BMC, i w wersji luxusowej (sedan) jako Riley lub Wolsey. PS. Do tego auta jest tyle stron i zdjęć, że dla chcącego jest morze możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Września 2017 Witam. Do rozrusznika, prądnicy oraz cewki zapłonowej (której tutaj nie ma), zostały zamocowane przewody elektryczne. Widać takie dwa cieniutkie. A Wiesiek zamontował silnik na swoje miejsce. Deskę tez zamontowali na swoim miejscu. Felgi pomalowali podkładem, a elementy zawieszenia czarnym kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi