Panzer4 Napisano 2 Września 2017 Share Napisano 2 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 2 Września 2017 Share Napisano 2 Września 2017 Wow!!!! Świetna praca. Dużo akcji.... Choć sama kompozycja wydaje mi się nieco chaotyczna. Fiat i cały ten narożnik jest świetny,pasuje do siebie. Za to Panzer 4 jest troszkę tak na siłę. Niemniej jednak kopara mi opadła i.....wreszcie się doczekałem Twojego Fiata skończonego ;) Super. PS. Niewiasty z jakiego zestawu bo jakoś niue kojarzę....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 2 Września 2017 Share Napisano 2 Września 2017 Podpisuje się pod słowami Piotr.P Dodam, ze kamuflaż DAK to ogromne wyzwanie dla modelarza, to sztuka wybrania między brzydotą a historyczną prawdą bo do końca 41 roku pojazdy malowano głównie...błotem. Czwóra pomazana b.realistycznie, (mniemam okolice operacji Crusader). Jakie to figurki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 2 Września 2017 Share Napisano 2 Września 2017 Całość robi duże wrażenie, a figurki w szczególności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 ładne. Fajny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 Wysoce udana praca. Moim zdaniem scenka ładnie się komponuje. Niemałą zaletą są figurki. Natomiast malowanie pojazdów rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 Wyżej już wszystko powiedziano. Fajna diorama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 Witam! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 3 Września 2017 Autor Share Napisano 3 Września 2017 Dzięki wszystkim za miłe słowa. Figurki arabskich kobiet są z firmy Nikolai. Nietanie, ale warte swojej ceny. W zestawie jest sześć figur doskonałej jakości. A co do kompozycji to scena przedstawia bardzo prostą koncepcję: wszyscy czekają, aż drogą przejadą czołgi, bo największy ma pierwszeństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 4 Września 2017 Super Moderator Share Napisano 4 Września 2017 Ładnie, ale niestety czołg unosi się 5 cm nad piachem - za ten babol zdecydowany "minus".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 4 Września 2017 Autor Share Napisano 4 Września 2017 (edytowane) Piach? Po czym wnosisz, że jedzie po piachu i że gąsienice się unoszą 5cm nad nim? Mógłbym wrzucać zdjęcia czołgów z Afryki i udowadniać po raz piętnasty, że podłoże tam w wielu miejscach było twarde jak beton, ale naprawdę nie chce mi się już walczyć z czyimiś wyobrażeniami. Nie mam już ochoty udowadniać, że nie jestem wielbłądem. Edytowane 4 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Bardzo fajne ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Dzięki wszystkim za miłe słowa. Figurki arabskich kobiet są z firmy Nikolai. Nietanie, ale warte swojej ceny. W zestawie jest sześć figur doskonałej jakości. A co do kompozycji to scena przedstawia bardzo prostą koncepcję: wszyscy czekają, aż drogą przejadą czołgi, bo największy ma pierwszeństwo szczerze mówiąc nie domyślił bym się. Wygląda to tak, jakby czołg stał, a kobiety przyszły, żeby opchnąć trochę owoców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Września 2017 Super Moderator Share Napisano 5 Września 2017 Piach? Po czym wnosisz, że jedzie po piachu i że gąsienice się unoszą 5cm nad nim? Mógłbym wrzucać zdjęcia czołgów z Afryki i udowadniać po raz piętnasty, że podłoże tam w wielu miejscach było twarde jak beton, ale naprawdę nie chce mi się już walczyć z czyimiś wyobrażeniami. Nie mam już ochoty udowadniać, że nie jestem wielbłądem. Nie ma co się unosić, tylko wystarczy spojrzeć na pewną niekonsekwencję; tuż obok czołgu są widoczne odciśnięte ślady gąsienic... Zatem gąsienice choć odrobinę winny być zatopione w podłożu... I na to zwracam uwagę. Oczywiście, dla obecnego stanu rzeczy można podpiąć każdy wywód przyczynowo-skutkowy; nie zmienia on jednak odbioru tego właśnie detalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Tak mi się jeszcze nasunęło, że ruch w dioramach jest ciekawa, ale trudna sprawa wymagająca odrobinę kreatywności. Zastanawiałem sie jak ja bym przedstawił, na dioramie jadący czołg. 1. Efekt obracających sie elementów podwozia. A zatem kółka i gąsienice. Trzeba by je spreparować tak, by wyglądały na pracujące. No i gąski. Tak sobie pomyślałem, ze to niezłe wyzwanie, i można do niego wykorzystać model ze słabymi gąskami ,-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 26 Września 2017 Share Napisano 26 Września 2017 Extra - wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi