Piotr_P Napisano 2 Września 2017 Napisano 2 Września 2017 Wow!!!! Świetna praca. Dużo akcji.... Choć sama kompozycja wydaje mi się nieco chaotyczna. Fiat i cały ten narożnik jest świetny,pasuje do siebie. Za to Panzer 4 jest troszkę tak na siłę. Niemniej jednak kopara mi opadła i.....wreszcie się doczekałem Twojego Fiata skończonego ;) Super. PS. Niewiasty z jakiego zestawu bo jakoś niue kojarzę....? Cytuj
jerzype Napisano 2 Września 2017 Napisano 2 Września 2017 Podpisuje się pod słowami Piotr.P Dodam, ze kamuflaż DAK to ogromne wyzwanie dla modelarza, to sztuka wybrania między brzydotą a historyczną prawdą bo do końca 41 roku pojazdy malowano głównie...błotem. Czwóra pomazana b.realistycznie, (mniemam okolice operacji Crusader). Jakie to figurki? Pozdrawiam Cytuj
Taki Jeden Napisano 2 Września 2017 Napisano 2 Września 2017 Całość robi duże wrażenie, a figurki w szczególności. Cytuj
bazylms Napisano 3 Września 2017 Napisano 3 Września 2017 Wysoce udana praca. Moim zdaniem scenka ładnie się komponuje. Niemałą zaletą są figurki. Natomiast malowanie pojazdów rewelacyjne. Cytuj
Mikele Napisano 3 Września 2017 Napisano 3 Września 2017 Wyżej już wszystko powiedziano. Fajna diorama. Cytuj
Panzer4 Napisano 3 Września 2017 Autor Napisano 3 Września 2017 Dzięki wszystkim za miłe słowa. Figurki arabskich kobiet są z firmy Nikolai. Nietanie, ale warte swojej ceny. W zestawie jest sześć figur doskonałej jakości. A co do kompozycji to scena przedstawia bardzo prostą koncepcję: wszyscy czekają, aż drogą przejadą czołgi, bo największy ma pierwszeństwo Cytuj
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 4 Września 2017 Super Moderator Napisano 4 Września 2017 Ładnie, ale niestety czołg unosi się 5 cm nad piachem - za ten babol zdecydowany "minus".... Cytuj
Panzer4 Napisano 4 Września 2017 Autor Napisano 4 Września 2017 (edytowane) Piach? Po czym wnosisz, że jedzie po piachu i że gąsienice się unoszą 5cm nad nim? Mógłbym wrzucać zdjęcia czołgów z Afryki i udowadniać po raz piętnasty, że podłoże tam w wielu miejscach było twarde jak beton, ale naprawdę nie chce mi się już walczyć z czyimiś wyobrażeniami. Nie mam już ochoty udowadniać, że nie jestem wielbłądem. Edytowane 4 Września 2017 przez Gość Cytuj
spiton Napisano 5 Września 2017 Napisano 5 Września 2017 Dzięki wszystkim za miłe słowa. Figurki arabskich kobiet są z firmy Nikolai. Nietanie, ale warte swojej ceny. W zestawie jest sześć figur doskonałej jakości. A co do kompozycji to scena przedstawia bardzo prostą koncepcję: wszyscy czekają, aż drogą przejadą czołgi, bo największy ma pierwszeństwo szczerze mówiąc nie domyślił bym się. Wygląda to tak, jakby czołg stał, a kobiety przyszły, żeby opchnąć trochę owoców. Cytuj
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Września 2017 Super Moderator Napisano 5 Września 2017 Piach? Po czym wnosisz, że jedzie po piachu i że gąsienice się unoszą 5cm nad nim? Mógłbym wrzucać zdjęcia czołgów z Afryki i udowadniać po raz piętnasty, że podłoże tam w wielu miejscach było twarde jak beton, ale naprawdę nie chce mi się już walczyć z czyimiś wyobrażeniami. Nie mam już ochoty udowadniać, że nie jestem wielbłądem. Nie ma co się unosić, tylko wystarczy spojrzeć na pewną niekonsekwencję; tuż obok czołgu są widoczne odciśnięte ślady gąsienic... Zatem gąsienice choć odrobinę winny być zatopione w podłożu... I na to zwracam uwagę. Oczywiście, dla obecnego stanu rzeczy można podpiąć każdy wywód przyczynowo-skutkowy; nie zmienia on jednak odbioru tego właśnie detalu Cytuj
spiton Napisano 5 Września 2017 Napisano 5 Września 2017 Tak mi się jeszcze nasunęło, że ruch w dioramach jest ciekawa, ale trudna sprawa wymagająca odrobinę kreatywności. Zastanawiałem sie jak ja bym przedstawił, na dioramie jadący czołg. 1. Efekt obracających sie elementów podwozia. A zatem kółka i gąsienice. Trzeba by je spreparować tak, by wyglądały na pracujące. No i gąski. Tak sobie pomyślałem, ze to niezłe wyzwanie, i można do niego wykorzystać model ze słabymi gąskami ,-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi