makinen Napisano 14 Września 2017 Autor Share Napisano 14 Września 2017 Miecz Damoklesa spadł... 1) jeszcze nie myślałem o tym elemencie 2) dziura nie jest dziwna- ta szparę zakrywa element montowany od wewnątrz zderzaka. Od dołu ta szparę uzupełnia osłona dodatkoweg zbiornika paliwa. Opcje są trzy: A. Wymiana zderzaka B. Odklejenie i wklejenie brakującej części C. Pozostawienie klapy bagażnika otwartej 3) tu nie rozumiem.... 4) chodzi Tobie o wywalenie plastiku i włożenie kratki? 5) wymienię przy montażu M2 6) Już wymieniona na Tamiya 7) temat śrub cały czas aktualny i wiedzę, ze temat zamierza ku wieży Bronco 8) wymienię na mniejsze Co do śrub GPK- konia z rzędem temu, kto odcięta od kostki śrubę 0,7 mm ułoży odpowiednio na kawałku plastiku. Próbowałem z dwoma szkłami powiększającymi- bezskutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Września 2017 Share Napisano 14 Września 2017 Miecz Damoklesa spadł... Nie przesadzaj Co do śrub GPK- konia z rzędem temu, kto odcięta od kostki śrubę 0,7 mm ułoży odpowiednio na kawałku plastiku. Konia wyślij pocztą. Rząd też. Przecież 0,7 mm to kawał elementu. Nie widzę żadnego problemu z równym przyklejeniem śrub, nawet tak małych. Np. zaostrzoną wykałaczką. Sposobów pewnie znalazłoby się wiele. A jak raz nie wyjdzie - odklejasz, debonder i jazda od nowa. 3) tu nie rozumiem.... Na dachu odlane są trójkąty, które przechodzą łukiem w paski blachy, mocowane do słupków. Obejrzyj zdjęcia. Nie wiem, czy producent przewidział takie blaszki. 4) chodzi Tobie o wywalenie plastiku i włożenie kratki? Tak. Po wymianie górnego grilla ten przedni też by się przydało poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Września 2017 Autor Share Napisano 14 Września 2017 Aaaaa...dach. Oczywiście element będzie zeszlifowany i zastąpiony blaszką gięta i łącząca dach ze słupkiem. Nad grillem pomyślę. Ten "kawał elementu" 0,7 mm sfotgrafuję, żebyśmy wszyscy mieli świadomość... ja jej nadal nie mam- gdzie jest góra śruby, dół, a gdzie boczne krawędzie. Aktualne badania okulistyczne diagnozują "zero zero". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Września 2017 Share Napisano 14 Września 2017 Nie chce mi się wracać do Waszej dyskusji o śrubach, więc przypomnij proszę - skąd brałeś te na wieżę, tarczę i barierki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Września 2017 Autor Share Napisano 14 Września 2017 Nie chce mi się wracać do Waszej dyskusji o śrubach, więc przypomnij proszę - skąd brałeś te na wieżę, tarczę i barierki? Mam 0,8 mm z Menga. Te na GPK, to Taurus Models 0,7 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 14 Września 2017 Share Napisano 14 Września 2017 Podtrzymuję swoją propozycję przymiarki wieży Bronco... Co do śrub i nitów, to ładne zawsze daje Legend w swoich konwersjach. Takie odlane po 10 na prostokącie. Zerknij np w inbox wieży GPK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Września 2017 Share Napisano 14 Września 2017 Taurus Models 0,7 mm. Czy to ten zestaw? Jeżeli tak, to faktycznie nie do końca dobry kształt (choć na zdjęciach Twojej wieży dziwnie wyglądają, jakby inaczej - podkładka, nakrętka i kawałek śruby). Mając jakiś gotowy zestaw możesz z nakrętek odcinać wystające kawałki śrub, szlifować i potem odcinać z kostek gotowe już same łby. Kształtem Meng pasuje, oczywiście odpowiednia strona. Ty chyba dałeś złą... Kończąc przydługi wywód - na tarczy śruby powinny być mniejsze niż na wieży. Na zewnątrz - podkładka i łeb, u Ciebie chyba jest podkładka, nakrętka i kawałek śruby (dlatego wydają się takie wystające). Co do śrub i nitów, to ładne zawsze daje Legend w swoich konwersjach. Takie odlane po 10 na prostokącie. Zerknij np w inbox wieży GPK... Właśnie miałem o tym pisać. Mariusz mnie wyprzedził. To byłoby chyba najlepsze rozwiązanie, szkoda tej fajnej blacharki (chociaż na pewno kiedyś wykorzystałbyś ją w innym modelu). To wszystko to niby trzepanie kota przy pomocy młota, ale może warto trochę się podoktoryzować z tymi zasranymi śrubami, bo to będzie widać po washu. W modelu konkursowym zwłaszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 14 Września 2017 Share Napisano 14 Września 2017 Trzepotaniem kotka nazwał bym męczenie śrub na podwoziu, którego nie będzie widać... Te są aż nadto widoczne i w obecnym kształcie spartolisz model... Proponuję odłożyć wieżę na bok, w ramach odpoczynku i zaprezentować publiczności podwozie (dodane śruby na wahaczach, poprawiony tłumik, obniżone zawieszenie i wklejone przetłoczenia wanny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Września 2017 Autor Share Napisano 14 Września 2017 Rozczaruję Cię- żadnych śrub na wahaczach nie będzie. Temat wieży uważam za zamknięty- będzie Bronco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 14 Września 2017 Share Napisano 14 Września 2017 Rozczaruję Cię- żadnych śrub na wahaczach nie będzie. Temat wieży uważam za zamknięty- będzie Bronco. W obecnym układzie to lepsze rozwiązanie niż te wielgaśne śruby... Co do wahaczy to polecam jednak dokleić śruby - po 4 na koło, razem 16... Te z wieży tu się nadadzą... Piotrek, skup się na detalach... Do końca jeszcze dużo czasu..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 Nie znam się to się wypowiem. Fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shidley Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 To mój mały wkręt - do przytrzymywania małych elementów można użyć czegoś takiego jak Sticky Pencil - jak mały element 'łapiesz' zależy od naostrzenia ołówka ;-) - cena ok 6 złociszy Żeby nie było, obserwuje ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Września 2017 Autor Share Napisano 18 Września 2017 Wieża z Bronco. Poskładałem jeszcze raz zderzak i dołożyłem prawidłową klapę bagażnika z przetłoczeniami (Tamiya). Po prawej stronie powstała półka pod antenę Harrisa wraz z anteną. Weekend mieszania, kombinowania, próbek i powstał w 80% pierwszy figurant podkład kolor bazowy Zieleń i brąz Nałożony kamuflaż Niezbyt dobrze to niestety widać, ale efekt jest naprawdę fajny. Dodam jeszcze trochę ciemnobrązowych plamek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Widać, widać, świetny multicam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Możesz dla potomności napisać jakich farb użyłeś do figuranta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Pamiętasz, że obrotnica z wersji M1114 różni się w szczegółach od tej z M1151? Dlaczego nie wymieniłeś tylko samego GPK na elementy Bronco? Zrób tym figurkom jakieś porządne zdjęcia, bo te są do dupy. Ale kamuflaż Ci się chyba udał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Września 2017 Autor Share Napisano 18 Września 2017 Pamiętasz, że obrotnica z wersji M1114 różni się w szczegółach od tej z M1151? Dlaczego nie wymieniłeś tylko samego GPK na elementy Bronco? Zrób tym figurkom jakieś porządne zdjęcia, bo te są do dupy. Ale kamuflaż Ci się chyba udał O ile pamietam, to obrotnica z Academy jest szersza, ale sprawdzę. Poza tym, ta wieże miałem sklejoną. Mam drugą rozłożoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Nie chodziło mi bynajmniej o obrotnicę z Academy. Miałeś ładnie poskładaną blaszkową, do niej doklej same ścianki GPK, zamiast blaszanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Września 2017 Autor Share Napisano 18 Września 2017 Aaaaa! Taki koncept Waść wydumałeś. Tyle tylko, ze blaszana podstawa ma wg mnie wymiary plastikowej z Academy. Myślę jeszcze o strzykawce, kleju dwuskładnikowym i blaszanej wieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Ano taki koncept, a jaki? Myślę jeszcze o strzykawce, kleju dwuskładnikowym Chcesz z tego robić śruby? Taki pomysł ktoś Ci tam chyba podsuwał... Jeżeli będziesz w stanie zrobić wszystkie śruby takiej samej wielkości i jeszcze mające kształt sześciokątnych śrub z okrągłą podkładką - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Września 2017 Autor Share Napisano 18 Września 2017 Ano taki koncept, a jaki? Myślę jeszcze o strzykawce, kleju dwuskładnikowym Chcesz z tego robić śruby? Taki pomysł ktoś Ci tam chyba podsuwał... Jeżeli będziesz w stanie zrobić wszystkie śruby takiej samej wielkości i jeszcze mające kształt sześciokątnych śrub z okrągłą podkładką - powodzenia Pokaż mi na zewnętrznej powierzchni Bronco takie śruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Dlatego pozostań przy blaszanej wieży - z okrągłego profilu wytnij plasterki-podkładki, a śruby powycinaj albo z jakiegoś złomu, albo z zestawu Menga, albo z Taurusa, albo powyciskaj na blaszkach Eduarda... Konkurs zobowiązuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Września 2017 Autor Share Napisano 18 Września 2017 Dlatego pozostań przy blaszanej wieży - z okrągłego profilu wytnij plasterki-podkładki, a śruby powycinaj albo z jakiegoś złomu, albo z zestawu Menga, albo z Taurusa, albo powyciskaj na blaszkach Eduarda... Konkurs zobowiązuje Nie ma opcji, żeby zrobił takie same śruby jak na dachu i dopancerzeniu całego modelu. Te na wieży Bronco najbardziej przypominają te z dachu M1165- kształtem i rozmiarem. Żeby uniknąć karykatury zostawię jednak Brocno. Konkurs zobowiązuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Płyty wieży z Bronco są całkiem ok, więc powróć tylko do obrotnicy z blaszek i będzie gitara No i może tarczę GSK weź też z blaszki - 4 śruby chyba Ci się uda gdzieś znaleźć odpowiednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Kup tutaj śruby -> http://mariomodelario.eu/sruby-3d-0-8mm-p-7.html I doklej do wieży z blaszki. Śruby są fajne i płaskie (w odróżnieniu od tych, które przykleiłeś wcześniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi