krosto Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 Witam, Tak, więc przerywam 7 letni okres dłubania w WWI i robię wyłom dla Lima-5. Model ma obrazować egzemplarz o nr 1410, na którym zginął mój Teść ppor. Pil. Inż Zbigniew Oleksiak. Będę pracował na zestawie HB nr 80334, blaszkach od Edka oraz kalkach Model Mastera. W pierwszym rzucie musiałem nieco przerobić fotel katapultowy (podstopy powinny być nieco pod kątem)… …. i NIE skorzystać z kilku blaszek samoprzylepnych Edka do kokpitu (gdyż wyglądały groteskowo). Całość tak się prezentuje. Ps.mam nadzieję, że niczego nie spie..psułem pzdr K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAND Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 Bardzo podoba mi się tematyka prowadzonej relacji, zasiadam w pierwszym rzędzie i kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 A co to za blaszki skoro to nie Edek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 Jak nie Edek, jak Edek? Napisał, że nie chce użyć jedynie kilku z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 No bo te zegary podejrzanie dobrze wyglądają jak na Edka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 Edkowe one są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 8 Września 2017 Autor Share Napisano 8 Września 2017 Czołem, SnaQ dobrze prawi. Blaszkowe czarne panele nie zostały zaaplikowane, jakieś takie zbyt płaskie i dyskotekowe pzdr K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 12 Września 2017 Autor Share Napisano 12 Września 2017 Witam, Poniżej poprawiony fotel, bardziej zbliżony do oryginału pzdr K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 16 Września 2017 Autor Share Napisano 16 Września 2017 Silnik mam nadzieje jest skończony. Nie będę się bawił w kabelki i inne samoróbki, bo niestety będzie niewidoczny pzdr K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 16 Września 2017 Share Napisano 16 Września 2017 Tyle pracy poświęciłeś na silnik, którego nie wyeksponujesz? Po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 A bo to pierwszy raz, gdy modelarz robi coś czego i tak nie będzie widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 19 Września 2017 Share Napisano 19 Września 2017 Dla mnie minimum to, żeby było chociaż małe okienko. Nawet takie przez które niewiele się da dojrzeć. Gdy jakiś element ma być całkowicie schowany w kadłubie, to się nie wygłupiam ;). No ale akceptuję to, że każdy robi po swojemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 2 Października 2017 Autor Share Napisano 2 Października 2017 Witam, Nie mam jeszcze koncepcji jak to ostatecznie pokazać, ale sama praca przy silniku to też była przyjemność. Gorzej z nitowaniem. nuda. Progres niewielki pzdr K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Października 2017 Share Napisano 2 Października 2017 Mogłeś najpierw zeszlifować ten wypukły prostokąt na stateczniku pionowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 2 Października 2017 Autor Share Napisano 2 Października 2017 Fakt. Zobaczę w domu na ile o jest wypukły. Da się poprawić jak będzie mocno zniekształcał. Pzd K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Października 2017 Share Napisano 2 Października 2017 To daje sie latwo zeszlifowac, robilem to w swoim Limie-5. Powinienes takze zaszpachlowac te otwory na wysokosci komor podwozia na spodzie skrzydel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 3 Października 2017 Autor Share Napisano 3 Października 2017 Sprawiłem psikajac alu i faktycznie prostokąt się odznacza. Zeszlifowałem i nity poprawiłem ręcznie. Dzieki. Otwory zaszpachluje zatem pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 22 Listopada 2017 Autor Share Napisano 22 Listopada 2017 …wracam do tematu. Nitowanie skończone. Po przymiarkach, kombinacjach, szlifach i przycinkach pozostaje zjednoczyć części kadłuba w braterskim pocałunku, gdyż nijak się nie dało ich dopasować. Zawsze coś gdzieś uciekało lub straszyło szparą wielkości krateru Ostatnie zdjęcia przed łączeniem następnie grzebałem w lukach podwozia dodając wszelakiej maści kabelki Zdjęcia słabe, bo ktoś niewielkiego wzrostu pozmieniał mi rozdzielczość w aparacie.. pzdr K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 23 Listopada 2017 Share Napisano 23 Listopada 2017 O ile się nie mylę, Limy miały wnęki podwozia w wersji z żebrowaniem, a nie z przetłoczeniami. Dasz radę jeszcze poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 24 Listopada 2017 Autor Share Napisano 24 Listopada 2017 Co 4 to nie 2 oczy:) Myślę, że na tym etapie to już nie dam rady. Sprawdzę, jak się sprawy mają dzieki K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biket26 Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Powodzenia. Najważniejsze żebyś dokończył model cały czas do przodu... staramy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 27 Lutego 2018 Share Napisano 27 Lutego 2018 Czesć Widze że w kazdym chyba modelu Hobby bossa sa problemy ze spasowaniem czegoś :/ Ja skrzydła pasowałem 2 tygodnie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 28 Lutego 2018 Autor Share Napisano 28 Lutego 2018 Cześć, Przepraszam za brak aktualizacji. Nie mam koncepcji na ostateczny wygląd tego Limka. Już dostał podkład i sreberko i tak sobie czeka w pudełku. Wypolerowałem owiewkę jak SnaQ w swoim i to jest do zrobienia. Kolega jeszcze dorobił radary, o czym zapomniałem no tak się zatrzymałem. Może jakieś zdjęcia porobię to wrzucę. Z tym pasowaniem to lipa straszna bo pod metalizer to musi być cacuś bryłka. Kupa roboty jest i tu się zgadzam pzdr K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 21 Marca 2018 Autor Share Napisano 21 Marca 2018 ... z kronikarskiego obowiązku Stan pudełkowy, czyli przeszedł na bocznicę, ale już mi świta, jak chciałbym aby ostatecznie wyglądał, więc postęp jest:) pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi