KW-2 Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 Klasa 7: Sci-fi Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Kategoria Specjalna 4 - Najlepszy warsztat/model młodego modelarza (do lat 15-tu) A, co mi tam! Pora rozgrzebać kolejny warsztat! Mam pełno różnorakich części, z których przy odrobinie kreatywności i samozaparcia można sklecić naprawdę fajny model! Object XXX, to na razie nazwa robocza, jak nic lepszego nie wymyślę to taka zostanie. Ach, możecie się zastanawiać co to jest ten Object XXX To nic innego jak mech/machina bojowa! Co ja tu będę więcej pisać. Sami niedługo zobaczycie co wyjdzie z tej sterty, (jak to mawiam) „modelarskich śmieci”! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 XXX to kojarzy mi się z rozmiarem XL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 A mi z czym innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 A mi z czym innym. Tu są dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 Naturalnie miałem na myśli ten film, a Ty co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 oczywiście ten film XXX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAND Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 KW-2 - jak byłem w Twoim wieku i zaczynałem z modelarstwem miałem tendencje do rozgrzebywania kilku modeli na raz, z własnego doświadczenia wiem ,że nie jest to dobre i wiem ,że to wciąga ale pomyśl może nad ukończeniem choć jednego projektu zanim weźmiesz się za następny a chyba trochę tego jest? Nie gniewaj się na mnie jak coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 7 Września 2017 Autor Share Napisano 7 Września 2017 Dzięki za zainteresowanie wątkiem! Nazwa XXX jest przypadkowa, na niczym się nie wzoruje:) NAND Aktualnie na warsztacie mam trzy modele. Każdy z nich jest w jakimś stopniu ukończony. Wiem, że zaczynanie czegoś nowego, przy nie skończonych modelach nie jest za dobre, no ale miałem straszną ochotę wystartować w dziale Sci-fi Pozdrawiam serdecznie!:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 Ooooo. Super, będzie ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Września 2017 Super Moderator Share Napisano 8 Września 2017 Każdy z nich jest w jakimś stopniu ukończony. Jak trzeba ukończyć model, żeby był "w jakimś stopniu ukończony", wytłumacz nam to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 8 Września 2017 Autor Share Napisano 8 Września 2017 Każdy z nich jest w jakimś stopniu ukończony. Jak trzeba ukończyć model, żeby był "w jakimś stopniu ukończony", wytłumacz nam to? Model w jakimś stopniu ukończony.No, chodziło mi o to, że np. nie pomalowany, bez śladów eksploatacji, sklejony w połowie, bez kalkomanii coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DP100 Napisano 8 Września 2017 Share Napisano 8 Września 2017 Ale się chłopaka czepiacie Dajcie mu ponieść się fantazji. A poza tym zaczynanie kolejnych modeli daje czasem możliwość spojrzenia na ten rozgrzebany z innej perspektywy. Czasem człowiek czegoś się nauczy w międzyczasie, z czym nie mógł sobie poradzić. I nie wierzę, że znajdzie się tutaj taki, który z ręką na sercu może powiedzeć, że zaczyna następny model jak poprzedni(e) są już gotowe do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 15 Września 2017 Autor Share Napisano 15 Września 2017 (edytowane) Ale się chłopaka czepiacie Dajcie mu ponieść się fantazji. A poza tym zaczynanie kolejnych modeli daje czasem możliwość spojrzenia na ten rozgrzebany z innej perspektywy. Czasem człowiek czegoś się nauczy w międzyczasie, z czym nie mógł sobie poradzić. I nie wierzę, że znajdzie się tutaj taki, który z ręką na sercu może powiedzeć, że zaczyna następny model jak poprzedni(e) są już gotowe do galerii. Dobrze prawisz! Przez najbliższy czas na warsztacie nic się nie działo z powodu szkoły. Jednym słowem zastój Dziś wieczorkiem, trochę posiedziałem i udało mi się narysować podstawowe części z których zbuduję Objecta XXX. Teraz naniosę to na Plastik grubości 0,75mm i będę ciachał! Edytowane 16 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 Przez najbliższy czas na warsztacie nic się nie działo z powodu szkoły Szkoła nie zając. Nie ucieknie. A konkurs niebawem się skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 16 Września 2017 Autor Share Napisano 16 Września 2017 Przez najbliższy czas na warsztacie nic się nie działo z powodu szkoły Szkoła nie zając. Nie ucieknie. A konkurs niebawem się skończy. , do końca konkursu jeszcze sporo czasu. Zdążę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 18 Września 2017 Autor Share Napisano 18 Września 2017 Z plastiku (grubość 0.75mm) wyciąłem sobie kilka części, potrzebnych do budowy „korpusu”. Skleiłem z nich wspomniany wcześniej korpusik. Następnie otworzyłem swoje pudło z różnorakimi częściami… i potem to już poszłooo! Posiedziałem kilka godzin i udało się już skleić zarys modelu. W zasadzie to wyszedł z tego taki „piekielny pies”. Osoby które lubią się czepiać i się nudzą, mogą mi zarzucić, że model skleiłem poza konkursem i teraz tylko wrzucam fotki. Wiem, że to może tak wyglądać, ale z racji, że nie mam stałego miejsca do fotografowania, a robota szła tak szybko, gładko i przyjemnie, nie chciało mi się przerywać pracy, aby cyknąć fotkę,więc wyszło jak wyszło. To tak dla formalności, żeby nikomu nie przyszło nie wiadomo co do głowy Wracając do modelu, to z tych dużych części, prócz nóg, to już prawie wszystko. Kolejnym etapem prac będzie detalowanie modelu. Ale o tym nie dziś! Zapraszam na mała porcję fotek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Te samolociki to wywal bo kiepsko to wygląda.... albo skrzydła im obetnij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 19 Września 2017 Autor Share Napisano 19 Września 2017 Te samolociki to wywal bo kiepsko to wygląda.... albo skrzydła im obetnij... Spróbuję coś wykombinować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Czy cos tutaj się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 hmm. Pomysł ciekawy. Zrobić coś z niepotrzebnych rzeczy jakie pozostały po różnych modelach itp. Jednak złożone zostało to w sposób taki nieprzemyślany do końca. To tu. to tam. i jakoś to będzie. I tak właśnie jakoś to wygląda. Aby było. Całkiem fajnie ale nie do końca. Żeby to nabrało to sensu to musiałby jakiś inżynier przy tym grzebać w warsztacie (winetka). Inaczej każdy to będzie widział w sposób jaki wyobraźnia mu na to pozwala. Ja przynajmniej tak to widzę. Nie wiem czy inni mają podobne odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Października 2017 Share Napisano 7 Października 2017 Czy cos tutaj się dzieje? To samo, co z lotniskowcem i innymi modelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 7 Października 2017 Autor Share Napisano 7 Października 2017 Czy cos tutaj się dzieje? TAK, cały czas działam, niedługo kolejne fotki:) hmm.Pomysł ciekawy. Zrobić coś z niepotrzebnych rzeczy jakie pozostały po różnych modelach itp. Jednak złożone zostało to w sposób taki nieprzemyślany do końca. To tu. to tam. i jakoś to będzie. I tak właśnie jakoś to wygląda. Aby było. Całkiem fajnie ale nie do końca. Żeby to nabrało to sensu to musiałby jakiś inżynier przy tym grzebać w warsztacie (winetka). Inaczej każdy to będzie widział w sposób jaki wyobraźnia mu na to pozwala. Ja przynajmniej tak to widzę. Nie wiem czy inni mają podobne odczucia. Ciekawy komentarz Słuszne spostrzeżenia. "Charakteru" modelu nie zmienię, no ale z podstawką, spróbuję pokombinować, aby "wpasowała" się w model. Dzięki za konstruktywną opinię! Czy cos tutaj się dzieje? To samo, co z lotniskowcem i innymi modelami Jasnowidz, się znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 22 Października 2017 Autor Share Napisano 22 Października 2017 No to jedziemy dalej! Kilka zaległych zdjęć modelu. Dodałem parę drobiazgów i wstępnie "ukształtowałem" nogi tej maszyny. Co do podstawki to wykombinowałem, że mój piekielny piesek będzie stał na jakimś starym, opuszczonym, postapokaliptycznym złomowisku. Mam nadzieję, że taka podstawka będzie choć w pewnym stopniu pasowała do modelu. No nic, kilka zdjęć modelu i zaczętej podstawki... Na koniec zdjęcie z bliźniaczym projektem. Zapraszam do zapoznania się z jego wątkiem warsztatowym: viewtopic.php?f=115&t=57264 Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAND Napisano 22 Października 2017 Share Napisano 22 Października 2017 To raczej przypomina kurę a nie psa, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 22 Października 2017 Autor Share Napisano 22 Października 2017 To raczej przypomina kurę a nie psa, hehe A, no rzeczywiście ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi