DarkWing Napisano 27 Listopada 2017 Autor Napisano 27 Listopada 2017 Powoli, powoli warsztat z Bismarckiem zbliża się do końca... można powiedzieć, że już czuć powiew morskiej bryzy Wykończyłem wieże nadbudówek Radary Komin Średnią artylerię Żurawie I w końcu mogłem wszystko wkleić na swoje miejsce Niestety coraz ciężej zrobić zdjęcia całości, po prostu brakuje tła :(... Muszę kupić większy arkusz folii... Teraz zostały mi jeszcze do pomalowania Ardo i do wklejenia relingi oraz olinowanie i anteny. Oczywiście Trumpeter jak zawsze nawet nie wspomina o tych ostatnich. Blaszki z relingami owszem są (chwała im za to, bo już np. u Tamiya nie zawsze jest to takie oczywiste) ale już instrukcje nawet jednym słowem czy obrazkiem nie wspomina nic o relingach. Podobnie rzecz ma się z antenami i olinowaniem.... hm... ciekawe. Myślę, że jeszcze jeden wpis w warsztacie i zaproszę do galerii a okręt powędruje do gabloty... Cytuj
blacman Napisano 27 Listopada 2017 Napisano 27 Listopada 2017 ja bym jeszcze bardziej umorusał czopuch komina. On raczej był czarny. Przynajmniej w tylnej części. po za tym - PIERWSZA KLASA ! Cytuj
spiton Napisano 27 Listopada 2017 Napisano 27 Listopada 2017 Model w tej skali bez relingów, to wyczyn na miarę światową ,_)) Cytuj
Dorotka Napisano 27 Listopada 2017 Napisano 27 Listopada 2017 Model w tej skali bez relingów, to wyczyn na miarę światową ,_)) ... podzielam zdanie spitona co do relingów Blaszki z relingami owszem są Cytuj
unicaunica Napisano 27 Listopada 2017 Napisano 27 Listopada 2017 drucianka przecież nie musi być wszędzie ;) tylko tego camo szkoda :/ Cytuj
Dorotka Napisano 27 Listopada 2017 Napisano 27 Listopada 2017 drucianka przecież nie musi być wszędzie ;)tylko tego camo szkoda :/ Teraz zostały mi jeszcze do pomalowania Ardo i do wklejenia relingi oraz olinowanie i anteny. Cytuj
spiton Napisano 27 Listopada 2017 Napisano 27 Listopada 2017 Model w tej skali bez relingów, to wyczyn na miarę światową ,_)) ... podzielam zdanie spitona co do relingów Blaszki z relingami owszem są No to nici z Wyczynu. Ale to oczywiście dobrze ,_) ciekaw jestem jak ci pójdzie lepienie relingów na końcu budowy. Cytuj
DarkWing Napisano 28 Listopada 2017 Autor Napisano 28 Listopada 2017 druty będą... spokojnie... coś ktoś nie doczytał ? Wczozraj od 17 do 01 siedziałem.... masakra jakie to delikatne, jakie malutkie, jakie nieposłuszne.... Zaraz, a może to moje łapska już nie takie co 10 lat temu... bo oczy to już dawno żyją wspomnieniem Melduję, że relingi: - na pokładzie - są - lewa burta - nadbudówki - są - prawa burta - plan na dzisiaj - liny - plan na jutro - ostatnia drobnica - plan na pojutrze - weekend - "WODOWANIE" - next week - GALERIA postaram się jutro podrzucić zdjęcia... ciągle jeszcze nie mam tła na całość :( Cytuj
unicaunica Napisano 28 Listopada 2017 Napisano 28 Listopada 2017 tło dla całości nie może być inne HMS Rodney ;) Cytuj
DarkWing Napisano 30 Listopada 2017 Autor Napisano 30 Listopada 2017 Miałem swoje plany ale życie miało swoje... i wygrało . Jednak z niewielkim opóźnieniem wrzucam obiecane relingi... Po wklejeniu wszystkich relingów zrobię gdzieniegdzie mały retusz... Cytuj
Szydercza Gała Napisano 30 Listopada 2017 Napisano 30 Listopada 2017 w 1:200 te fototrawki wyglądają MEGA PLASKATO Cytuj
Dorotka Napisano 2 Grudnia 2017 Napisano 2 Grudnia 2017 w 1:200 te fototrawki wyglądają MEGA PLASKATO "Plaskate" fototrawionki przy nie pomalowanym "pasami" kominie, jego szarej "końcówce" i braku ciemno szarego na 150-tkach to drobiazg. Ale pomijając merytorykę całość robi wrażenie Cytuj
DarkWing Napisano 4 Grudnia 2017 Autor Napisano 4 Grudnia 2017 No i nadszedł czas na wodowanie.... Zanim jednak to nastąpi, ostatnie fotki warsztatowe Olinowanie, anteny Ardo i... już. To koniec Okręt oficjalnie skończony ale warsztat jeszcze otwarty. Do skończenia został bonus - wieża głównej artylerii wraz z cytadelą. Już teraz dziękuję wszystkim za śledzenie wątku, wszelkie wpisy i zapraszam do galerii... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi