Szydercza Gała Napisano 21 Listopada 2017 Share Napisano 21 Listopada 2017 Ja. Jest paskudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 27 Listopada 2017 Autor Share Napisano 27 Listopada 2017 Powoli, powoli warsztat z Bismarckiem zbliża się do końca... można powiedzieć, że już czuć powiew morskiej bryzy Wykończyłem wieże nadbudówek Radary Komin Średnią artylerię Żurawie I w końcu mogłem wszystko wkleić na swoje miejsce Niestety coraz ciężej zrobić zdjęcia całości, po prostu brakuje tła :(... Muszę kupić większy arkusz folii... Teraz zostały mi jeszcze do pomalowania Ardo i do wklejenia relingi oraz olinowanie i anteny. Oczywiście Trumpeter jak zawsze nawet nie wspomina o tych ostatnich. Blaszki z relingami owszem są (chwała im za to, bo już np. u Tamiya nie zawsze jest to takie oczywiste) ale już instrukcje nawet jednym słowem czy obrazkiem nie wspomina nic o relingach. Podobnie rzecz ma się z antenami i olinowaniem.... hm... ciekawe. Myślę, że jeszcze jeden wpis w warsztacie i zaproszę do galerii a okręt powędruje do gabloty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 27 Listopada 2017 Share Napisano 27 Listopada 2017 ja bym jeszcze bardziej umorusał czopuch komina. On raczej był czarny. Przynajmniej w tylnej części. po za tym - PIERWSZA KLASA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Listopada 2017 Share Napisano 27 Listopada 2017 Model w tej skali bez relingów, to wyczyn na miarę światową ,_)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Listopada 2017 Share Napisano 27 Listopada 2017 Model w tej skali bez relingów, to wyczyn na miarę światową ,_)) ... podzielam zdanie spitona co do relingów Blaszki z relingami owszem są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 27 Listopada 2017 Share Napisano 27 Listopada 2017 drucianka przecież nie musi być wszędzie ;) tylko tego camo szkoda :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Listopada 2017 Share Napisano 27 Listopada 2017 drucianka przecież nie musi być wszędzie ;)tylko tego camo szkoda :/ Teraz zostały mi jeszcze do pomalowania Ardo i do wklejenia relingi oraz olinowanie i anteny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Listopada 2017 Share Napisano 27 Listopada 2017 Model w tej skali bez relingów, to wyczyn na miarę światową ,_)) ... podzielam zdanie spitona co do relingów Blaszki z relingami owszem są No to nici z Wyczynu. Ale to oczywiście dobrze ,_) ciekaw jestem jak ci pójdzie lepienie relingów na końcu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 28 Listopada 2017 Autor Share Napisano 28 Listopada 2017 druty będą... spokojnie... coś ktoś nie doczytał ? Wczozraj od 17 do 01 siedziałem.... masakra jakie to delikatne, jakie malutkie, jakie nieposłuszne.... Zaraz, a może to moje łapska już nie takie co 10 lat temu... bo oczy to już dawno żyją wspomnieniem Melduję, że relingi: - na pokładzie - są - lewa burta - nadbudówki - są - prawa burta - plan na dzisiaj - liny - plan na jutro - ostatnia drobnica - plan na pojutrze - weekend - "WODOWANIE" - next week - GALERIA postaram się jutro podrzucić zdjęcia... ciągle jeszcze nie mam tła na całość :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 28 Listopada 2017 Share Napisano 28 Listopada 2017 tło dla całości nie może być inne HMS Rodney ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 30 Listopada 2017 Autor Share Napisano 30 Listopada 2017 Miałem swoje plany ale życie miało swoje... i wygrało . Jednak z niewielkim opóźnieniem wrzucam obiecane relingi... Po wklejeniu wszystkich relingów zrobię gdzieniegdzie mały retusz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Listopada 2017 Share Napisano 30 Listopada 2017 w 1:200 te fototrawki wyglądają MEGA PLASKATO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Grudnia 2017 Share Napisano 2 Grudnia 2017 w 1:200 te fototrawki wyglądają MEGA PLASKATO "Plaskate" fototrawionki przy nie pomalowanym "pasami" kominie, jego szarej "końcówce" i braku ciemno szarego na 150-tkach to drobiazg. Ale pomijając merytorykę całość robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Grudnia 2017 Share Napisano 2 Grudnia 2017 mi się tam podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 4 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2017 No i nadszedł czas na wodowanie.... Zanim jednak to nastąpi, ostatnie fotki warsztatowe Olinowanie, anteny Ardo i... już. To koniec Okręt oficjalnie skończony ale warsztat jeszcze otwarty. Do skończenia został bonus - wieża głównej artylerii wraz z cytadelą. Już teraz dziękuję wszystkim za śledzenie wątku, wszelkie wpisy i zapraszam do galerii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi