Melnikov Napisano 17 Listopada 2017 Autor Share Napisano 17 Listopada 2017 Nie masz cieńszych? Te są za grube i nie będzie to wyglądało zbyt dobrze. Nie mam właśnie. Rozwaliłem jakiś kabel sieciowy i z niego wyjąłem przewody, są cieńsze, ale nie mają odpowiednich kolorów. Masz może pomysł skąd wygrzebać cienkie kable? Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 17 Listopada 2017 Share Napisano 17 Listopada 2017 Wygrzeb z jakiś kabli sygnałowych-sterujących. Już lepsze będą pojedyncze przewody z kabla od sieci komputerowej tzw. 'skrętki'. Kable telefoniczne też lepsze. Automatyka przemyslowa itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Listopada 2017 Super Moderator Share Napisano 17 Listopada 2017 Mam odpowiednie dla Ciebie o średnicy fi=0,5mm z koszulką czerwoną i czarna. Pochodzą z kabla USB z ładowarki do jakiegoś Iphone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 17 Listopada 2017 Autor Share Napisano 17 Listopada 2017 Mam odpowiednie dla Ciebie o średnicy fi=0,5mm z koszulką czerwoną i czarna. Pochodzą z kabla USB z ładowarki do jakiegoś Iphone. O... To dziś rozwalę jakiś kabel USB i zobaczę co da się zrobić ;-) Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Listopada 2017 Share Napisano 17 Listopada 2017 Polecam ołów wędkarski w postaci drucików o różnych średnicach. Doskonale się maluje, a jeszcze lepiej układa. Do nabycia na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 17 Listopada 2017 Autor Share Napisano 17 Listopada 2017 Polecam ołów wędkarski w postaci drucików o różnych średnicach. Doskonale się maluje, a jeszcze lepiej układa. Do nabycia na Allegro. Dzięki za wskazówkę. Będę musiał się rozejrzeć za tym ołowiem ;) A póki co wyciągnąłem z kabla USB przewody. Czarny to "stary" kabel, a czerwony to przewód z kabla USB. Różnica jest zauważalna ;) Czekając aż bachorek zaśnie podłubię przy Delo, a potem malowanie Dakoty ;) Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Listopada 2017 Super Moderator Share Napisano 17 Listopada 2017 Od razu lepiej wygląda z tym cieńszym przewodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 19 Listopada 2017 Autor Share Napisano 19 Listopada 2017 Zostały jeszcze do wycięcia z wyprasek lusterka i wycieraczki. Oraz do zrobienia panel sterujący pod podświetlenie i wyszlifowanie łączeń na tym dziwnym dynksie, który oplata tył wehikułu. Reszta gotowa ;) Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 19 Listopada 2017 Autor Share Napisano 19 Listopada 2017 Panel sterujący prawie zrobiony. Wymyśliłem sobie taki sposób, że nawiercę otworki i przez nie będzie przebijać światło. Na te panele nakleję kawałki przezroczystego plastiku, na który wcześniej nakleję kalkomanie z zestawu. Ów przezroczysty plastik to nic innego jak szybka od modelu Sd Kfz 7 1:72 Revella. Cienki jak kartka i idealnie nada się do tego. Moja wersja jest trochę większa od zestawowej, ponieważ dopasowałem ją do wielkości kalek ;) Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Listopada 2017 Super Moderator Share Napisano 20 Listopada 2017 Musisz panel pomalowac, kilka razy ciemną farbą, bo będzie światło przebijało na całym panelu, a nie na otworkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 20 Listopada 2017 Autor Share Napisano 20 Listopada 2017 Musisz panel pomalowac, kilka razy ciemną farbą, bo będzie światło przebijało na całym panelu, a nie na otworkach. Luźna guma. Wiem co robię ;-) Mam swój plan na 'uszczenienie' całego modelu. Jak już pewnie zauważyłeś tam gdzie jest flux capacitor nic nie prześwituje ;-) Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 20 Listopada 2017 Autor Share Napisano 20 Listopada 2017 Żeby nie było, że jestem zamknięty na sugestie innych. Postanowiłem połączyć technikę jawkersa i swoją. Panel wygląda tak. Na zbliżeniach nie jest zbyt apetyczny, ale myślę, że spełni swoje zadanie. Muszę dokleić jeszcze dwa elementy, ale to na sam koniec jak już będzie pomalowane wnętrze ;) Siła światła będzie w razie potrzeby osłabiona. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 20 Listopada 2017 Autor Share Napisano 20 Listopada 2017 Kolejnymi rzeczami, które zostały mi do zrobienia chałupniczymi sposobami, to kierunkowskazy. W modelu były odlane wraz z całą budą. Wyciąłem otwory i od dłuższego czasu zastanawiałem się jak je zrobić, aby dobrze wyglądały. I dziś doznałem olśnienia. Na biurku walały mi się opaski zaciskowe. Nie mam pojęcia dlaczego je tu położyłem. Może to przeznaczenia? ;> I w taki oto sposób fragmenty opaski stały się kloszami kierunkowskazów. Uprzedzając komentarze... mimo, że to kierunkowskazy w filmie paliły się światłem ciągłym ;P Tak samo jak i w galerii google'a jest wiele fotek Delo z zapalonymi światłami ;). Klosze będą pomalowane farbą przezroczystą firmy tamiya. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 21 Listopada 2017 Share Napisano 21 Listopada 2017 Super pomysł z opaskami - kierunkowskazami :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Listopada 2017 Share Napisano 21 Listopada 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 22 Listopada 2017 Autor Share Napisano 22 Listopada 2017 No i kolejne elementy podświetlenia gotowe. Muszę jeszcze tylko poprzykładać wszystko, poprzyglądać się co jeszcze ogarnąć z tego co sobie założyłem i czas na mycie. Chyba jutro psiknę wnętrze podkładem. Specjalnie wziąłem wolny czwartek i piątek w pracy, aby podziałać z modelami ;) Do wnętrza tych małych zegarów chyba wleję clearfixa. Zobaczę co wyjdzie z tego ;) Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Listopada 2017 Share Napisano 22 Listopada 2017 Specjalnie wziąłem wolny czwartek i piątek w pracy, aby podziałać z modelami ;) Mołodiec! Na pohybel szefom! PS. Trzymam kciuki, żebyś zdążył! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 22 Listopada 2017 Share Napisano 22 Listopada 2017 Do wnętrza tych małych zegarów chyba wleję clearfixa. Zobaczę co wyjdzie z tego ;) Pozdrawiam Mel Rozważ jeszcze CA. Powinno bycbyć bardziej przejrzyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 22 Listopada 2017 Autor Share Napisano 22 Listopada 2017 Do wnętrza tych małych zegarów chyba wleję clearfixa. Zobaczę co wyjdzie z tego ;) Pozdrawiam Mel Rozważ jeszcze CA. Powinno bycbyć bardziej przejrzyste. To nie ma być przejzyste. Chodzi tylko o wypełnienie otworów ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 23 Listopada 2017 Share Napisano 23 Listopada 2017 To faktycznie Clearfix się nada :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 25 Listopada 2017 Autor Share Napisano 25 Listopada 2017 Podkład położony, poprawione niedoskonałości i przygotowane oszklenia do malowania. Jutro malowanie właściwe ;) Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 25 Listopada 2017 Share Napisano 25 Listopada 2017 Dla pewności użyłbym jeszcze maskola, żeby potem dramatu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Listopada 2017 Share Napisano 26 Listopada 2017 Super wychodzi ta cała "elektryka" Trzymam kciuki za udany finish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 26 Listopada 2017 Autor Share Napisano 26 Listopada 2017 Dla pewności użyłbym jeszcze maskola, żeby potem dramatu nie było. Dramatu nie powinno być ;) Super wychodzi ta cała "elektryka" Trzymam kciuki za udany finish Dzięki za słowa uznania. Baza. Jeden kolor już jest. Chwila odpoczynku po całym dniu z modelem i będę malował czarne elementy. Pozdrawiam Mel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 27 Listopada 2017 Autor Share Napisano 27 Listopada 2017 No i góra zrobiona. Jeszcze tylko pinwash. Ale to będzie robione razem z C-47. Jutro, a w sumie dziś, wnętrze. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi