chorąży Napisano 2 Listopada 2017 Share Napisano 2 Listopada 2017 Cóż zaczynam kolejną dłubanine, tym razem Rosyjski Mraap Spodobał się, kupiłem, miał trafić do "przechowalni" na kiedyś, ale trzeba było jechać z rodziną na wekkend a rozbabranego leo2a5 w trakcie malowania " szkoda było brać więc padło na kamaza Pudło - solidny wymiar środek, jak poniżej w sumie 4 ramki, kadłub, opony miękkie, puste Opony, Michelin wieksze niż ma "Rosomak" no i od groma i ciut, ciut śladów po wypychaczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 2 Listopada 2017 Autor Share Napisano 2 Listopada 2017 No i dłubanina, zapodaj limituje do 5 zdjęć, ciekawe jak długo bedą widoczne, z jakich hostingów korzystacie ?? ps.. no i dłubanina czyli 1/2 wanny i szlifowanie śladów po wypychaczach, w wiekszosci niepotzrebnie, bo przykrywają zasobniki i dalej, czyli lustrzane odbicie ... i kolejna godzina... a pomysł producenta na ruchome "koła" porażka czyli przytapianie przy pomocy goracego grota osi obrotu i kół i instalacji kierujacej czyli drążków skrętnych dla każdej pary kół osobno Pierwsza przymiarka, bo kadłub bardzo długi, a instrukcja tradycyjnie, niedomówienia, jak to u Takom-a Porównanie gabarytów z Rosomakiem, "wielki drań" ten Ruski dobra i teraz pat bo nie mam doklumentacji jak malować i kabinę kierowców i desantu ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 2 Listopada 2017 Share Napisano 2 Listopada 2017 No i dłubanina, zapodaj limituje do 5 zdjęć, ciekawe jak długo bedą widoczne, z jakich hostingów korzystacie ?? flickr, bardzo przyjemny do przechowywania zdjęć. Model też, bardzo przyjemnie się zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 2 Listopada 2017 Share Napisano 2 Listopada 2017 Na necie som zdjęcia środka, szybko ci poszło zawieszenie, jak tam kalki i kogucik doszły ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 2 Listopada 2017 Share Napisano 2 Listopada 2017 Środek biały złamany jakaś szarością, fotele czarne wyściełane sky’ej (??) wiec farba pół mat by się świeciły trochu, czasami są zielone pokrowce założone na fotele, Podłoga widziałem i szara wykładzinę i czarna. A tu zajawka co by ci się nie nudziło przy budowie Jeśli będzie wersja MP to jak znalazł na Syrię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 2 Listopada 2017 Autor Share Napisano 2 Listopada 2017 Te znalazłem, tylko w modelu jest "inne" wyposażenie, nie wiem spróbuje wystawic w stanie jak pobabrałem czyli tło "biały, brudny" elektronika obudowa czarne itd... Mam słabe światło wiec z góry pzrepraszam za jakość zdjecia.... Oczywiście to dopiero poczatek "babrania" , a co do układu i zawieszenia to wbrew pozorom nie jest takie tragiczne, tylko prawie wszystko trzeba "gradować" bo są naprawde drobne nadlewki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 2 Listopada 2017 Autor Share Napisano 2 Listopada 2017 Nie mogłem się powstrzymać i "stanął" na 3 kołach. Konstrukcja czyli 5 częsci + opona wydawały się durne, ale jest dobrze przemyślana i umożliwia bezawaryjne i bardzo trwałe połączenie z osiami, a także z "ta" konstrukcją drążków skrętnych, i całkiem trwale współpracuje, więc cofam moje krytyczne słowa wobec "patentu' z zgrzewaniem na ciepło osi. Warto ... .. i już nie zaśmiecam, jutro kupie karton na "tło"... o qrde, widać nieoszlifowaja kolumne kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 3 Listopada 2017 Share Napisano 3 Listopada 2017 A już myślałem, że Ty tylko Polaków budujesz... Ciekawa maszyna, mam na składzie... Lecą do mnie kalki i kogut do wersji syryjskiej... Może z początkiem przyszłego roku coś zacznę dłubać... Skąd figurki..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 3 Listopada 2017 Autor Share Napisano 3 Listopada 2017 A już myślałem, że Ty tylko Polaków budujesz... Ciekawa maszyna, mam na składzie... Lecą do mnie kalki i kogut do wersji syryjskiej... Może z początkiem przyszłego roku coś zacznę dłubać... Skąd figurki..? Figurki - standardowa Zvezda (nr. 3665) w zasadzie figurki dyżurne i do "Tigra" i do UAZ-a a fajnie się je skleja, tylko przypadłość : dłonie przytwierdzone do broni co w niektórych przypadkach generuje dodatkowe "kłopoty" Zamówiłem kalki i "koguta" ale nie "przyleciały" i też planuję "syryjską" z "paskiem", skąd zamawiałeś ? Co buduję ? w zasadzie wszystko co mi się spodoba, albo z tego co mam na "składzie" czyli zaczynając od I wojny światowej z "naciskiem" na 100 Pułk Ziemi Cieszyńskiej a kończąc na Federacji Rosyjskiej, jednak z naciskiem na to co Polskie czyli np: sklejałem "mardera a2" bo nim kolega z klasy "powoził", po tym jak w latach 80 przeniósł się do Rajchu, a teraz szukam dokumentacji do: "Rosomaka" o nazwie własnej: "Rudy 102" niestety zero odzewu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 3 Listopada 2017 Share Napisano 3 Listopada 2017 Zamawiał mi fanty kolega Wojtek, gdzieś z ruskiego Ebaya... Po ok. 2 tygodniach wczoraj dostałem info, że już doszły i niebawem wysyła do mnie Jeszcze koła i będzie gitara... Wrzuć więcej galerii swoich modeli; rosomak już skończony..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 3 Listopada 2017 Autor Share Napisano 3 Listopada 2017 Zamawiał mi fanty kolega Wojtek, gdzieś z ruskiego Ebaya... Po ok. 2 tygodniach wczoraj dostałem info, że już doszły i niebawem wysyła do mnie Jeszcze koła i będzie gitara... Wrzuć więcej galerii swoich modeli; rosomak już skończony..? Modele do Galerii może kiedyś Rosomak jak na zdjęciu porównawczym, a teraz dodatkow robi furorę (zza szyby) u mojej 2 letniej wnuczki. Po kamazie planuje kolejnego Rosomaka, właśnie chciałem tego "Rudy 102" jak nie będzie odzewu to napiszę/poproszę Autora Książki o udostępnienie tego zdjęcia. A co do Hammer-owców to zamieścił ciekawe zdjęcie pick-upa (MENG) z znaczkiem powietrzno desantowej na drzwiach i nazwie własnej "Karbala", o tym też szukam... Jak otrzymasz "koguta" to wystaw zdjęcie. Ewentualnie czy mógłbym skorzystać z Twoich kontaktów żeby zamówić "koguta" ? Ale bez zobowiązań, bo wiem że teraz trudno "tam" kupować, a mi aż tak nie zależy, najwżej popełnię "odlew" albo inne barwy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 6 Listopada 2017 Autor Share Napisano 6 Listopada 2017 Porwdźcie jak uzyskać zielonkawy odcień "szyb:". Czy to co proponują a więc trysnąć Crystal preiscope green a.mig 096 czy szukać folii ewentualnie inne patenty. Czy jeszcze ktos ma problemy z farbami pactry ? Po raz kolejny nie mogę malować, tak jakby miały zbyt mało pigmentu. Mam starą zcarną i jest ok. Piopzrednie modele suv-made na strażacko czerwono, wyszła "transparentna" i to kilkukrotnie, póxniej 3 kolory NATO i sytuacja ta sama, teraz kupiłem nową Dark green i identyczna sytuacja. Maluje bez rocieńczalnika na takich samych jak od zawsze parametrach kompresora i tym samym aerografem. Czy nie zmienili skąłdu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 13 Listopada 2017 Autor Share Napisano 13 Listopada 2017 Dla pozycjonowania Kamaz "sie dłubie", jest po 2 filtrze jeszcze "pierdołki" i inne kable - no i wyzwanie: czyli wycieraczki. Jak bedzie jaśniej to lepsze zdjecia wystawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 17 Listopada 2017 Autor Share Napisano 17 Listopada 2017 Cóz, kolejny krok, ale oczywiście i niestety"kogut" nie dotarł, więc ogólne: "biedronkowanie" a "barwy" z Syrii muszą poczekać a teraz wysycha i czeka na filtr: .. .. .. a przy okazji "zareklamuje" świtna książkę dla miłosników Polskiej broni "Dziennik Dowódcy Rosomaka" Jacek Dutkiewicz, Redakcja Marcin Ogdowski. Tam znajdziemy zdjęcia Rosomaków i nie tylko. ps. artefakt, kamień podniesiony z Syryjskiej pustyni, tyle lat leżał w pudełku, pachnie Syrią nadal a jakie przywołuje wspomnienia ( Orientu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 3 Lipca 2018 Share Napisano 3 Lipca 2018 Świetny kolejny Typhoon-K na forum podobają mi się te pojazdy i chętnie u siebie bym je wkomponował w ZONE jako wozidło MONOLITU, ale nie mogę mieć nic nowszego niż z 2006r, więc zostaje mi TIGR. Chyba, że jakiś autor o nim wspomni tak jak o pociągu pancernym. Sorry za zaśmiecanie tematu. Świetny model bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 3 Lipca 2018 Autor Share Napisano 3 Lipca 2018 mój tajfun "się odkopał" , też kombinowałem z nim w "strefie" ale jak na razie nie znalazłem opisu w książkach. Tigr, faktycznie są co najmniej 3 sceny, a że poprzednia wersja to polecam i menga i zvezde, oba fajnie się skleja i wychodzą efektowne modele, z czystym sumieniem polecam, a mój tak jak niżej wygląda i jest "po przejsciach" 2 miesięcy na wystawie, a i przepraszam za jakość zdjęć, nadal "nie dorobiłem się brystolu" na komorę do zdjęć ... Podziwiam Wasze publikacje w S-F zwłaszcza stalker i przenicowany.... , ale tam wszystkie są świetne .... ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 3 Lipca 2018 Autor Share Napisano 3 Lipca 2018 Zapomniałem o ostatniej gwieździe Zvezdy czyli o "zwykłym" kamazie, takze pasuje do klimatów a składa się jak klocki "lego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 3 Lipca 2018 Share Napisano 3 Lipca 2018 A żeś natrzaskał tych ruskich wozideł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 3 Lipca 2018 Autor Share Napisano 3 Lipca 2018 A żeś natrzaskał tych ruskich wozideł... one mają pewnego rodzaju duszę (przynajmniej ja tak uważam) poza tym i ekonomicznie (modele) i kulturowo bo można w Polskich barwach. Ale teraz makieta, nie przypuszczałem, że jest tak pracochłonna, a poza tym też chcę "ekonomicznie" a poza tym bez planu, więc ciągle coś albo nie wyjdzie albo zmienię, czyli zabawa, poza tym wnuczka mi "koryguje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 15 Października 2018 Share Napisano 15 Października 2018 Szkoda, że nie korzystasz z Imgura jako hostingu do fotek bo chętnie bym je znowu zobaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Października 2018 Share Napisano 15 Października 2018 No... Zdjęcia wcięło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 15 Października 2018 Autor Share Napisano 15 Października 2018 Wróce z wyjazdu to wystawię, wprawdzie nic ciekawego ale do środy powinny wrocić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 15 Października 2018 Share Napisano 15 Października 2018 Miałbym takie pytanie jakiej średnicy są te koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 16 Października 2018 Share Napisano 16 Października 2018 mój tajfun "się odkopał" , też kombinowałem z nim w "strefie" ale jak na razie nie znalazłem opisu w książkach. Tigr, faktycznie są co najmniej 3 sceny, a że poprzednia wersja to polecam i menga i zvezde, oba fajnie się skleja i wychodzą efektowne modele, z czystym sumieniem polecam, a mój tak jak niżej wygląda i jest "po przejsciach" 2 miesięcy na wystawie, a i przepraszam za jakość zdjęć, nadal "nie dorobiłem się brystolu" na komorę do zdjęć ... Podziwiam Wasze publikacje w S-F zwłaszcza stalker i przenicowany.... , ale tam wszystkie są świetne .... ... pozdrawiam hmmmm no nie tak do końca, Tigr faktycznie występuje w jednej z części Gołkowskiego ale Typhoon chyba opisany jest w trylogii S.Nieściura - "Wedle Zasług" chociaż nie jestem pewien. Pawiem ci jak zapytam, na razie męczyłem go o markę traktora jakim jeździli jego myśliwi bo przygotowuję się do nowych warsztatów i zbieram materiały. Nie chce ci marudzić, ale jak wrócisz to wrzuć foty na wszystkich swoich warsztatach na Imgura albo Fotosika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 16 Października 2018 Share Napisano 16 Października 2018 Miałbym takie pytanie jakiej średnicy są te koła Gumiaki Takoma średnica 38,8mm, szerokie na 18mm Zywiczne DefModel średnica 38,8mm ale szerokość 17,1mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi