Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No widzisz, a ja znalazłem info, cięte są na 2-metrowe odcinki. I tak też pociąłem.

Ale faktycznie mam nadzieję, że informacje zawarte w tym wątku kiedyś komuś się przydadzą.

• Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Dawno tu nie zaglądałem - podstawka bajera

Misiek ma 100% racji - stosy segregują gatunkowo

Dzięki. Można zobaczyć w Mińsku Mazowieckim na wystawie, razem z Luną, SCUDem i kompleksem Bereg/Rubezh.

Wprawdzie jeszcze trochę przykurzyć bo odstaje od podstawki i pomalować na czerwono wnętrze hamulca wylotowego ale zawiozłem.

A co do stosów to teraz to się, wróć możecie tylko ponarzekać. Nie do ruszenia.

Napisano

Świetna robota tym bardziej, że Dana to pojazd, który bardzo mi się podoba .

P.S. Kilka dni temu przeglądając warsztat, zastanawiałem się, czy wywiąże się dyskusja o "wyrobionym" drewnie .

Jako młody chłopak, kilka razy miałem okazję pomagać przy robieniu tzw. "metrów" na opał. Nie pamiętam szczegółów o cechowaniu, oznakowaniu ( zresztą przez te lata przepisy też się pewnie zmieniły ), niemniej ze swej strony dodam, że często stosuje się nacięcie pionowych kołków, by ukośne podpórki miały się o co właśnie wesprzeć ( w lesie nie stosuje się raczej gwoździ - to na pewno się nie zmieniło ).

Mniej więcej tak to by wyglądało:

IMG_5693a.jpg

Oczywiście, to już taki smaczek dla potomnych .

• Super Moderator
Napisano

posadź tylko model głębiej, wszak do strzelania podpory w tak piaszczystej drodze raczej by się nie co zagłębiły... jednak Dana troszkę waży

Napisano
posadź tylko model głębiej, wszak do strzelania podpory w tak piaszczystej drodze raczej by się nie co zagłębiły... jednak Dana troszkę waży

W sumie dobry pomysł.

Moze jakies resztki pozostalosci kamuflazu - galazki,resztki siatki maskujacej, np?
Nie, ale siatkę kiedyś robiłem z gazy i oregano.