Dorotka Napisano 26 Listopada 2017 Autor Share Napisano 26 Listopada 2017 Przerzucam to forum w te i we w te i za chiny nie mogę znaleźć...Ktoś pisał niedawno o nitach rurkowych do zastosowania jako bulaje, był chyba nawet fotka, ale nie znajduję...Orientuje się ktoś?P.S. Dorotka, sory, że na Twoim podwórku, ale akurat temat podobny Fakt podobny, 3 strona wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Listopada 2017 Autor Share Napisano 29 Listopada 2017 Nadeszły "posiłki", a ja wciąż piłuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 29 Listopada 2017 Share Napisano 29 Listopada 2017 Jest! Fajnie, że zdecydowałeś się na Pontosa, a nie Mk. Jestem bardzo uważnym śledziem tego wątku Dorotka! Dawaj dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 29 Listopada 2017 Share Napisano 29 Listopada 2017 Kongo byś lepiej pomęczył, zamiast pokazywać te nazistowskie gluty z nosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek-M128 Napisano 29 Listopada 2017 Share Napisano 29 Listopada 2017 A jednak! Zobaczymy co z tego wszystkiego się ulepi. Zastanawiałem się nad tym zestawem, ale ta cena Obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Listopada 2017 Autor Share Napisano 29 Listopada 2017 Kongo byś lepiej pomęczył, zamiast pokazywać te nazistowskie gluty z nosa Napisał Facet, który w swojej ostatniej galerii epatuje wszystkich Ritterkreuzem A jednak! Zobaczymy co z tego wszystkiego się ulepi. Zastanawiałem się nad tym zestawem, ale ta cena Obserwuję Długo się wahałem ale jak szaleć to szaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 29 Listopada 2017 Share Napisano 29 Listopada 2017 Napisał Facet, który w swojej ostatniej galerii epatuje wszystkich Ritterkreuzem Po pierwsze Eisernes Kreuz'em, a po drugie jego nazistowskość drażni mnie mniej niż jego smarkowość Pomijając już fakt że samo odznaczenie jest o wiele starsze niż dwunastoletnia tysiącletnia rzesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Listopada 2017 Autor Share Napisano 29 Listopada 2017 ... jego nazistowskość drażni mnie mniej niż jego smarkowość Hm... Jak to odczuwasz? Jako nerwową sytuację? Jako silne uczucie wzburzenia? W kontekście zaniepokojenia? W odniesieniu do uczucia gniewu? A może jako amok, białą gorączkę, furię, gniew, irytację, napięcie, naprężenie, nerwację, nerwowość, pasję, podekscytowanie, podenerwowanie, podniecenie, poirytowanie, poruszenie, rozjątrzenie, rozwścieczenie, szał, szewską pasję, wrzenie, wściekłość, wzburzenie, zdenerwowanie, złość, zniecierpliwienie? Gdyby to było podenerwowanie, podminowanie, podrażnienie, pogniewanie, poirytowanie, rozgniewanie, rozjuszenie, rozsierdzenie, rozwścieczenie, rozzłoszczenie, skłębienie, spienienie, wkurzenie, wnerwienie, wpienienie, wściekłość, wzburzenie, zbulwersowanie, zdenerwowanie, zirytowanie, złość, to byłyby powody do niepokoju. A tymczasem popsułem "wydechy"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Listopada 2017 Autor Share Napisano 30 Listopada 2017 Dorotka...no to sobie pogadałeśP.S. Ale przynajmniej w ojczystym języku Fajnie... A może ktoś zna sklep gdzie można drogą kupna wejść w posiadanie forniru cieńszego niż 0,6 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdas Napisano 30 Listopada 2017 Share Napisano 30 Listopada 2017 Witam Forniru raczej nie znajdziesz , jak już to sklejka modelarska ale ona w rzeczywistości też ma 0,5 mm a nawet 0,6 mm https://sklep.modelmaking.pl/pl/c/sklejka-modelarska/707 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdas Napisano 30 Listopada 2017 Share Napisano 30 Listopada 2017 A tu jeszcze inna oferta https://www.modelmotor.pl/category/materialy-do-budowy-modeli-sklejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Listopada 2017 Autor Share Napisano 30 Listopada 2017 ... Dzięki! 0,4... Idziemy w zdecydowanie dobrym kierunku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Listopada 2017 Share Napisano 30 Listopada 2017 Pogadaj z najbliższym sklepem oferującym drewniane podłogi i okładziny ścienne i meblowe. Maja takie książeczki z próbkami mniej więcej A4. Wymieniają je dość często... jak dobrze zagadasz masz zapas na resztę życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Listopada 2017 Autor Share Napisano 30 Listopada 2017 Pogadaj z najbliższym sklepem oferującym drewniane podłogi i okładziny ścienne i meblowe. Maja takie książeczki z próbkami mniej więcej A4. Wymieniają je dość często... jak dobrze zagadasz masz zapas na resztę życia. O! To jest jakiś pomysł... Na "B" to ze trzy takie książki A4 pójdą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 30 Listopada 2017 Share Napisano 30 Listopada 2017 http://www.oakwoodveneer.com/wood-veneer/ grubość 10mil - czyli 0,245mm do koloru do wyboru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Listopada 2017 Autor Share Napisano 30 Listopada 2017 http://www.oakwoodveneer.com/wood-veneer/grubość 10mil - czyli 0,245mm do koloru do wyboru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2017 Pierwsza, goła i wesoła konfiguracja wieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2017 Popracować nad nia jeszcze trzeba sporo, ale przy Twoich mozliwościach...no problem. Powiedz jak pasował ten pomost z reflektorem i działkami plot do reszty wieży? Ja sie przy nim nieco pomęczyłem (luzy pomiędzy nim a ściana wieży i to spore) Faktycznie trochę pracy nad nią jeszcze będzie. Co do Flakplatformy, to ona w Trumpeterze ma całkowicie zły (symetryczny) kształt i poszła na śmieci. Ta od Hachette po paru minutach piłowania, cięcia, szpachlowania i polerowania pasuje bardzo dobrze. Trzeba tylko odtworzyć "podłogę" i kilka innych duperelków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2017 Ogarnąłem kolorystycznie miejsca dla pana admirała. Właściwie to niewiele widać, a jak dojdą szyby to się pewnie widok jeszcze pogorszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2017 ja pozaklejałem i pomalowałem okienka ...Mysle że wygląda lepiej, ale to kwestia gustu Nie zastanawiałem się nad tym. W oryginale są okna, więc tu też będą. Z gustem to raczej bym tego nie wiązał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2017 Nie zrozumiałeś...Jeśli zaklejam samą szybkę, zostają ramki okienne, to wg mnie okno nadal istnieje, tyle że slepe, zabite deskami. Jeśli zostawisz ramki i wstawisz "szybki" będzie nadal okno, ale z szybkami, przez które i tak nic nie widać. Jeśli zrobisz jak ja, tzn zostawisz ramki, zakleisz szybki i te zaklejone pomalujesz kolorem imitującym światło/poświatę/blask wewnątrz pomieszczenia, to również masz okno rozświetlone od środka. Jest to więc kwestia gustu, bo co się komu podoba... OK. Mnie się podoba szkło, które z natury jest przeźroczyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2017 Także ten... Ktoś napisał że nad wieżą trzeba jeszcze popracować... No to pracujemy. Na razie wywaliłem zestawowe pomosty i zrobiłem podstawy pod nowe... Teraz to chyba by trzeba zrobić samą wieżę i pomieszczenie dla pana admirała, bo się kolorystycznie nie zgrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 5 Grudnia 2017 Share Napisano 5 Grudnia 2017 To obecnie najbardziej intrygująca relacja na forum! Dorotka, pospieszaj, bo z niecierpliwością czekam na jescze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2017 ... Dorotka, pospieszaj, bo z niecierpliwością czekam na jescze He, he... Daj wiarę, że zrobiłem przed 50-tką wszystko co mogłem, żeby się po 50-tce nie musieć nigdzie i z niczym spieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2017 Jakby nie było - szybko czy wolno - dłubię trochę. Samej wieży nie będę chyba zmieniał, natomiast wciąż się zastanawiał nad pomieszczeniem dla Naczalstwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi