Bengal Napisano 7 Grudnia 2017 Share Napisano 7 Grudnia 2017 Dobry, długo nic nie wrzucałem, tydzień temu pochowałem psa (tego chomika z logo ) Abrams mnie wkurzył, za tydzień w końcu na urlop ale dzięki ziomkowi Franz75 coś tam zacząłem kończyć, więc "mój" spontan z komarem na pierwszy ogień, podkład gunze, farby, lakier od vallejo = spontan, 0 realiów etc, pudełko, przepraszam Mnóstwo paprochów, błędów ale mi się podoba, widzę progres w porównaniu z Buffalo to tyle hmmm resztę zostawiam wam jak zwykłe standard w moim wykonaniu, zdjęcia z **** też przepraszam. B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 7 Grudnia 2017 Share Napisano 7 Grudnia 2017 Jaka to odmiana? Pytam, bo nosek mi na NF XXX wygląda, ale mogę się mylić. W końcu było ich trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 8 Grudnia 2017 Share Napisano 8 Grudnia 2017 Fajnie idzie, krok po kroku i będzie fajny Moss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 8 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2017 Jaka to odmiana? Pytam, bo nosek mi na NF XXX wygląda, ale mogę się mylić. W końcu było ich trochę. z założenia, miał być to NFMk.XIII 410 Squadron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 10 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2017 dobry jutro tak blisko do brudzenia następne zdjęcia będą przy lepszym oświetleniu, o babolach nie wspominam bo widać B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 11 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2017 Dobry aż tak słabo, że taka cisza hmmm jeszcze drobne poprawki i koniec B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 11 Grudnia 2017 Share Napisano 11 Grudnia 2017 Mnie tam się podoba, Mossie zawsze spoko, ale... Czy to konstrukcja goleni podwozia wymusza takie maskowanie koła do malowania? Nie można było najpierw pomalować koła, a potem go wstawić w goleń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 11 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2017 ... ale... Czy to konstrukcja goleni podwozia wymusza takie maskowanie koła do malowania? Nie można było najpierw pomalować koła, a potem go wstawić w goleń? można było, ale pół roku temu nie myślałem, że go skończę tylko rozgrzebie i zostawię, nie myślałem o tym .... więc teraz kombinowałem by wyjść z tego.. wyszło jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2017 bry koledzy z waszej praktyki jako wash jak zareaguje olejna tamiya (XF-1) z lakierem błyszczącym vallejo (70.510)? Mogą być problemy? Nie udało mi się kupić Tamiya Panel Line Black (87131) a nie wiem czy warto ryzykować... Nie chce popsuć komara, który mi się podoba jak na razie.... dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 13 Grudnia 2017 Share Napisano 13 Grudnia 2017 …Nie udało mi się kupić Tamiya Panel Line Black (87131) … Jest aktualnie w Martoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2017 …Nie udało mi się kupić Tamiya Panel Line Black (87131) … Jest aktualnie w Martoli. Nie doprecyzowałem, nie udało mi się kupić od ręki w Chematiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 13 Grudnia 2017 Share Napisano 13 Grudnia 2017 bry koledzy z waszej praktyki jako wash jak zareaguje olejna tamiya (XF-1) z lakierem błyszczącym vallejo (70.510)? Mogą być problemy? Nie udało mi się kupić Tamiya Panel Line Black (87131) a nie wiem czy warto ryzykować... Nie chce popsuć komara, który mi się podoba jak na razie.... dzięki. Ja robię czasami łosze z olejnej tamki + benzyna do zapalniczek i nie mam z tym żadnego problemu. na swoim komarze tez taki łosz zastosowałem i warstwy bazowej nie ruszyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2017 wash i w porównaniu z moim poprzednim.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2018 Dużo się nie ruszyło, zaczynam zabawę z olejami i kredami po kredkach nie widać za dużo, z olejami nie chce przesadzić. Koledzy jak zrobić "ładne" okopcenia z silników, olejami ? czy delikatnie aero ? dzięki B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 17 Stycznia 2018 Share Napisano 17 Stycznia 2018 ja u siebie robiłem aero, ale emaliami zeby w razie gdybym przesadził była możliwość korekty. Wyszło w miare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Stycznia 2018 Share Napisano 17 Stycznia 2018 Aerograf. I kilka kolorów, nie cztylko czarny. Różne odcienie szarości, można jakiegoś brązu i beżu dodać dla urozmaicenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2018 ja u siebie robiłem aero, ale emaliami zeby w razie gdybym przesadził była możliwość korekty. Wyszło w miare dobry pomysł, tak spróbuję. Aerograf. I kilka kolorów, nie cztylko czarny. Różne odcienie szarości, można jakiegoś brązu i beżu dodać dla urozmaicenia. Mike dzięki dzisiaj mi się już nie chce, muszę się napić dobrego zimnego POLSKIEGO piwa ale ogólnie ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi