Headhunter88 Napisano 31 Grudnia 2017 Share Napisano 31 Grudnia 2017 Hej. Prezentuję mój najnowszy model i powiem szczerze, poza paroma minusami uważam, że wyszedł mi w 99% tak jak sobie zaplanowałem. Na pewno nie jest to jakaś topowa półka pod kątem realizmu i poziomu trudności, ale ciesze się, że sam nie zawaliłem, a nawet udało mi się, moim skromnym zdaniem zrobić coś co odpowiada wizualnie hipotetycznemu UH-1 z okresu wojny w południowo-wschodniej Azji. Sprawy techniczne, czyli materiały: Podkład tamiya w sprayu, preshading, wirnik, wnętrze, lakier matowy to chemia olejna czyli Testors i Humbrol. Kolor bazowy Gunze H-52, Lakier akrylowy pod kalki Gunze, jak również płyny do kalek były od nich. Trawa kupiona kilka zł na wishu. Trochę więcej szczegółów w tym wątku: viewtopic.php?f=86&t=59826 Poniżej 2 linki, które często odpalałem podczas budowy ;) Enjoy and comments are welcome. http://vietnamvetradio.com/ I galeria: Enjoy and comments are welcome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 31 Grudnia 2017 Share Napisano 31 Grudnia 2017 Cześć! Wygląda nieźle! Ode mnie dodatkowy plus za poprawne zamontowanie haka pod kadłubem (w dziurze!). Co następne? Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2017 Dzięki za odwiedziny. Mowiac nieskromnie naprawde jestem zadowolony, może nie jakoś mega dumny bo nie jest to jakieś cudo, ale sie nie wstydze go pokazać i uważam. ze to juz jakis sukces W tresci znajdziesz link do radia weteranów, mam nadzieje, ze posluchasz go choc trochę budując swoje Loache, ktore tez regularnie odwiedzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 31 Grudnia 2017 Share Napisano 31 Grudnia 2017 Cześć, Fajny, ale czy na ostatnim zdjęciu drzwi od kabiny nie są wklejone/wsadzone pod katem ? Tzn ich górna cześć nie jest bardziej wciśnięta do środka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2017 Możesz mieć racje, gdyz z tymi drzwiami trochę sie meczylem i dla sesji zdjeciowej byly umieszczone tylko de facto "na sztuke". Zdecydowanie bardziej podoba mi sie ze wszystkimi drzwiami zdjętymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 31 Grudnia 2017 Share Napisano 31 Grudnia 2017 Model fajny Ale tą trawę to bym wywalił w ch...rę.To jest model Italerki czy stary model ESCI?Dziwnie podobny do tego którego skleiłem w latach 90tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2017 Mi sie podoba bardziej na trawie niż na samym brystolu. Według scalemates to masz rację i jest to kopia modelu esci https://www.scalemates.com/kits/103462-italeri-1247-uh-1d-slick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Stycznia 2018 Share Napisano 1 Stycznia 2018 Spoko.Twój model ty decydujesz mi nic do tego .Modelik fajny.Co następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 1 Stycznia 2018 Share Napisano 1 Stycznia 2018 , radio fajne, model też ładnie wyszedł, ja mojego upackalem, ostatnio przy okazji robienia uh 1c poprawiłem tego mojego , trochę to wyczyscilem, no szynek niestety ja spapralem u siebie. Jedynie to bym podstawkę zmienił . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Stycznia 2018 Share Napisano 1 Stycznia 2018 Jest troche plusów ale jest i troche minusów Plusy + Huey ;) + całkiem całkiem pomalowany Minusy - kiedyś ktoś mi powiedział że przy małej skali czasami nie warto robić bliskich ujęć. Twoje wyciągnęły każdy możliwy paproch na powłoce. Także przed nałożeniem podkładu, kąpiel w wodzie z mydłem i do pudełeczka (najlepiej plastikowego, nie kartonowego, po pomalowaniu model bezwględnie trzymaj w pudełku aby żadne paprochy się nie przykleiły. - bardzo brzydkie są krawędzie wszelakich drzwi. Kolor szaty wychodzi na krawędzie przez co gdy wsadzisz drzwi wygląda to szpecząco. - trawa a'la podkładka, nie ;) Po prostu nie ;) - poświęć trochę czasu na pogooglowanie sobie zdjeć maszyn danego typu . Merytoryka instrukcji pod względem malowania w 97 procentach leży. Tutaj naprzykład pierwsze co rzuciło mi się w oczy (akurat kleje Twin Hueya więc jestem na bierząco ;) ) to wał wirnika. Wszystko to co u Ciebie jest srebrne, jest szare błyszczące! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 1 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2018 Spoko.Twój model ty decydujesz mi nic do tego .Modelik fajny.Co następne? 1:72 CH-46 Sea Knight z Airfixa. Najbardziej przerażają mnie kalki bo są chyba 30 letnie... radio fajne, model też ładnie wyszedł, ja mojego upackalem, ostatnio przy okazji robienia uh 1c poprawiłem tego mojego , trochę to wyczyscilem, no szynek niestety ja spapralem u siebie. Jedynie to bym podstawkę zmienił . Pozdrawiam. Właśnie zależało mi, żeby jedyne ślady zabrudzeń były zrobione celowo - kiedyś ktoś mi powiedział że przy małej skali czasami nie warto robić bliskich ujęć. Twoje wyciągnęły każdy możliwy paproch na powłoce. Także przed nałożeniem podkładu, kąpiel w wodzie z mydłem i do pudełeczka (najlepiej plastikowego, nie kartonowego, po pomalowaniu model bezwględnie trzymaj w pudełku aby żadne paprochy się nie przykleiły. Masz rację i mnie też do drażni. Ogólnie znam patent z chowaniem wszystkiego co świeżo pomalowane/lakierowane do jakiejś szczelnej osłony. Ja stosuje wielką zamykaną kuwetę na dokumenty. Znam też ludzi, którzy chowają modele do lodówki, ale aż takim hardcorem nie jestem. - poświęć trochę czasu na pogooglowanie sobie zdjeć maszyn danego typu . Merytoryka instrukcji pod względem malowania w 97 procentach leży. Tutaj naprzykład pierwsze co rzuciło mi się w oczy (akurat kleje Twin Hueya więc jestem na bierząco ;) ) to wał wirnika. Wszystko to co u Ciebie jest srebrne, jest szare błyszczące! Zauważyłem ten błąd oglądając w środku nocy Predatora 1-kę po zrobieniu sesji... - bardzo brzydkie są krawędzie wszelakich drzwi. Kolor szaty wychodzi na krawędzie przez co gdy wsadzisz drzwi wygląda to szpecząco. Napisz proszę coś więcej bo nie bardzo kumam... Ogólnie bardzo dziękuje Wam wszystkim za komentarze i zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi