Solo Napisano 14 Lutego 2018 Share Napisano 14 Lutego 2018 A po co go myłeś wodą z mydłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 14 Lutego 2018 Share Napisano 14 Lutego 2018 Jureczku, jaki ty właściwie robisz samolot ? Bo w tytule jest Su-22 M4 a pudełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 14 Lutego 2018 Share Napisano 14 Lutego 2018 No to kaszana na całej linii , na dodatek ,gdy lekko przemyłem ciepłą woda z mydłem Tej farbie to chyba nie dałeś za długo poschnąć Co nagle, to po diable, chociaż w miejscach, gdzie farba nie odłazi płatami, efekt po myciu mi się bardziej podoba niż przed. Chyba kiedyś wykorzystam ten patent przy robieniu jakiegoś wraku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 14 Lutego 2018 Autor Share Napisano 14 Lutego 2018 Su -17 to rusek ,wersja eksportowa to Su-22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 14 Lutego 2018 Share Napisano 14 Lutego 2018 I niczym się nie różniły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 14 Lutego 2018 Autor Share Napisano 14 Lutego 2018 Na eksport sprzedawali jakby to powiedzieć słabsze ,mniej doposażone Patrykwel idę potrenować w/g Twoich wskazówek .Cieniowanie robiłem dodając białej do bazy Podoba mi się wersja z rozcieńczalnikiem i cieniowaniem po malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 14 Lutego 2018 Share Napisano 14 Lutego 2018 A ta antena za osłoną kabiny to co tam robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 14 Lutego 2018 Share Napisano 14 Lutego 2018 Jureczku, jaki ty właściwie robisz samolot ? Bo w tytule jest Su-22 M4 a pudełko Su-17M4 ( na terenie ZSRR) i Su-22M4 (poza ZSRR) Taki Jeden - to dokładnie ten sam samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 14 Lutego 2018 Share Napisano 14 Lutego 2018 Su-17M4 ( na terenie ZSRR) i Su-22M4 (poza ZSRR) Taki Jeden - to dokładnie ten sam samolot Dzięki za objaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 15 Lutego 2018 Autor Share Napisano 15 Lutego 2018 No cóż spartoliłem Zaczynam walkę od nowa Próbowałem zetrzeć farfocle rożnymi gradacjami papieru na mokro od 1000 wzwyż . Zostawały ostre krawędzie warstw farby ,chyba za grubo jej nalałem . Namoczyłem na noc DOT - 4 -płyn hamulcowy Rano zmyłem i przeszlifowałem .Zdecydowanie lepszy efekt . Robie drugie podejście .Ciekaw jestem efektu , jednak boje się jak zachowuje sie oszklenie po tych moich kombinacjach . Podwoziowe wnęki słabo zamaskowałem i się upaprało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Lutego 2018 Share Napisano 15 Lutego 2018 Sprawdź to oszklenie lepiej, bo coś czuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 15 Lutego 2018 Autor Share Napisano 15 Lutego 2018 kamień spadł mi z serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merlin_PL Napisano 15 Lutego 2018 Share Napisano 15 Lutego 2018 Chodzi o oszklenie ( części przeźroczyste ) - czy nie zmatowiło się, odbarwiło etc , a nie Czy Ci wnętrze ocalało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 15 Lutego 2018 Autor Share Napisano 15 Lutego 2018 Poodklejam maski i sprawdzę Jest OK i przejrzystość również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 15 Lutego 2018 Share Napisano 15 Lutego 2018 Próbowałem zetrzeć farfocle rożnymi gradacjami papieru na mokro od 1000 wzwyż . Zostawały ostre krawędzie warstw farby ,chyba za grubo jej nalałem . Namoczyłem na noc DOT - 4 -płyn hamulcowy Rano zmyłem i przeszlifowałem .Zdecydowanie lepszy efekt . Niejednokrotnie sprawdzoną i często tu przez kolegów polecaną metodą jest nasączenie przeznaczonych a następnie zmycie przeznaczonych do oczyszczenia z farb powierzchni zmywaczem do akryli Wamodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 16 Lutego 2018 Autor Share Napisano 16 Lutego 2018 Baas ArK , wiem dziękuje za wskazówki . Mieszkam w Niemczech i tu nie ma takiego specyfiku ,a stare zapasy się już skończyły Bazuje na tym co posiadam .Koszty przesyłki z Polski są b.duże ok .20 euro .Kleje dla siebie bo bardzo to lubię i również w stylu PZPR Wrzuciłem bazę A na tym zdjęciu widać jak gruba warstwa malowałem . Nie dopatrzyłem i został uskok farb .Trudno , tak zostawiam ,nie będę juz tego szlifował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merlin_PL Napisano 16 Lutego 2018 Share Napisano 16 Lutego 2018 A na tym zdjęciu widać jak gruba warstwa malowałem . Nie dopatrzyłem i został uskok farb .Trudno , tak zostawiam ,nie będę już tego szlifował A mnie się wydawało , ze baza jest po to by takie babole wychwycić i poprawić. Poza tym jak całej farby nie usunąłeś to się tego należy spodziewać. Twoje małpy twój cyrk jak to mówią , ale straszy tez nierówność przy klapach lewego skrzydła , a na wcześniejszych zdjęciach straszyły nierówno sklejone połówki ( góra i dół ) bodaj prawego skrzydła na styku z kadłubem. Nie rozumiem masz problem z klejeniem i rzucasz się na tak drogi model i marudzisz , ze nie masz kasy. Jak dla mnie to tak jak lepiłeś jak lepisz , tyle,że większe ulepki powstają. Generalnie albo nie masz dobrych okularów , albo straszliwie niestaranny jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 16 Lutego 2018 Autor Share Napisano 16 Lutego 2018 Urodziłem sie w Lodzi , a przez 50 lat mieszkałem w Ksawerowie a Ty Łodzianinie tak surowo mnie oceniłeś .Taki z Ciebie ziomal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Lutego 2018 Share Napisano 16 Lutego 2018 Jureczku, ten uskok po prostu przeszlifuj papierem ściernym, to przecież chwilę potrwa, a nie będzie straszyć po pomalowaniu. Warto trochę popracować nad tym, to będzie potem procentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 16 Lutego 2018 Autor Share Napisano 16 Lutego 2018 OK już poprawiłem Ziomal tak po mnie pojechał , ze się bardzo zawstydziłem Cieszy mnie to ze obserwujecie moje dokonania ,a to cholernie wymusza poprawna prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 16 Lutego 2018 Share Napisano 16 Lutego 2018 jureczek - teraz tylko pamiętaj o tym, że przejścia plam mają być płynne, a nie płynno- ostre. Użyj jakiegoś Patafixa i "samo" się zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Lutego 2018 Share Napisano 16 Lutego 2018 Malując pamiętaj też, żeby malować tak, aby strumień farby padał na plastik pod kątem 90 stopni, żebyś nie pryskał farbą pod rolkę patafixu, bo wtedy przejścia będą ostre, albo co grosza - podwójne, nierówne. Ważne jest żeby malować całą plamę pod tym samym kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 18 Lutego 2018 Autor Share Napisano 18 Lutego 2018 Latwo powiedziec " maluj kazda plame pod tym samym katem " Przeszkadza wszystko i trudno utrzymac kat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 18 Lutego 2018 Share Napisano 18 Lutego 2018 Muszę przyznać że teraz jest zdecydowanie lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Lutego 2018 Share Napisano 18 Lutego 2018 Też muszę pochwalić - dużo lepszy kamuflaż. Postarałeś się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi