Skocz do zawartości

Nowy Rok -nowe postanowienia SU -22 M4 Kitty Hawk 1:48

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jest postęp teraz model wygląda zdecydowanie lepiej.

Napisano

Kamo wygląda zgodnie, ale dolne powierzchnie za jasne chyba że to wina zdjęć... Lotki na górnej powierzchni także powinny być aluminiowe.

Napisano
Kamo wygląda zgodnie, ale dolne powierzchnie za jasne chyba że to wina zdjęć... Lotki na górnej powierzchni także powinny być aluminiowe.

Lotki były tam w kolorze alu ? czy miałeś na myśli klapy skrzydłowe ?

Napisano

Dawno tu nie byłem.

Ale fajna Suczka Ci wychodzi. Camo wygląda bardzo dobrze.

Napisano

Jureczek - szatzun za to że mimo tych problemów nie poddałeś się. Naprawdę podziwiam. Model wygląda dużo lepiej niż wcześniej. Fajnie byłoby zobaczyć galerię końcową. Trzymam kciuki za to

Napisano

Dziękuje , dodaje to energii do działania

Galeria końcowa ,oczywiście , staram sie doprowadzać temat zawsze do końca

Jednak dużo pracy jeszcze przedemna .Pryśnięty jest tylko kadłub

Prace Bardzo zwolniły w domu mam szpital . Mnie na razie meczy ostry katar

Napisano

No to jednym słowem masz PRZEKICHANE ;)

Napisano

Naprawdę przekichane

Podłubałem troszkę przy belkach

HhWfS5A.jpg

bXSLfKF.jpg

fZQ0zjV.jpg

IMv2H8U.jpg

0oKcf0B.jpg

MRcyqej.jpg

Na fotach widać ze potrzebna będzie jeszcze praca .Czekam na Surfacera , bo resztkę wylał mi kochany wnusio .Trochę się wkurzyłem , ale przeżyłem

• 2 weeks later...
Napisano

Powoli do przodu .Pracy z tym duperelkami ogrom .Spaprałem zawieszenie ,źle odczytałem instrukcje i źle dokleiłem elementy . Po korekcie z fotkami naprawiam bledy .

PsPxCIU.jpg

LDazQ0P.jpg

3iY3eO8.jpg

JUHkc1P.jpg

wk2AXT7.jpg

ff4K4r2.jpg

TERNams.jpg

Napisano

No! I nieźle wygląda.

Na ostatnim zdjęciu tylko ten zielony panel jest niedokładnie pomalowany, farba wychodzi poza linie podziału.

Napisano

A te otwory na grzbiecie i pod kadłubem to na światła stroboskopowe? Obawiam się że egzemplarz który robisz ich niestety nie posiadał...

Napisano
A te otwory na grzbiecie i pod kadłubem to na światła stroboskopowe? Obawiam się że egzemplarz który robisz ich niestety nie posiadał...

Na tym etapie, po tylu poprawkach, to już bym odpuścił

Napisano

Na tym etapie, po tylu poprawkach, to już bym odpuścił

Chyba masz rację

Napisano

Wcześniej nie dopatrzyłem . Myślałem ze będą tam elementy przezroczyste - odpuszczę

Mam za to solidny problem z malowaniem kabelków. Jak w komorze podwozia przedniego i i w kokpicie za fotelem jakoś je upapralem - i tak ich malo widac ,to podwozie glowne mnie dobija . Jest tam wiazka trzech kabli . Jak to pomalowac :

- probowalem Vallejo ,Model Masterem .Rzadkim i gestym . Pedzelek "000" cienki jak igla z naturalnego wlosia dl.10 mm .Malowac wolniutko kazdy kabelek po milimetrze ? ,Probowalem maznac cala wiazke na czarno ,a pozniej calosc zapuszczalem waszem w kolorze wneki -kaszana

Prosze doradzcie.

A moze jak nie potrafie to wkleic uformowane druciki ?

Napisano

Jaka gęstość farby ? bo jak za rzadka to płynie jak wasz i spływa z kabelków miedzy kabelki

Pomysł dobry - wypróbuje z bardzo gesta

Napisano

Gęstość taka żeby nie zasychała zbyt szybko w trakcie malowania i żeby nie spływała sama z powierzchni. Zabezpiecz wcześniej malowaną powierzchnię lakierem błyszczącym, to będzie się łatwo czyściło niechciane plamy Vallejo.

Napisano

Próbowałem , mało realistycznie ,nawet kredkami mi się nie udawało

Wnęka jest dość pokaźna ,a te kabelki ładnie pomalowane nadałyby jej smaczku

Napisano

Trudno to wykonac na tym etapie

gDiOvNK.jpg

uSPFDLF.jpg

bR3ArXO.jpg

53XTpg1.jpg

75kjuaE.jpg

kbAXRS4.jpg

Kalki otrzymalem w prezencie od kolegi KRL dziekuje

Przymiarka

IvphHJa.jpg

mA6pyFO.jpg

pVLjeYb.jpg

tZi9NFj.jpg

Qbr5O8S.jpg

ECBsjad.jpg

IAPBXhC.jpg

bN9vUcR.jpg

tkXBGc6.jpg

uTG4521.jpg

Napisano

Ilosć "gratów" imponuje, wygląda to całkiem przyzwoicie, jednak poprawiłbym powierzchnie metalu w okolicach działek i coś trzeba zrobić ze stożkiem bo jest krzywo i taka drobnostka mocno psuje efekt.