xmald Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Serwus! Od razu zaznaczę - proszę nie bić - temat zupełnie poza moją strefą komfortu, ale samolot zawsze mi się podobał więc postanowiłem, w roli odskoczni od Caudrona sobie posklejać. Mnóstwo frajdy mi dostarczył ale przyznam szczerze, że zdaję sobie sprawę że szału raczej nie ma. Malowany czerwoną Hataką - oj dużo mięsa leciało równolegle z babolami z aero. Farba po rozcieńczeniu chyba wszystkim co miałem, poza wodą od ogórków kryła bardzo słabo i szybko zasychała na dyszy. Pewnie nie umiem tymi farbami malować. Mam nadzieję, że pomarańczowa będzie mi bardziej przyjazna. Model przedstawia "prawdziwego" Iszaka Safonowa. Kajetan z Melius Manu zaprojektował i wydrukował brakujący według opisu napis "Za WKP". Gdyby wszystkie kalki kładło się tak dobrze... Podobno fota oryginału nie istnieje, jest jedynie opis z gazety, więc to kwestia interpretacji. Ja wzorowałem się na takiej kolorowance: Zdaję sobie sprawę, że mój ulep ma mnóstwo błędów a malowanie jest zdecydowanie bardziej monotonne niż zakładałem. Następnego jeśli kiedyś jeszcze mnie najdzie ochota, postaram się zrobić zdecydowanie bardziej na poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Fajny chociaż nie ma naciągów. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 U mnie podobny poniewiera się w szafie i prosi o inspiracje. Właśnie ją dostał. Co do strefy komfortu skoro Dąbrowszczaków zdekomunizowali na Kaczyńskiego (uważam ,że jest to rozczarowujące. Dlaczego nie na " Bohaterów Legionu Condor"?) to właśnie podobne kamuflaże poprawiają mi nastrój. Dziękuję za prezentację. Udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Piękny i Safonowa ,ja wolę napis za Stalina ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 No proszę. Oligarchia szmatopłatowa harcuje na innych terenach. Jak dla mnie z całkiem dobrym skutkiem Marku - mikrokonsekwencja naciągowa zachowana - przy podwoziu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Stycznia 2018 Share Napisano 23 Stycznia 2018 Mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi